Sauli Koskinen

Sauli on kaupungin homoyhteisön tuhkimotarina. Walter de Camp etsii hänen kenkäänsä.

Olipa kerran marraskuun 6. päivän ilta 2010. Amerikan Idols-tähdellä Adam Lambertilla oli ollut loppuunmyyty keikka Kaapelitehtaalla. Se oli herättänyt faneissa tunteita. Jenng Hyvinkäältä kuvailee blogissaan:

"Ku adam tuli lavalle, ni mie aloin itkemään ja kiljumaan ja olin ihan hysteerinen." Konsertin päättymisestä Jenng kirjoittaa:

"Adam ei enää tuu lavalle ja et se keikka on jo ohi. Itkin."

Keikan jälkeen Adam Lambert lähti seurueineen jatkoille Helsingin yöhön. Mukana oli bändin jäseniä, tanssijoita ja muuta henkilökuntaa sekä Adamin kiertuemanageri ja pari suomalaista levy-yhtiön edustajaa. He menivät Teatterin Vip-puolelle.

Sauli Koskisesta ei tässä vaiheessa ole havaintoa. Sauli ei ollut hankkinut itselleen back stage -passia Adamin konserttiin. Cristal Snow vakuuttaa, että Sauli ei tavannut Adamia toukokuussa 2010, kun Adam vieraili Stockmannilla.

"Tiedän varmasti", Cristal sanoo.

Kun ilta sitten kääntyi yli puolen yön, Adam siirtyi seurueineen Teatterista Jenny Woohon. Jenny Woon showisäntä Cristal Snow valottaa:

"Adam oli käynyt Jenny Woossa aikaisemminkin, ja levy-yhtiöstä otettiin yhteyttä ja kysyttiin, voiko Adam tulla meille, ja teimme sen mahdolliseksi."

Jenny Woon toinen showisäntä NikoLa kuvailee tilannetta:

"Se lauantai-ilta marraskuussa oli haipakkaa. Kun Adam seurueineen tuli, se toi meille pienen paniikin. Piti järkätä turvamiehet, että se sai olla rauhassa."

Ja NikoLa jatkaa:

"Seurueesta lähti sitten osa crew'ta – tanssijoita ynnä muita – hotellille. Pieni porukka jäi Adamin kanssa, levy-yhtiön tyyppejä ja kiertuemanageri. Pikkutunneilla hekin lähtivät, ja kun Adam oli lähdössä, se bongas Saulin."

Sauli lähti siis pienen ryhmän mukana ulos?

"Näin käsitin, ja mielestäni he lähtivät tyyliin kävellen. Jälkeenpäin kuulin, että heitä oli lähtenyt joku porukka seuraamaan", NikoLa sanoo.

Mikään ei viittaa siihen, että Sauli olisi pyrkinyt työntymään Adamin seuraan. Sauli ei mennyt esittäytymään Adamin pöytään, vaikka se olisi ollut helppoa. Sauli played it cool.

"Numeroon ei oteta vastaan puheluja"

Sauli ja Adam nähtiin siis kävelemässä pimeässä marraskuun yössä kohti Adamin hotellia. Ei ole tietoa, mitä hotellissa tapahtui tai ei tapahtunut. Kun tarinaa jäljittää eteenpäin, joudutaan Pariisiin.

Samoin kuin Helsinki ei alun perin kuulunut Adam Lambertin Glam Nation -Euroopan-kiertueen ohjelmaan, siinä ei myöskään ollut Pariisia. Kuitenkin 18.11. Adam esiintyi 700-paikkaisessa loppuunmyydyssä Le Trabendon konserttisalissa Avenue Jean Jaurèsilla. Se oli Adamin ensimmäinen käynti Pariisissa. Hän lähetti faneilleen viestin, jossa kertoi tutustuneensa Notre Dameen, Louvreen ja Crazy Horseen.

Kun Adam Lambertin Euroopan-kiertue oli päättynyt Lontoon konserttiin 29. marraskuuta, Adam matkusti yllättäen 1. joulukuuta uudelleen Pariisiin ja vietti siellä vuorokausia ennen paluutaan Yhdysvaltoihin, missä hänellä oli Club Nokia -konsertti 16. joulukuuta. Samaan aikaan Pariisiin matkusti Sauli Koskinen. Adam ja Sauli valokuvattiin yhdessä Pariisissa.

Tammikuussa Sauli Lensi Los Angelesiin, missä Adam Lambert asuu. Adam ja Sauli valokuvattiin jälleen yhdessä, mm. Disneylandissa.

Helmikuun alussa sain tekstiviestin: "Sauli on Helsingissä!" Aloin soitella Saulin numeroon. Puhelimesta kuului sama ääni: "Tähän numeroon ei oteta vastaan puheluja." Sauli ei myöskään vastannut tekstiviesteihin. Hän ei halua, että häntä haastateltaisiin.

"Suurinta mitä tapahtunut"

Saulin ja Adamin yhdessäolo on herättänyt suurta huomiota kaikissa ihmisissä, jotka ovat Suomessa seuranneet BB:tä. Kaikkihan olettavat, että Saulin ja Adamin välillä on suhde, vaikka asiasta ei ole minkäänlaista tietoa. Homopiireissä Saulin skuuppi on nostattanut erityisen kuhinan

Homojen matkailuneuvontaa järjestävä Ilkka Veiström kiteyttää:

"Kun Sauli hyökkäsi julkisuuteen BB:n kautta ja nyt maailmanjulkisuuteen, niin hän elää oikein sellaista prinsessatarinaa. Tämä on kuin Englannin hovissa: kansan työläisestä tulee yhtäkkiä maan valtiatar. Me voimme olla ylpeitä, että meillä on edustaja tuolla maailmalla. Tietenkin tämä herättää erityisesti homoseksuaalien piirissä huomiota ja pientä kateuttakin, mutta ei pahaa kateutta vaan sellaista että vou!"

Monet homot haluavat puhua nimettömänä. Tässä yksi kommentti:

"Tämä on Suomen mittakaavassa varmaan isoin juttu ikinä! Onhan tämä aivan jumalattoman kokoinen uutinen tälle meidän maalle, kun eihän meillä ole mitään, mihin me voisimme tätä edes verrata. Ei Renny Harlin ja Geena Davis ole tämän rinnalla mitään."

Tässä on kysymys tuiki tavallisen kaverin, vaatekaupan myyjän Saulin, pääsemisestä yhtäkkiä maailman paparazzien metsästämäksi kuuluisuudeksi.

"Jos talo olisi täynnä Saulin kaltaisia"

Sauli Koskinen työskenteli neljä vuotta sitten helsinkiläisessä vaatekaupassa myyjänä. Hän on syntynyt Hyvinkäällä ja muuttanut sieltä Helsinkiin. Sauli on kertonut, että hänen isänsä on lähtöisin köyhistä oloista, mutta onnistunut pääsemään elämässä eteenpäin ja tienaa nykyisin hyvin. Sauli on sanonut, että hän itsekin haluaisi isän esimerkin mukaisesti jonain päivänä tienata.

Silloin vuonna 2007, kun Sauli työskenteli vaatekaupassa, eräs vakituinen nelikymppinen naisasiakas alkoi yllyttää Saulia pyrkimään Big Brotheriin. Sauli päätti yrittää.

Mikko Räisänen työskenteli siihen aikaan Metronomella ja hoiti BB:n castingia. Hän kertoo:

"Me kävimme eri puolilla maata ja haastattelimme tuhatkuntaa ihmistä, ja Sauli oli yksi. Ensimmäinen casting-haastattelu Saulin kanssa kesti minuutin tai korkeintaan kaksi, kun me pääohjaajan Kim Sainion kanssa totesimme, että jatkoon. Määräävinä tekijöinä positiivisuus, sympaattisuus, avoimuus."

Talossahan on aina myös epäsympaattisia henkilöitä. Onko sympaattisille ja epäsympaattisille kiintiöt?

"Kiintiöitä ei ole, mutta jos talo olisi täynnä Saulin kaltaisia henkilöitä, niin kaikki vain viettäisivät todella hauskaa ja sympaattista ja iloista aikaa keskenään. Silloin ei saataisi voimakkaita tunnetiloja koettua, ja kun ollaan tekemässä reality-ohjelmaa, pyritään saamaan mahdollisimman erilaisia ihmisiä. Meillä ei ole kiintiöitä, vaan popula, joka tarttuu haaviin, määrittää lopputuloksen", Mikko Räisänen sanoo.

Olitteko te selvillä Saulin seksuaalisesta suuntautumisesta?

"Joo, kyllä kaikki käydään läpi hyvin tarkkaan. Sillä ei ollut mitään merkitystä, koska Sauli vaikutti muuten pääominaisuudeltaan niin hyvältä asukkaalta."

"Kultainen Sauli"

Saulin kantaravintola on ollut jo BB:tä edeltäneeltä ajalta alkaen DTM. Hän on käynyt paljon myös Jenny Woossa. Monet DTM:n asiakkaat tunsivat Saulin jo ennen BB:tä, ja Saulin menestymistä Big Brother -talossa kokoonnuttiin joukolla jännittämään joka sunnuntai-ilta DTM:n videoscreenin eteen.

Eräs nimettömänä pysyttelevä asiakas arvioi BB:n vaikutusta Sauliin:

"BB:n voitto ja rahat eivät minun mielestäni olleet Saulille mikään todella kuumottava juttu, vaan hän on jatkanut samaa saulimaista elämää,mitä hänellä oli ennen. Sauli oli hyvin näkyvä ja stailattu persoona jo ennen BB:tä. Hän ei ole ikinä ollut väkijoukon huomaamattomin. Onhan hänellä aina hiukset laitettu ja kaikki asessoorit niin, että hän on aina hyvännäköinen. BB:n jälkeen hänestä tuli vain paljon tunnetumpi, ja varsinkin nyt tämän Adam-jutun jälkeen."

Jo BB-voiton jälkeen Saulin ympärillä riitti kuhinaa. Näin kertoo eräs DTM:n kanta-asiakas:

"BB:n jälkeen oli hyvä, että hän pääsi ovesta sisään halaamatta ja vastaamatta kysymyksiin. Siitä minulle on tullut Saulia kohtaan kunnioitus ja arvostus: en ole milloinkaan nähnyt tai kuullut keneltäkään, että hän olisi ollut huonolla tuulella tai välittämättä niistä ihmisistä, jotka haluavat sanoa hänelle jotain."

Kellään ei ole vähäisintäkään negatiivista kommenttia Sauli Koskisesta. Sen sijaan jokaisella on jotain hyvää, usein liikuttavaakin kerrottavaa. Sauli on esimerkiksi omalla vip-kortillaan auttanut vip-kortittomia homoja pääsemään sisään homoklubille.

Ja Henna Kalinainen kertoo: "Sauli auttoi mua kerran, kun mut pahoinpideltiin. Sauli löysi mut vessasta ja pyyhki mun veret ja auttoi mua. Sauli on tosi kultainen."

"Ehkä löysivät yhteisen sävelen"

Sauli Koskinen ei ole rahasta eikä rahatta lausunut sanaakaan Adam Lambertista. Hän on ehkä joutunut allekirjoittamaan vaikenemissopimuksen tai sitten hänellä ei vain ole halua puhua mitään.

"Saulihan ei ole alun perinkään ollut henkilö, joka haluaa kertoa jokaisesta elämänsä aivastuksesta ihmisille", eräs Saulin ihailija kommentoi.

"En ole kuullut keneltäkään, että Sauli olisi sanonut jotakin Adamista. Hän arvostaa yksityisyyttään."

Jos Sauli Koskinen olisi DTM:ssä tai Jenny Woossa avautunut vaikka vain yhdelle ihmiselle suhteestaan Adam Lambertiin, huhu olisi lähtenyt liikkeelle. Mutta kukaan ei ole kuullut mitään. Sauli ei ole puhunut.

Ja kun kukaan ei tiedä mitään, Helsingin yössä kehitellään ihanan romanttisia mielikuvia.

"Voi olla niin, että kaksi sellaista ihmistä, jotka oikeasti viihtyvät yhdessä ja tykkäävät toisistaan, kohtasivat. Tuskinpa Adam Lambertkaan ottaa lähelleen ihmisiä tuosta vain."

Rahaa Saulin ulottuvilla

7 päivää -lehden vastaava päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipale, minkälaisen summan Sauli Koskinen voisi saada Adam Lambert -paljastuksista Yhdysvalloissa?

“Jenkkilehdet maksaa… riippuen siitä, miten kuumia paljastukset ovat. Kyllä se varmaan voisi olla 6-numeroinen luku dollareita. Kyllä se varmasti siellä on vielä kovempi skuuppi kuin täällä. Onhan se täälläkin aika kova skuuppi. Tuollahan oli Stockmann täynnä kirkuvia tyttöjä, kun Adam vieraili siellä.”

11 kommenttia

Josephyeena

17.2.2011 11:24

Olisiko tämä nyt sitten itsenäisen Suomen suurin saavutus? Hyvä Sauli! Hyvä Suomi! Vihdoin meilläkin on henkilö joka viettää aikaa länsimaissa suhteellisen kuuluisan ihmisen kanssa! Nokian korvaaja Suomalaisen itsetunnon korvaajana on löytynyt!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2011 12:06

sitä en tiedä miten iso tai pieni uutinen tämä Sauli-Adam -kuvio on maailmalla, mutta tämä kirjoitus vahvisti mun ennestään olevaa käsitystä siitä, että Sauli on varmaan just niin symppis kuin olen bb-ajoista alkaen hänestä ajatellut. tsemppiä Sauli!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

17.2.2011 15:02

Mahtavaa, television turhimo on nähty oikein amerikkalaisen kakkosluokan julkkiksen seurassa. Kerrassaan fantastista! Väistykää Talvisota, Nokia ja PISA-tulokset, meillä on... BB-SAULI!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wrhrjk6k6k6kk

17.2.2011 15:35

Jos talvisota, Nokia ja Pisa-tulokset kiinnostaisivat ihmisiä niin paljon, iltapäivälehdet repisivät niistä lööppejä, eivät Saulista ja Adamista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Saubert

17.2.2011 19:54

Ihana Sauli ja ihana Adam, vielä ihanemmat yhdessä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Glambert

17.2.2011 21:25

Kerrassaan ihana artikkeli!! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jasminnn

17.2.2011 21:41

Mistäs tuo tieto on peräisin, ettei Helsinki alunperin kuulunut kiertueohjelmistoon? Totta toki on, että Helsingin-keikka julkistettiin Saksaa ja Brittejä myöhemmin, mutta niin julkistettiin moni muukin. Jenkeissä keikkoja tipahteli pitkin kesää ja Malesian ja Uuden-Seelannin keikat varmistuivat vasta joitakin viikkoja ennen h-hetkeä.
Ymmärtääkseni Adam oli koko ajan puhunut, kuinka hän on varmasti tulossa tänne keikalle, päivää vain ei saatu varmaksi. Ihmehän se olisi ollut, jos Stockmann-kaaoksen jälkeen meidät olisi jätetty ilman keikkaa. Harmi vain, että Adam taisi Suomen-keikan aikana olla kipeä eikä pystynyt korkeimpia kohtia laulamaan.

Sauli ja Adam sopivat kyllä todella hyvin toisilleen. :) toivottavasti onnea jatkuu, molemmat tarvitsevat ja ansaitsevat sen. Tuo artikkelikin vahvisti vain mielikuvia, joita mulla Saulista on. Persoonana ja tyyppinä jotenkin samanlainen kuin Adam.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haubert

18.2.2011 13:53

"Numeroon ei oteta vastaan puheluja"
Yleensä jos puhelin laitetaan laskun takia kiinni, siihen soitettaessa tulee nimenomainen ilmoitus :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vihdoinkin2

20.2.2011 21:01

Ketä kiinnostaa joku talvisotatrauman runkkaus? Samaa paskaa jauhetaan vuodesta toiseen joka itsenäisyyspäivä, vaikka aikalaistodistajatkin alkavat olemaan pääosin haudanlevossa. Talvisodan loistokas tappio ei ollut yhtään nykysukupolvien ansiota, eikä siitä meidän tule ottaa kunniaa.Nokia? Never heard. Monikansallinen luuserifirma, jonka tuotteet ovat mielikuvissa hävinneet 10-0 Applelle. PISA-tulokset? So, ei Suomessa kuitenkaan ole yhtäkään huipputason yliopistoa.

Sauli on tällä hetkellä parasta Suomea maailmalla. Sympaattinen, sosiaalinen ja avulias tyyppi. Kerrankin jotain positiivista Suomesta. Ainainen harmaa talvisotatrauman runkkaus, masentavilla epäinnovatiivisilla insinöörituotteilla ja sosialistisella 70-lukulaisella koululaitoksella on kilpailija!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

krhm

22.2.2011 21:53

"Kellään ei ole vähäisintäkään negatiivista kommenttia Sauli Koskisesta"
Olisitte kysyneet niiltä bb-asukkailta joita Sauli on haukkunut omalla kaudellaan ja seuraavilla kausilla. :)
Vai voisko jotain päätellä siitä että ainoa bb:läinen joka on saatu omalla nimellään kommentoimaan on Henna?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jenkkila

28.2.2011 23:16

Ei toi kuulemma jenkeissä mikään iso juttu ole. Siellä on tuhansittain paljon kiinnostavampia pareja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi