Salla Poutiainen

Rähjäistä luksusta.

Salla näkee kauneutta kaatopaikoillakin.
Salla näkee kauneutta kaatopaikoillakin.

Po on muotoilija Salla Poutiaisen koru- ja asustemerkki.

Po on sanojesi mukaan rähjäluksusta. Mitä on rähjäluksus?

"Etsin matskua kirppareilta, roskiksista ja luonnosta – hylättyä tavaraa, josta teen käsityönä koruja ja asusteita. Yhdistelen jätemateriaaleja luksukseen, kuten helmiin ja silkkiin."

Mitkä ovat kaupungin parhaat kirpputorit?

"Kissakirppis on tosi kiva. Siellä on tavaraa lattiasta kattoon, siellä saa penkoa. Kontistakin löytyy hyviä juttuja, jos sinne osuu silloin, kun on tullut uutta tavaraa. Karjalankadulla on Kellarikirppis. Sekin on tosi hyvä. Pääasiassa etsin korutarvikkeita, helmiä ja ketjuja, sekä kankaita."

Mistä löytyvät parhaat roskikset?

"Suosin jätelavoja, kun joku tyhjentää esimerkiksi ullakkoa. Ihmiset suhtautuvat minuun yleensä suopeasti. Kysyn aina luvan. En tyhjennä kenenkään muuttokuormaa tai siirtolavaa."

Mitä haet luonnosta?

"Sieltäkin pääasiassa ihmisten hylkäämiä juttuja. Lumenkaatopaikoilta olen löytänyt esimerkiksi makeesti kellastuneita jätemuoveja."

Milloin viimeksi ostit jotain Hennes & Mauritzilta?

"Ostan välillä halpaketjuista, viimeksi kävin jossain alennusmyynnissä. Ostan kirppareilta paljon vaatteita, joita fiksailen. Mulla on vielä sen verran pienet tulot, että käytän vaatteisiin reilusti alle sata euroa kuukaudessa. Korut teen tietysti itse."

Olet valmistunut muotoilijaksi Turussa. Mikä toi sinut Lahteen?

"Olen käynyt peruskoulun ja lukion Lahdessa. Muutimme tänne, kun olin seitsemän. Lukion jälkeen muutin Turkuun, ja sieltä Hollannin ja Helsingin kautta päädyimme avomiehen kanssa takaisin tänne. Molemmilla oli perhettä täällä ja järjestyi kiva asunto."

Taideopetusta on leikattu ja leikataan Lahdessa. Kuinka huolissasi olet siitä?

"Onhan se hirveä sääli, jos Taideinstituuttia todella ollaan lopettamassa. Se on suunnattoman tasokas koulu, ja sieltä on valmistunut monia tosi lahjakkaita tekijöitä. Koulu on ehdottomasti tälle kaupungille rikkaus. Ja onhan taideopetuksen leikkaaminen ristiriidassa Design Capital –hankkeenkin kanssa."

Pidät stand upista. Kenen jutuille naurat makeimmin?

"Ricky Gervais on tosi hauska. Edesmenneiden Bill Hicksin ja Andy Kaufmanin jutuista tykkäsin myös. Suomalaista stand upia en tunne juurikaan."


http://www.houseofpo.com

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi