Sofia Husso

Ei mitään filmausta.

”Suomessa naisten jalkapallossa on todella kova taso”, tietää futsal-pelaaja Sofia Husso.
”Suomessa naisten jalkapallossa on todella kova taso”, tietää futsal-pelaaja Sofia Husso.

Futsal-pelaaja ja Oulun yliopiston urheiluseuran futsal-jaoston puheenjohtaja Sofia Husso aikoo osallistua joukkueensa kanssa Oulun Nallikarissa järjestettävään Beach Soccer -rantafutisturnaukseen 29.–30.6. Joukkue on pärjännyt hyvin EM-tasolla.

Miten sisäfutisjengi pärjää hiekalla?

"Jännityksellä lähdetään mukaan mutta voittoa haetaan. Suurin ongelma on tosiaan tuo alusta. Saleissa on se tasainen ja turvallinen, joten vääntymisvammoja ja liukastumisia tulee harvoin. Hiekassa tarpominen on jo itsessään raskasta. Tavoitteena on tietenkin kirkkain pokaali!"

Futsal kuulostaa siistiltä lajilta. Miten kukaan edes viitsii pelata jalkapalloa Suomen säissä?

"Jalkapallohan on tulevaisuuden laji. Ilmasto lämpenee ja sitä rataa. Jalkapalloa on sitä paitsi pelattu Suomessa kauemmin kuin jääkiekkoa."

Miksi olette niin hyviä?

"Joukkueessa on ihmisiä, jotka ovat pelanneet jo pitkään yhdessä, joten tiimihenki on hyvä. Kaikki haluavat oikeasti voittaa. Moni pelaa jalkapalloakin, joten treenit menevät monesti päällekkäin, ja joudumme sumplimaan."

Miksi naiset ovat Suomessa niin paljon parempia futiksessa kuin miehet?

"Ehkä yksi syy on se, että naiset ovat parempia joukkuepelaajia kuin miehet. Naisille kynnys lähteä ulkomaille on pienempi kuin miehillä. Naisten jalkapallokulttuuriin ei kuulu filmaaminen. Eihän sitä kukaan uskoisi, jos joku kaatuisi dramaattisesti maahan ja pitelisi polveaan. Oikean loukkaantumisen kohdalla naiset eivät välttämättä edes halua vaihtoon, vaikka valmentaja käskee."

Onko futaajilla paras perse?

"Tietenkin on!"

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi