Suomalainen mobiilipeli yhdistää modernin taiteen, hauskanpidon ja kilpailun

Mobiilipeliyhtiö Halflike julkaisi syyskuun alussa Mad Art Millionaire -pelin, joka on virtuaalinen taidekilpailu.

Suomalainen mobiilipeliyhtiö Halflike julkaisi syyskuun alussa ensimmäisen pelinsä. Mad Art Millionaire on paitsi ensimmäinen peli Halflikelle, myös ensimmäinen peli maailmassa, joka on samalla virtuaalinen talent show -kilpailu modernin taiteen saralla. 

"Kyseessä ei ole pelkkä piirtämispeli, vaan viihdetuote", sanoo Kimmo Sorsamo, Halfliken toimitusjohtaja. Hän on aiemmin toiminut lautapelisuunnittelijana sekä designerina Roviolla. 

Mad Art Millionairessa luodaan moderneja taideteoksia, joita tuomaristo arvostelee. Se eroaa muista luovan ilmaisun peleistä sillä, että siinä ei tarvitse osata piirtää. Teokset luodaan valmiista osasista, ja tuotokset ovat takuulla hauskoja. 

"Peli tarjoaa matalan kynnyksen keinot itsensä ilmaisuun. Pelaajan ensimmäinen reaktio saattaa olla vähän WTF", Sorsamo selittää. 

Mad Art Millionairen pointtina on luoda teoksia, joissa on äkkiväärää huumoria. Sorsamo korostaa, että pelin on tarkoitus olla hauska.

"Pelissä tehdään kieli poskella parodiaa modernista taiteesta. Teoksista tulee ihan älyttömiä."

Sen lisäksi, että pelissä tehdään taidetta, teokset myös kilpailevat keskenään maailmanlaajuisesti. Kykyjenetsintäohjelmista tutuksi tulleella kaavalla kolmehenkinen tuomaristo arvostelee samasta aiheesta tehdyt teokset. Ja mikä parasta, tuomaristo ei ole itse peli, vaan muut pelaajat. Tietokonetuomaeita käytetään vain, jos pelaajia ei ole tarpeeksi.  

"Peli toimii siten, että oman teoksen tekemisen lisäksi pelaaja arvostelee muiden teoksia saadakseen pääsylipun omaan arvostelutilaisuuteensa, omaan talent showhun."

Kilpailuelementti on uutta luovan ilmaisun peleissä. Halflike tuo ylpeästi talent show -tyyppisen kisailun mobiiliin. Homma toimii ja peli koukuttaa - selkeästi: Mad Art Millionairella on Applen sovelluskaupassa täydet viisi tähteä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi