Sosiaalisesta mediasta Hollywood-käsikirjoittajaksi

Reddit-palvelun käyttäjä James Erwin kirjoitti lounastauollaan viestin, joka herätti Hollywood-studion kiinnostuksen.

Hollywoodin Warner Bros -studio on ostanut oikeudet elokuvaideaan, joka syntyi alun perin internetin Reddit-palvelussa.

Eräs Reddit-käyttäjä kysyi palvelussa, olisiko Rooman imperiumin tuhoaminen mahdollista, jos nykypäivän Yhdysvaltain merijalkaväen pataljoona matkustaisi ajassa taaksepäin ja taistelisi roomalaisia sotilaita vastaan. Muuan James Erwin (Reddit-käyttäjä Prufrock451) Iowasta vastasi lounastauollaan kysymykseen yksityiskohtaisella kertomuksella, jossa merijalkaväkipataljoonan taisteluosasto (MEU) päätyy Afganistanin sijaan muinaiseen Roomaan.

Redditin käyttäjät innostuivat Erwinin kirjoituksesta niin paljon, että he vaativat tarinalle jatkoa äänestämällä kirjoitusta palvelun etusivulle ja kommentoimalla sitä vuolaasti. Erwin jatkoi tarinaa, joka sai lopulta oman alasivunsa (subreddit) Redditissä ja fanisivun Facebookissa. Saman päivän päätteeksi Erwin sai yhteydenoton tuotantoyhtiö Madhouse Entertainmentilta, joka edustaa myös lukuisia käsikirjoittajia.

Kahden viikon kuluttua alkuperäisestä Reddit-kirjoituksesta Warner Brothers palkkasi Erwinin tekemään kokoillan elokuvan käsikirjoituksen.

Työnimellä Rome, Sweet Rome kulkeva elokuvakäsikirjoitus tulee olemaan Erwinin ensimmäinen. Hän ei ole aivan untuvikko kirjoittamisen saralla, sillä hän on kynäillyt kaksi tietosanakirjaa ja työskennellyt yhdysvaltalaiselle McSweeney’s -kustannusyhtiölle. Hän on myös voittanut kaksi kertaa suositussa Jeopardy!-tietovisailuohjelmassa. Käsikirjoituksen laatimisen ohella Erwin kirjoittaa osa-aikaisesti ohjelmisto-ohjekirjoja finanssiyhtiölle.

Erwinillä on noin puolitoista kuukautta aikaa viimeistellä käsikirjoituksen ensimmäinen luonnos ennen kuin hän toimittaa sen eteenpäin studion edustajille.

Wired-lehden kattava artikkeli aiheesta: How One Response to a Reddit Query Became a Big Budget Flick


Lähteet: Mashable, Wired.co.uk

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi