Suomalaisen startupin meditaatiosovellus tuo mielelle vahvuutta

Maailman onnellisin mies ja suomalainen startup julkaisevat applikaatiosarjan.

Jichu Drake -vuori ja Tsophu-järvi Bhutanissa ovat osa Matthieu Ricardin käsitystä mielenrauhasta.
Jichu Drake -vuori ja Tsophu-järvi Bhutanissa ovat osa Matthieu Ricardin käsitystä mielenrauhasta.

Suomalainen startup Imagine Clarity julkaisi applikaatiosarjan yhdessä mindfulness- ja meditaatioasiantuntijan kanssa. Yrityksen kansainvälisen tiimin jäsenet toimivat Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.

”Onnellisuus, mielen vahvuus, sinnikkyys ja muut positiiviset mielen ominaisuudet ovat taitoja, jotka voi oppia. Mielen harjoittamisen avulla kuka tahansa voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa myönteisesti”, sanoo Matthieu Ricard, joka ohjaa applikaatioiden käyttäjää erilaisten meditaatio- ja mindfulness-menetelmien pariin. Ricard on kansainvälisesti arvostettu ja tunnustettu meditaatio-ohjaaja, joka tunnetaan myös maailman onnellisimpana miehenä.

Meditaatiosta on jo tullut osa huippujohtajien arkea ja trendi on nopeaa vauhtia lyömässä läpi myös valtavirrassa. Meditoinnin lukuisat hyödyt fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille on viime vuosina osoitettu myös tieteellisin tutkimuksin.

”On ainutlaatuista saada valmennusta suoraan huippuasiantuntijalta - oli kyseessä minkä tahansa taidon kehittäminen. Kun on kyseessä mieli ja sen taitojen harjoittaminen, laadukkaan ohjauksen tarve korostuu. Siksi halusimme tuoda ykkösrivin mindfulness- ja meditaatioasiantuntijoiden ainutlaatuisen osaamisen helposti kaikkien saataville”, kertoo Imagine Clarityn toimitusjohtaja Heidi Sederholm.

”Heidän asiantuntemuksessaan yhdistyvät neurotieteiden tutkimus ja itämainen, vuosituhansia pitkä mielenharjoittamisen perinne.”

Ohjaajana maailman onnellisin mies

Kyseessä ei ole kuka tahansa ohjaaja, sillä ranskalaissyntyistä, tutkijasta buddhalaismunkiksi siirtynyttä ja 45 vuotta Himalajalla asunutta Matthieu Ricardia ylistävät useat meditoivat julkisuuden henkilöt kuten Richard Gere, Daniel Goldman, George Soros ja Arianna Huffington. Tulevalla USA:n kiertueellaan hän käy puhumassa meditaation mahdollisuuksista johtavissa teknologiayrityksissä ja yliopistoissa. Ricard on paitsi väitellyt genetiikasta, myös kirjoittanut useamman bestsellerin onnellisuudesta ja meditoinnista.

Matthieu Ricardin nimitys "maailman onnellisin mies" tulee aivojen kuvantamistutkimuksesta, jossa hänen aivojensa huomattiin tuottavan epätavallisen runsaasti gamma-aaltoja, jotka on puolestaan liitetty tarkkaavaisuuteen, oppimiseen ja muistiin. Lisäksi Ricardin aivojen vasemman etuotsalohkon alueella havaittiin poikkeuksellinen määrä aktiivisuutta verrattuna oikeanpuoleiseen etuotsalohkoon, mikä viittaa harvinaisen vahvaan taipumukseen kokea myönteisiä tunteita.

”Nyt julkaistu visuaalisesti kaunis How to Meditate -opas on lähtölaukaus sarjalle erilaisia mielen harjoittamisen applikaatioita. Pidemmän ajan tähtäimenä on rakentaa kokonaisvaltainen mielen kapasiteetin ja hyvinvoinnin kehittämisen alusta”, Sederholm kertoo.

”Viime vuosien neurologinen tutkimus mielestä ja sen potentiaalista avaa uusia, hyvin mielenkiintoisia mahdollisuuksia.” Imagine Clarityllä on myös yrityksille ja urheilumaailmaan räätälöityjä palveluita.

1 kommentti

JoannaAramis

2.4.2015 19:43

Wau Athos,you are THE force! Aivan upeeta dear

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi