Stunt Freaks Team lennättää moottorikelkkaa elääkseen

YouTube tarjoaa jo elinkeinon osalle vloggareista.

Duudsoneiden pystyyn pistämä Töttöröö Network on kerännyt “talliinsa” läjän lupaavia vlogaajia tarkoituksena tarjota heille mahdollisuuksia hyötyä tekemisistään kaupallisesti ja kehittyä ammattimaisempaan suuntaan sisällöntuottajina. Alku on lupaava: Töttöröön kanavien kautta tavoittaa jo tänä päivänä yli miljoona suomalaista ja kuukausitasolla näyttöjä kertyy yli 10 miljoonaa. Tällä hetkellä 10 hengen tiimistä seitsemän pitää YouTube-kanavaansa ammatikseen. Töttöröön koulutusohjelmassa on mahdollista saada oppia alan edelläkävijöiltä, kuten Duudsoni-Jukka Hildeniltä tai Arman Alizadilta.

Ensimmäiset megahititkin on jo plakkarissa. Töttöröön riveihin kuuluva Stunt Freaks Team osui kultasuoneen, kun heidän Flying Snowmobile -videonsa keräsi muutamassa päivässä yli 400 000 katsomiskertaa. Tästä ollaan innoissaan ainakin Tupla-patukan valmistajien suunnalla, sillä moottorikelkkaa laskuvarjollaan lennättävä Antti Pendikäinen ehtii huolehtia patukalla verensokereistaan kesken kuumottavan ilmalennon. Sisältömarkkinointia itsekin myyville medioille, kuten Citylle, sponsoroidut videot ovat kiinnostavia esimerkkejä muuttuvasta maailmasta, mutta myös hankalia tapauksia: haluammeko nostaa videota esiin, jos mainosmarkat sen katsomisesta valuvat aivan muualle? Sen verran harvoin kuitenkin näkee lentävää moottorikelkkaa, että koimme aiheen nostamisen arvoiseksi ja videon yhteydessä pääsimme kertomaan tuoreen Töttöröö Networkin ensimetreistä.

Kasaamalla Youtube-talentteja saman verkoston alle, Duudsonit ja koko Töttöröö Network pääsee ratsastamaan tubettajien valmiiksi kasvattamilla yleisöillä. Niin kauan kuin tubettajat kokevat saavan suosiolleen vastapainoa sponsorikamppisten ja sisältökoulutuksen kautta, homma toimii ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

“Avasimme tubettajille avoimen haun tiimeihimme, mutta määrän sijaan pyrimme kokoamaan mahdollisimman monipuolisen kanavakattauksen. Ammattimaisella tekemisellä YouTube-sisällöistä voi hyvinkin tulla kokopäivätyö, uusi tubettajien ammattitiimimme on osoitus siitä”, sanoo Jarno Laasala, duudsoni ja yksi Töttöröön perustajista.


Lue myös: Tubettajat tulevat, onko maailma valmis?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi