Sammy Savolainen

Rockabilly rebel Sammy Savolainen ei muista, millaiset verhot hänen olohuoneessaan on.

Sammy Savolaisen (kesk.) lisäksi King Drapesissa soittavat rumpali Jouko ”Wild Man” Huhtala (vas.) ja basisti Jani ”Slap Man” Kallila. (oik.)
Sammy Savolaisen (kesk.) lisäksi King Drapesissa soittavat rumpali Jouko ”Wild Man” Huhtala (vas.) ja basisti Jani ”Slap Man” Kallila. (oik.)

Vuonna 1997 perustettu rockabillybändi King Drapes julkaisee joulukuussa uuden levyn nimeltä Rebel Rouser. Keikkoja heitetään kolmen miehen voimin Varsinais-Suomen ja muun maan lisäksi aina ulkomailla asti. Pian 15-vuotias yhtye on ehtinyt tehdä jo kymmenen albumia ja kasan muita äänitteitä.

"Albumi numero 11 ilmestyy joulukuussa. Lisäksi on sinkkuja, ep:tä ja biisejä eri maiden levy-yhtiöiden kokoelmilla. Musiikkia on julkaistu 17 yhtiön, tällä hetkellä mm. brittiläisen Raucous Recordsin, toimesta", kertoo laulava kitaristi Sammy Savolainen.

Mikä on parasta hiusvahaa rokkarille?

"En ole vahaa käyttänyt paljoakaan, mutta hiusrasvaa kyllä. DAX, Murrays, Nu Nile, Black & White, kaikkia näitä. Sanotaan nyt vaikka Nu Nile. Siinä on omaan päähän sopiva pito. Tällä hetkellä tulee käytettyä enemmänkin hiuslakkaa tai geeliä."

King Drapes on pian 15-vuotias. Joko murrosikä iskee päälle?

"King Drapesin todellinen ikä ei taida olla aivan sitä, sillä nykyinen kokoonpano täyttää ensi kesäkuun alussa kaksi vuotta. Meillä on ollut myös eri laulaja vuoteen 2005 asti. Olin itse aluksi kitaristi ja biisintekijä ja aloin laulaa myöhemmin."

Asteikolla 1-10, kuinka hienot verhot omasta olohuoneestasi löytyy?

"Tuota noin, en aivan muista millaiset ne ovat! Sanotaan 8."

Musiikkianne kuullaan mm. amerikkalaisessa hot rod -elokuvassa. Onko amerikkalaiset oikeasti niin tyhmiä kuin luullaan?

"Los Angelesin alue ja Hollywood taitavat poiketa aika paljon muusta Amerikasta ja muualla emme ole olleet, joten en osaa yleisesti sanoa. Siellä ihmiset tuntuivat kuitenkin tietävän asioista kohtuu hyvin. Tapasimme leffan julkkareissa Suomessa käyneitä, mm. kaverin, joka on ollut vuorikiipeilyn maailmanmestari. Hän oli kiertänyt Suomen läpi kolmesti. Kyllä siellä ihmiset tuntuivat olevan tietoisia asioista. Myös kritiikki oman maan hallitusta ja sen politiikkaa kohtaan vaikutti olevan kova."

Onko rockabillybändi oikea rockabillybändi vain jos siinä on mukana kontrabasso?

"Ei minun mielestäni. Sähköbasso on ollut käytössä jo 50-luvulla mm. Eddie Cochranilla ja Gene Vincentillä. Meidänkin ensimmäisillä levyillä kuullaan sähköbassoa, mutta tilanne muuttui 2007."

Teillä on paljon faneja ja keikkoja ulkomailla. Miten ulkomaalaiset fanit eroavat suomalaisista?

"Tosifanit ovat kaikkialla samanlaisia ja yhteinen sävel löytyy nopeasti. Muistan ikuisesti erään britin lausahduksen yhden keikan jälkeen muutama vuosi sitten: ’I saw Eddie Cochran in 1959 but I liked yours better’. Lämmittää edelleen mieltä. Sellaista ei rahalla saa."

1 kommentti

Mimmuliininet

14.12.2011 14:48

Hyvä juttu, mutta yksi moka: basistin nimeä ei kuva alla ole.
Enemmän vain juttua bändistä vaikka keikoilta:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi