Suomalainen avaruusmatkailuyhtiö tähtää korkealle – kirjaimellisesti

Avaruus kiinnostaa: avaruusmatkailufirman ensimmäinen joukkorahoituskierros keräsi miljoona euroa alle tunnissa.

Kuva: EVGENII/Fotolia

Suomalaisetkin sijoittavat nyt avaruuteen. Ensimmäinen suomalainen avaruusmatkailuyhtiö Cohu Experience avasi nimittäin tällä viikolla rahoituskierroksen, johon myös yksityishenkilöt saavat osallistua. 

"Cohu Experience haluaa tarjota suomalaisille sijoittajille mahdollisuuden olla rakentamassa kansainvälisesti ainutlaatuista konseptia", kertoo hankkeessa mukana oleva, Roviosta tuttu Peter Vesterbacka.

Cohu Experience on rakentanut NASAn astronauttien kanssa yhteistyössä Space Nation -astronauttiohjelman, joka on kaikille avoin ja ilmainen. Ohjelman avulla kuka tahansa voi kilpailla mahdollisuudesta päästä astronauttivalmennukseen ja sen päätteeksi avaruuslennolle.

Astronautiksi harjoittelu alkaa ilmaisella mobiilisovelluksella, jonka avulla käyttäjä voi kehittää fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia taitojaan. Parhaiten pärjänneet pääsevät mukaan monikansallisesti televisioitavaan valmennukseen ja kilpailuun. Astronauttiohjelman ympärille kytkeytyy monimediakonsepti, jonka avulla ohjelman seuraajat voivat kannustaa ja tukea suosikkejaan sekä esimerkiksi ostaa sponsoribrändien tuotteita.

Rahoituskierros on ollut ainakin tähän asti menestys. Ensimmäisen 43 minuutin aikana kasaan oli saatu miljoona euroa. Tämän jutun kirjoitushetkellä kerätty summa on jo yli kaksi miljoonaa euroa.

"Space Nation on enemmän kuin avaruusseikkailu. Se yhdistää ihmiset kaikkialla maailmassa kehittämään itseään ja tavoittelemaan unelmiaan. Vahva bisnes- ja teknologiaosaaminen yhdistettynä positiiviseen arvomaailmaan on seuraava suomalainen menestysresepti" sanoo kiekkolegenda Saku Koivu, yksi Cohu Experiencen sijoittajista.

Pääomasijoituskierroksen tavoitteena on kerätä kuusi miljoonaa euroa pääosin ulkomaisilta rahastoilta. Rahoituksen avulla Cohu Experience viimeistelee koulutussovelluksen lopullisen version, vauhdittaa globaalin tiimin kasvua, aloittaa ohjelman kuvaukset kolmella mantereella – ja järjestää ensimmäisen avaruuslennon.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi