Runoratsun palkkapäivä

Toim.Huom.

Maata ja vähän maailmaakin pyyhkii runotsunami. Ai, kuinka niin? No näin: Heli Laaksosella on kolme(!) murrerunokirjaa(!) best seller -listalla ja kirjallisten trendien valtakunnanhaistelija Anja Snellman on jo pari vuotta sitten siirtynyt muihin kerronnan lajeihin. Samaan aikaan toisaalla H&M ja Levi’s valjastavat runoja kamojensa kaupparatsuiksi ja Kari Hotakainen ylistää bissepullon etikettiin tilatun runon luomisen ihanuutta. Laaksonen ja virkaveljet Arno Kotro ja Tommy Tabermann tietävät, että huippurunoilija ei kuole köyhänä keuhkotautiin, vaan nauraa matkalla pankkiin.

Viisaat naiset ja miehet selittävät runon renessanssia kaipuuna kansalliskieleen keskellä kaikkialta läpitunkevaa euroilua ja anglismeja

Kaupallisen runon esitaistelija on ollut muuan optikkoliike. Tiedättehän nuo ratikkaplekseihin liimatut semirimmaavat mainosjullarit. Täydennä itse: "Kun nopeus ja hinta ratkaisee, silmälasikaupat XXXX:lla tee."

1 kommentti

Elsewhere

11.5.2006 16:33

Sitten kun joskus tarvitsen silmälasit, tiedän ainakin mistä EN niitä hae.. mikään ei rasita enempää kuin mukarimmaava alkeellinen riimiyritelmä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi