Rytmitajulla aikaan parempi orgasmi?

Tutkimus osoittaa, että rytmitajua omaavat voivat päästä orgasmillaan jopa transsiin.

Kuva: gpointstudio / Fotolia

Tutkimus orgasmista paljastaa, että yhtenä avaintekijänä ultimaattiseen hyvänolontunteeseen on kahden osapuolen yhteinen rytmi. Toisin sanoen seksi on kuin tanssia: kun pysyt rytmissä, on koko show mahtavampi.

Northwestin yliopiston psykologisen laitoksen Adam Safron on tutkinut eroottista nautintoa neurologisesta kulmasta jo vuodesta 2002. Safronin luoman tutkimuksen mukaan stimuloimalla sukupuolielinten reseptoreita säännöllisesti aktin aikana, ne lähettävät sykkivää mielihyväaaltoa aivoille, joka voi johdattaa jopa transsitilaan. Tutkiessaan asiaa Safron löysi todisteita siitä, että mitä enemmän reseptoreita rytmitetään, sitä enemmän ne iskeytyvät aaltomaisesti aivoissa olevan tietoisuuden päälle. Näin seksuaalinen kiihotus ja jännitys tyrmäävät aivojen reaaliaikaisen toiminnan ja lähettävät henkilön ihmemaahan.

Safron uskoo uusien tietojen muuttavan ihmisten ajatusmaailmaa toimivasta seksistä ja tajuavan, ettei raivokas jyystö ei ole aina kovimman menon kultaharkko.

Tutkimuksessa otetaan esille myös, ettei yhteys musiikin, tanssin ja sukupuoliyhteyksien välillä ole suinkaan sattumaa, sillä monet eläimet valitsevat partnerinsa pariutumisriitin kautta, jossa he aistivat toistensa kyvyt pitää rytmiä yllä. Sama logiikka pätee Safronin mukaan myös ihmisiin. Toisin sanoen tutkimuksessa väitetään tanssilattian kuninkaiden olevan kingejä myös sängyssä.

Sinäänsä tutkimus ei tuo esille muuta uutta, kuin tieteellisesti todistetun pointin siitä, että hermojen stimulointi oikealla säännöllisellä rytmillä voi ajaa ihmismielen transsiin ja todennäköisesti onnelliseen loppuun.

Lue koko tutkimus Socioaffective Neuroscience and Psychology -sivulta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi