Stefan Laine

Iloinen kahva-apina.

Stefan Laine ei myönnä, että portsarin vaatetus vaikuttaisi naisasiakkaisiin poliisin univormun tavoin.
Stefan Laine ei myönnä, että portsarin vaatetus vaikuttaisi naisasiakkaisiin poliisin univormun tavoin.

Whisky Barin ovella kahdeksasta eteenpäin päivystävä Stefan Laine on iso ja lempeä mies, joka ymmärtää, että portsarin työ on asiakaspalvelua parhaimmillaan. Stefu ei olekaan mikään epäonnistunut poliisikoululainen, vaan halusi alun perinkin järjestyksenvalvojaksi:

Kuinka nopeasti erotat väärennetyt henkkarit aidoista?

"Melko nopeasti. Suurin osa väärennöksistä on niin törkeän huonosti tehtyjä, että ne erottaa aidoista aika helposti."

Milloin viimeksi olet joutunut käyttämään voimakeinoja?

"Täytyykin katsoa oikein kalenterista. Puolitoista viikkoa sitten. Tilanne ei ollut erikoinen: aggressiivinen asiakas kävi käsiksi ja oli pakko puolustautua, ei sen ihmeempää. Ei näitä kovin usein tapahdu."

Miten varmistaisin ensi lauantaina sisäänpääsyni ravintolaan, vaikka suoraan jonon ohi?

"Jonon ohi pääsee varmimmin valitsemalla paikan, minne ei ole jonoa! Oikeasti parhaiten tuo onnistuu, kun käy usein ja käyttäytyy kohteliaasti. Lahjomisella ei ole mitään vaikutusta portsareihin, ainakaan täällä. Fiksu käytös yleensä takaa sen, että pääsee tupakkatauolta takaisin sisälle vähän nopeammin. Ja antaahan se asiakkaasta muutenkin paljon paremman kuvan."

Pitävätkö puheet tippien vähenemisestä paikkaansa?

"Tipit ja tippaaminen ovat vähentyneet huomattavasti muovirahan myötä. Kaikki asiakkaat maksavat nykyään kortilla, eikä käteinen löydä portsarin luo. Ainakaan tipeillä ei enää nykyään elä."

Olinko mä täällä eilen?

"No et kyllä ollut. Parin kuukauden välein joku asiakas saattaa kotiin lähtiessään tokaista, että jos muija kysyy, niin en sitten käynyt täällä tänään. En tosin ole kenenkään puolesta ikinä noissa tilanteissa valehdellut, pikemminkin päinvastoin."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi