Siri Ylinen

E-koodien vastustaja.

Siri Ylinen saapuu jo kahdeksaksi valmistelemaan päivän menua.
Siri Ylinen saapuu jo kahdeksaksi valmistelemaan päivän menua.

Terve Siri, Kahvila Sopin tuore yrittäjä. Avasitte Vanhaan Raumaan aivan luomuruokaan keskittyneen Ruokapuoti Lumon viereen ja tarjoatte itsekin luomua. Mikä on teidän yhteistyökuvionne?

"Olen tuntenut Lumon Annemarin noin vuoden ajan ja puolestaan hänen kauttaan tutustuin Filippo Bassoon. Filippo oli töissä Lumossa, ja siellä sitten heittelimme ideaa tällaisesta kahvila-ravintola -konseptista. Ilman Lumoa, emme olisi uskaltaneet avata kahvila-ravintolaa tällä konseptilla. Lumolla on huippusuhteet lähiseudun tuottajiin ja luomutukkuihin, heidän kauttaan saamme hankittua raaka-aineita ja heidän avullaan myös luotua asiakassuhteita tukkuihin ja tuottajiin ihan itse heidän vinkeistään."

Tarjoatte muun muassa kausittain vaihtuvia salaatteja ja muhkeita leipiä. Listalla ei samanlaisia tuotteita tule kuukauden aikana vastaan, kuinka laaja reseptiikka teillä on?

"Teemme ruoat aika lailla raaka-aineiden mukaan. Jos Tarjolla on tuoretta parsaa, on sitä luon-nollisesti meillä myös ruokalistassa. Olemme Filipon kanssa yhtä hyviä kokkeja, ja molemmat kokkaa sen päivän fiiliksen mukaan ilman valmiita reseptejä. Unohtelen helposti muita asioita, mutta reseptit ovat aina olleet sellaisia, jotka jäävät mieleen."

Teillä on tarjolla myös jäätelöä seitsemää laatua kerrallaan. Ovatko ne omaa tuotantoanne?

"Ei, ne tulevat Turusta jäätelöbaari Nuvolesta. Jäätelöt ovatkin ainoa tuote, mitä emme itse tee. Filippo on tosin ammatiltaan jäätelönvalmistaja, joten seuraava investointimme on jäätelökone."

Mikä on pahin E-koodi?

"Pyrin kaikkinensa minimoimaan lisäaineiden käyttöä. Olen aika ehdoton lisäaineiden suhteen. Kerran tilasin valmiiksi kuorittuja perunoita, mutta en voinut käyttää niitä, koska niissä oli yhtä säilöntäainetta, josta ei myyntihetkellä ollut mitään mai-nintaa."

Kahvilanne sisustus on varsin retro. Mistä syntyy aito retroilme?

"Halusin kaikki huonekalut kierrätettyinä, joten retrous syntyi sitä kautta vähän vahingossa. Remontoimme kuusi kuukautta tilaa, hieman fiiliksen mukaan pistimme räikeitä värejä sinne, missä niitä yleensä ei ole."

Rauman paras kirpputori?

"Rauman SPR:n kirppis on ehdottomasti Suomen paras. Hyvin monipuolinen. Eurajoen Linnamaalta löytyy myös ihana maalaistalo, josta löytää paljon huonekaluja. Paikka on vain sunnuntaisin auki, eikä mainosta, joten sinne ei vahingossa eksy."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi