Siideriprinsessa Jenni Silvennoinen

Siideritehtailija Jenni Silvennoinen ehdottaa siiderille uutta lempinimeä.

"Etiketit leikeltiin itse ja pantiin Tiimarin liimalla kiinni. Juomat pullotettiin käsin, ja korkit suljettiin yksi kerralla koko perheen voimin", Jenni Silvennoinen kertoo alkutaipaleesta.

Olet Ciderhouse-siideritehtaan omistaja. Siideritehtailija kuulostaa jokaisen isomman tytön toiveammatilta. Mikä sinusta piti tulla?

"Pienenä halusin kampaajaksi."

Jatkoit siideritehtailijana eläkkeelle jääneen isäsi jalanjäljissä. Mitä isän neuvoa kuuntelit tarkimmin?

"Että isän olkapää on aina tarjolla, jos tarvitsen apua. Aloitin aluksi isäni yrityksessä nimellä Panimomiehet. Vaihdoin nimen Ciderhouseksi pari vuotta sitten, koska panimo on yhden naisen pyörittämä."

Siiderille on vain tyhmiä lempinimiä, kuten sidu ja sidukka. Keksi parempi.

"Siiperi. Tämäkin taitaa kuulua tyhmään kategoriaan."

Mikä on suosikkimakusi: vadelma-minttu, light-metsämarja, mangomeloni-light vai vanilja-manteli?

"Noista vaihtoehdoista ei oikeastaan löydy suosikkia, mutta pakon edessä valitsisin light-metsämarjan. Siiderikulttuuri saapui Suomeen todella makeana, ja vasta nyt markkinoille on tullut kuivempia versioita. Suomessa haasteita tuovat omenasato, joka saadaan vain kerran vuodessa, sekä korkea alkoholiverotus. Tiivisteestä ja aromeista valmistettu siideri on edullisempaa ja helpompi käsitellä. Näistä raaka-aineista syntyvä maku on tietysti erilainen kuin aidoista raaka-ainesta saatava. Aitojen raaka-aineiden arvostus on nousussa."

Olet tuonut markkinoille ensimmäisen suomalaisen luomusiiderin. Erotatko mausta luomusiiderin ja tavallisen?

"Erotan siiderit toisistaan maun ja sokerin perusteella. Luomusiideri on tavallista siideriä hieman kuivempi. Aloitin luomun valmistuksen kysynnän kasvaessa."

Miten pääsee siiderin tuotetestaajaksi?

"Isoilla panimoilla on erikseen huoneet, joissa tuotteita testataan. Maisteluraati arvostelee tuotetta kehitys- sekä loppuvaiheessa. Itse suoritan omavalvontaa siiderin eri vaiheissa, maistelen ja haistelen tuotetta. Alkutaipaleella makuelämyksiä ei juuri tule, sillä maistelut tapahtuvat usein silloin, kun siideri vielä sisältää hiivaa. Maistelu saattaa kuulostaa toiveammatilta, mutta kännejä siinä ei vedetä."

Moni suomalaistyttö vetää ensikännit siiderillä. Millä itse vedit?

"Olisikohan ollut karhulla. Ensikännit on spesiaalitilanne, eikä juoman laatu sinä päivänä ole etusijalla. Makeat siiderit muistuttavat paljon limppareita, joten niitä saattaa alkuhuumassa kiskoa liikaa."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi