Roskalavoilta löytyy aarteita

Roskalava HKI -Facebook-ryhmä kerää päivä päivältä enemmän jäseniä.

Haagalaiselta roskalavalta irtoaisi kunnostusta vaativia tuoleja.
Haagalaiselta roskalavalta irtoaisi kunnostusta vaativia tuoleja.

Facebook-kirppikset ovat olleet muodissa jo vuosia ja ruuan dyykkaajillekin löytyy omat salaiset ryhmänsä. Nyt uusin villitys somessa on roskalavadyykkays ja sille löytyy oma ryhmä nimeltä Roskalava HKI. Jäseniä ryhmällä on reippaasti yli 7000 ja lisää tulee joka päivä. Jäseneksi pääsee hakemalla.

Ryhmä on varsin aktiivinen ja käyttäjät lisäävät kuvia ja tietoa uusista roskalavoista päivittäin. Ensisilmäyksellä kuvissa näkyy vain arvotonta roinaa kuten puulevyjä, rikkinäisiä tuoleja ja kirjahyllyjä. Kuitenkin tarkkasilmäiset dyykkaajat osaavat raportoida lavan sisällöstä syvemmin.

Ovet ovat ilmeisesti kuumaa kamaa, sillä kuvan ottaja sai niihin liittyen yli 50 puhelinsoittoa, viestiä ja meiliä.
Ovet ovat ilmeisesti kuumaa kamaa, sillä kuvan ottaja sai niihin liittyen yli 50 puhelinsoittoa, viestiä ja meiliä. Kuva: Anni Rantasalo

Joku on juuri löytänyt toimivan Aqvia-hiilihapotuslaitteen ja kaksi aitoa jopoa. Roskat viedään kirjaimellisesti käsistä. Ryhmää saa seurata silmä tarkkana mikäli haluaa jotakin oikeasti arvokasta. Kierrätystavaran ja tuunauksen ystävä saattaa sisustaa kokonaisen olohuoneen Roskalavan tavaroilla, sillä tuoleja ja nojatuoleja riittää enemmän kuin kukaan jaksaa kerätä.

"Dyykkaamalla saa sisustettua koko kodin. Eilen tarttui kaverin matkaan lapselle antiikkisänky ja matto, toissayönä senkki tv:n alle, sitä ennen lipasto", eräs aktiivinen ryhmän jäsen sanoo Citylle.

"Itselle on tärkeää, ettei tavara joudu kaatopaikalle, joten siksi tykkään kuvailla ja ilmoitella tavaroista ryhmässä. Iloa tuottaa se, että itse ilmoittamani tavara on hävinnyt. Ja juuri puhuttiin kaverin kanssa, että tässä on se lapsenomainen etsimisen ja löytämisen ilo, joka palkitsee. Toisen roska on todella toisen aarre!"

Roskalava HKI on mukava ja yhteisöllinen ryhmä, sillä monet tarjoutuvat varastoimaan roskia, jotta toiset ehtivät ne hakemaan myöhemmin. Roskalavat saattavat olla pihoilla vain muutamia tunteja, ja silloin pitää olla nopea. Ryhmässä ilmoitetaan, milloin mikäkin lava on tullut ja seuraavaksi tiedotetaan, kun se on poistunut. Sisäpihoilla olevista lavoistakin saadaan kaikki hyöty irti, kun asukkaat kertovat ovikoodin tai käskevät soittamaan omaa ovikelloa.


Roskalava HKI kerää tuoreita roskalavoja kartalle ympäri pääkaupunkiseutua.


Näytä Roskalava-HKI suuremmalla kartalla

4 kommenttia

Dyykkaaja

30.5.2013 15:52

Hienoahan (tai surullista) on, jos jotain arvokasta lavoilta löytyy. Tärkeintä on löytää ehjää tai kunnostettavaa tavaraa, joka itselle on tarpeellista. Lavoille lentää usein aivan ehjää tai hyvin pienellä vaivalla kunnostettavaa tavaraa .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hmmmmm.

1.6.2013 06:49

Dyykkaaminen on muuten tarkalleen ottaen laitonta. Jopa roskat kuuluvat jollekin, vaikka se vähän hassulta voi kuulostaakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuka hemmetti

1.6.2013 23:22

Ihan oikeasti, kuinka pahasti pitää pipon kiristää ihmisen päätä, jotta tämä jaksaa nipottaa siitä, kenelle poisheitetyt tavarat kuuluvat?

Lupuliina

18.2.2014 17:45

Tosi paljon?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi