Sophie le Sucré

Mazariinisulotar.

Sophie le Sucrén mukaan burleskissa tärkeintä on tarina. ”Pulleakin nainen voi mainiosti olla burleskiesiintyjä, kunhan on ylpeä itsestään.”
Sophie le Sucrén mukaan burleskissa tärkeintä on tarina. ”Pulleakin nainen voi mainiosti olla burleskiesiintyjä, kunhan on ylpeä itsestään.”

Burleskitaiteilija Sophie le Sucré on harrastanut burleskia miltei kaksi vuotta.

Onko burleski jo kärsinyt inflaation?

"Ehkä jonkin ravintolan nimeäminen alan mukaan on tehnyt burleskista liian kaupallista. Burleskista ei ole missään vaiheessa haluttu tehdä koko kansan juttua. En usko, että se tulee koskaan häviämään."

Kuinka usein harrastustasi verrataan strippaamiseen?

"Aluksi en missään nimessä halunnut tulla yhdistetyksi siihen, mutta nykyään en enää stressaa. Burleski ei ole vain rintojen ja pepun esittelyä, vaan mukana on huumoria. Voin itsekin vitsailla, että ’Nyt stripataan, tytöt!'"

Tarkoittaako nimesi Sucré makeaa vai äitelää?

"Ehdottomasti makeaa. Halusin etunimekseni Sophie, väliin jonkin pikkusanan ja ranskalaisen sukunimen. Jostain mazariinipaketista tuon loppuosan bongasin ja päätin, että tämä on hyvä."

Burleski tarkoittaa vakavan aiheen parodioimista. Mitä itse parodioisit?

"Voisin tehdä vaikka kuntauudistuksesta esityksen sokerisesti ja söpöillen. Lähimpänä sydäntäni on terveyskeskusten lääkäripula."

Mitä mieltä kumppanisi on siitä, että keimailet lavalla vähissä vaatteissa?

"Hän on innoissaan esityksistäni. Olen joskus vitsaillut, että hän voisi olla avustajani. Eihän minuakaan haittaa, että hän käy burleskitapahtumissa, joissa on paljon naisia ja paljaita rintoja. Mustasukkaisuus toisen harrastuksista ei kuulu tasa-arvoiseen parisuhteeseen."

Miten esityksesi syntyvät?

"Ideat tulevat aina itsestään. En koskaan istu alas ajatellen, että nyt suunnittelen seuraavan esitykseni."


The Crazy Flamingo Lagoon Burlesque Night Kårenilla 16.3.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi