Suomi Go-Go

Opas Suomeen - Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Lahti, Kuopiom Joensuu, Vaasa, Jyväskylä, Pori

Helsinki

Impaled Nazarene höyryää Tuskassa.
Impaled Nazarene höyryää Tuskassa.

Tuska Kaisaniemessä

Makasiinien sijasta Tuska open air metal festival valtaa tällä kertaa Kaisaniemen. Puistossa piisaakin tilaa missä meuhkata. Tukka heilumaan, sillä Tuska kasvaa. Sekä ulkopuolisten korvissa että festivaalina. Ruotsalaiset Katatonia ja In Flames koristavat kotimaisten puolesta vahvaa esiintyjäkaartia. Mukana meuhkaavat niin Kotiteollisuus, Amorphis kuin Stratovariuskin. Räyh.

Tuska open air metal festival Kaisaniemen puistossa 13.–15.7. Liput 150 mk / päivä, festaripassi 320 mk Tiketistä ja Lippupalvelusta.

Burning Spear Vanhalla ylioppilastalolla

Burning Spear on ollut kymmenen kertaa Grammy-ehdokas.
Burning Spear on ollut kymmenen kertaa Grammy-ehdokas.

Roots-reggaen kuningas Burning Spear kruunattiin Grammylla viime vuonna albumistaan Calling Rastafari. Hän olikin ollut ehdokkaana jo kymmenen kertaa. Yhtyeen nokkamies Wintson Rodney aloitti uransa Jamaikalla Studio Onen tallissa samoihin aikoihin kuin Bob Marley. Jollei sääukko tuo auringonpaistetta, Burning Spearin live-musiikki vie kuuntelijan rommin, rusketuksen ja lämmön maahan.

Burning Spear Vanhalla 25.7. Liput 170 mk.

Klassinen, unkarilainen yö Espoossa

Unkarilaisten säveltäjien klassissia teoksia kuullaan Espoon kirkon Urkuyö ja aaria -sarjassa. Viisikymmenpäinen Helsingin Juniorijouset esittää Csaba ja Gésa Szilvayn johdolla muun muassa Zoltán Kodályn töitä. Tenorina tavataan Bach-tulkitsijana tunnetuksi tullut, unkarilainen Péter Manosvári. Heinäkuun lopun jo pimenevässä yössä jousiorkesteri maalaa maisemalle suorastaan eksoottisen tunnelman.

Unkarilainen yö Espoon kirkossa 26.7. klo 22. Liput 100 / 50 mk Lippupalvelusta.

Da, da: venäläistä taidetta esitetään ajalta, jolloin Suomikin oli osa Venäjää.
Da, da: venäläistä taidetta esitetään ajalta, jolloin Suomikin oli osa Venäjää.

Venäjän taidetta Valkoisessa salissa

Venäjän taiteen kulta-aika hurmaa Valkoisessa salissa. Kesänäyttelyistään tuttuun saliin saapuu tänä vuonna Kiovan venäläisen taiteen museosta lainattu kokoelma. 80 teoksen laajuinen näyttely esittelee vuosien 1850-1900 maalauksia, joita Suomessa ei ole aiemmin nähty. Näyttelyssä esittäytyvät Isaak Levitan, N. Savrasov, Ivan Shishkin ja monta muuta. Moni mestareista työskenteli Karjalan alueella. Siellä missä Akseli Gallen-Kallelakin.

Venäjän taiteen kulta-aika Valkoisessa salissa 14.7.–23.9. Liput 40 / 30 mk.

Mies ja nenä. Dire Straits -kunkku sooloilee Suomessa.
Mies ja nenä. Dire Straits -kunkku sooloilee Suomessa.

Mark Knopfler Hartwall Areenalla

Kitaranero Mark Knopfler käväisi viime joulukuussa Joulun tähti -hyväntekeväisyyskonsertissa veivaamassa pari biisiä. Heinäkuussa hän heittää ensimmäisen täysmittaisen soolokeikkansa Suomessa. Dire Straitsista tutuksi tullut mies julkaisi syksyllä toisen sooloalbumisa. Knopflerin rokkia kestävät sekä isä että poika. Nostalgiasta ei pidä puuttuman.

Mark Knopfler Hartwall Areenalla 29.7. noin klo 20. Liput 275 mk.

Tehosekoitin Nosturissa

Tehosekoitin kiirehtii Ilosaarirockista Helsinkiin. Rokkipoikien kesä on työteliäs, keikkoja on buukattu miltei joka festareille ja kissanristiäisiin. Nykyään neljän hengen voimin pyörivä sekoitin julkaisi alkukesästä uuden albuminsa Rakkauden gangsterit. Arska keskittyy soiton sijasta levy-yhtiön hoitamiseen.

Uuden levyn julkaissut Tehosek
Uuden levyn julkaissut Tehosek

Nosturin lisäksi Tehosekoittimen tapaa pääkaupunkiseudulla Ankkarockissa elokuun puolella.

Tehosekoitin Nosturissa 20.7. klo 21 alkaen. Ei ikärajaa, liput 45 mk.

Vuoristorata 50 v.

Linnanmäen klassikko, Vuoristorata, täyttää 50 vuotta. Huvipuiston peruselementin kunniaksi Lasten Päivän Säätiö järjestää syntymäpäiväkemut. Puistossa kulkee päivittäin sambakulkue ja lauantaina klo 16 esiintyy lähes yhtä vanha yhtye Four Cats. Vuoristoradalla luvassa yllätys joka tunti.

Vuoristoradan syntymäpäivät 13.-15.7. Linnanmäellä. Sisäänpääsy 20 mk, ranneke 95 mk.

Suvi Sillanpään valokuvia Galleria Katariinassa

Suvi Sillanpään seitsemäs näyttely käsittelee lumea keskellä kesää. Taideteollisesta korkeakoulusta 1998 valmistunut Sillanpää tutkailee valokuvissaan ihmisen, eläimen ja luonnon kohtaamista lumisen hämärän luomien hahmojen kautta. Talvi-illan hämärän muisteleminen heinäkuussa herättää suorastaan epätodellisen olon. Sillanpään valokuvat ovatkin osuvasti sumeita ja unenomaisia. Toteutus on tapahtunut kameran lisäksi kuvankäsittelyohjelmalla.

Suvi Sillanpään Sinisen lumen hahmot Galleria Katariinassa 25.7.–12.8.

Turku

Kesäteatterit kukkuloilla

Ei Turun kesää ilman kesäteatteria. Kaupungissa vaikuttaa kaksi laadukasta, pitkäikäistä kesäteatteria, jotka takaavat jokirannan puistokukkuloilla viihteellisen illan, satoi tai paistoi.

Samppalinnan kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä perinteistä suomalaista musiikkinäytelmää. Kulkurin valssin produktiota tähdittävät Anu Hälvä ja Petteri Sallinen.

Vartiovuoren kesäteatterissa ollaan astetta eksoottisempia. Zorron miekka -näytelmän vauhdin ja romantiikan täyttämissä kiemuroissa näyttelevät Janne Virtanen (Zorro), Hanna-Riikka Siitonen (Donna Violenta) ja Amira Khalifa (Donna Esmeralda).

Kulkurin valssi Samppalinnan kesäteatterissa 21.6.–13.8. Liput 130/100/60 mk, varaukset (02) 2329 050. Zorro Vartiovuoren kesäteatterissa 15.6.–15.8. Liput 100/80/60 mk, varaukset (02) 2345 800.

Koneisto Kupittaan puistossa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Koneisto-festivaali on Suomen ja koko Skandinavian ensimmäinen ainoastaan elektroniseen musiikkiin keskittyvä festivaali. Esiintyjissä on sekä kulttinimiä ulkomailta ja kotimaasta että Suomi-rapin hittinikkareita.

Tänä vuonna Koneisto osuu heinäkuun viimeiseen viikonloppuun. Areenoja tapahtumassa on kaksitoista ja esiintyjäryhmiä yhteensä yli sata, mm. Orkidea, Quintessence, Kwan, Fu-Tourist, Ritarikunta, Flegmaatikot ja Ceebrolistics.

Koneisto Kupittaan puistossa 27.–28.7. Liput ennakkoon Lippupalvelusta ja erikoisliikkeistä 180 mk/pv ja 290 mk/2 pv.

Turun Musiikkijuhlat

Elokuussa vietettävät Turun Musiikkijuhlat tarjoavat runsaasti riemun aiheita klassisen musiikin ystäville. Festivaaleilla on 34 konserttia, joista festivaalit ovat muodostaneet tapahtuman teemasarjoiksi mm. resitaalit, nuoret tähdet, vanhan musiikin ja kamarimusiikin. Erikoisinta antia Musiikkijuhlilla lienee sellistin koulutuksen saaneen Jaakko Salovaaran eli JS16:n valitsema sarja, jossa kuullaan mm. Rinneradiota ja Apocalypticaa.

Turun Musiikkijuhlat mm. Konserttitalossa, Sibelius-museossa ja Turun linnassa 10.–19.8. Liput ennakkoon Lippupalvelusta, hinnat konserttikohtaiset.

Keskiaikamarkkinat Vanhalla Suurtorilla

Turun Kulttuurikeskus järjestää Vanhan Suurtorin ympäristössä jo kuudennet Keskiaikaiset markkinat. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua keskiaikaiseen markkinamenoon, tehdä ostoksia ja nauttia kiireettömästä markkinatunnelmasta. Paikalla on käsityöläisiä, aatelistoa, papistoa, teatteriryhmiä, trubaduureja ja monia muita. Yleisöllä on mahdollisuus ihailla ylhäistä pukuloistoa, nähdä jalkaturnajaiset tai heittäytyä mukaan tanssiin.

Jos keskiaika oikein kiehtoo, voi lunastaa 250 markan hintaisen illalliskortin Keskiaikaisiin markkinapitoihin Brinkkalan pihalla. Namm.

Keskiaikaiset markkinat Vanhalla Suurtorilla 25.–29.7. Vapaa pääsy.

Tampere

Teatterikesä

Tampereen Teatterikesän riemastuttavimpia piirteitä on sen kyky viihdyttää yhtä lailla yleisöä kuin alan ammattilaisiakin.

Tapahtuman runko muodostuu Teatterikesän virallisesta ohjelmistosta, johon kutsutaan taiteellisin perustein kolmisenkymmentä ryhmää. Tämän pääsarjan lisäksi Teatterikesään kuuluu Off Tampere -sarja, ohjelmateltta sekä ravintoloihin sopivista pikkuesityksistä koottu klubifestivaali.

Tampereen Teatterikesä 7.–12.8. Esitykset eri näyttämöillä sisällä ja ulkona. Liput 0-150 mk. Tarkat hinta- ja ohjelmatiedot www.tampere.fi/festival/theatre/

Tammerfest keskustassa

Tammerfest tuo ihmisenkokoisen rokkifestarin Tampereen ydinkeskustaan.

Pääkonsertit ovat päivittäin Ratinanniemellä reilun kivenheiton päässä Keskustorilta, muut ulkoilmakonsertit pidetään Keskustorilla ja sen kupeessa olevassa Vanhan kirjastotalon puistossa. Klubit puolestaan levittäytyvät keskustan ravintoloihin.

Tammerfestin erikoisuuksista kannattaa pistää korvan taakse Pyhäjärven päivittäisten laivaristeilyjen lisäksi coverbändeille varattu teltta sekä eläkeläisten bingoiltapäivä Yo-talolla.

Tammerfestissa keikkaa heittävät mm. CMX, Zen Café, Apulanta, Suurlähettiläät, Ismo Alanko Säätiö, Popeda, Kauko Röyhkä, Maija Vilkkumaa sekä Kool & the Gang (USA).

Tammerfest 11.–15.7. Pääkonsertit Ratinanniemellä, lisäksi ulkoilmakonsertteja ja klubeja. Liput 0-190 mk. Tarkat hinta- ja ohjelmatiedot www.tammerfest.net.

Tapahtumien yö, paras yö

Tapahtumien yö kerää Tampereen keskustaan karnevaali- ja kulttuurihenkeen yhdeksi puolikaoottiseksi yöksi kaikkiaan kymmeniätuhansia vieraita.

Vaikka pääosan varastavatkin äänekkäimmät juhlijat, on yön tarjonta silti todella monipuolinen; huomion takaavat muun muassa kirkkokonsertit, runonlausunta, ruokatarjoilut ja tietysti mukana on vielä meneillään olevan Teatterikesän ohjelmisto.

Tapahtumien yö perjantain ja lauantain välisenä yönä 10.8. Satoja maksuttomia tapahtumia Tampereen keskustassa ja sen tuntumassa. Tarkemmat tiedot Teatterikesän toimistosta 1.8. alkaen, (03) 3146 6958.

Kukkaisviikoilla viinikylä!

ERROR

Koiranleuat ovat väittäneet Tampereen Kukkaisviikkoja keski-ikäisten vastineeksi Tammerfestille. Tosiasiassa kuitenkin Kukkaisviikkojen kunniaksi kaupunkia somistettiin ensi kertaa jo vuonna 1984, kauan ennen Tammerfestiä.

Kukkaisviikoilla piristetään kaupankäyntiä ja elävöitetään kaupunkikuvaa muuten hiljaisempana ajankohtana, ennen kuin syyssesonki alkaa.

Ohjelma ei rajoitu kukkasomisteiden ripustamiseen, vaan konsertteja ja tapahtumia parin viikon ajalle mahtuu kaikkiaan satoja. Eniten huomiota on yleensä herättänyt Frenckellin sisäpihalle, Keskustorin kylkeen, rakennettu viinikylä juomineen, ruokineen ja konsertteineen.

Tampereen Kukkaisviikot 27.7.-5.8. Tarkat tapahtumatiedot www.tamperetunnetuksi.net/kukkaisviikot.shtml sekä www.tampere.fi/matkailu/viini.htm.

Oulu

Valkosipuliyö Rotuaarilla ja torilla

ERROR

Pientä ja ihanan kitkeränmakuista sipulia juhlitaan vuosittain Oulun Valkosipuliyö-tapahtumassa. Epäilemättä tänäkin vuonna yleisöennätykset rikkoen. Maistiaisia erilaisista valkosipuliherkuista tarjoillaan torilla ja muuta hyvää Rotuaarilla. Parhaat herkut palkitaan. Keskiyöllä valitaan paras vampyyriasu. Pukeutumiseen kannattaa satsata, sillä voittaja lähtee maailmanympärimatkalle.

Valkosipuliyö 20.7. klo 18-02. Maistiaiset 5-10 mk. Rääppiäiset 21.7.

Meri-festari Toppilansalmessa

ERROR

Oulun menneisyyteen kauppalaivastomahtina perustuvan ja Joni Skiftesvikin kirjoittaman musiikillisen Laiva Toivo -näytelmän ympärille on rakennettu kokonainen merellinen spektaakkeli. Näytelmässä esiintyvät mm. Satu Silvo, Mikko Nousiainen ja Risto Tuorila. Festivaalin muu musiikkitarjonta pitää sisällään klassista, poppia, jazzia, bluesia ja iskelmää mm. Tamara Lundin ja Antti Sarpilan esittämänä. Lapsille on oma merimusikaali Kakaravaara.

Meri Oulu Festivaali 20.–29.7. Toppilansalmen telakkarannassa ja (Kakaravaara) Vänmannin saaressa. Lippujen hinnat 50-120 mk.

Charlton Raatissa

ERROR

Charlton Athletic kohtaa Tervarit ystävyysottelussa Raatin kentällä heinäkuussa. Englannin valioliigan ylimmän sarjatason joukkueeseen kuuluvista tähdistä mainittakoon Claus Jensen, Charltonin kallein ostos kautta aikojen. Punavalkeassa paidassa pelaa myös suomalainen kikkarapää, juoksukone Jonatan Johansson.

Tervarit Summer Ball: Tervarit vastaan Charlton Athletic Raatissa 28.7. Liput 40-100 mk, vip-lippu 600 mk.

Dr Feelgood Rovaniemellä

ERROR

Roots´n River -festarilla nähdään juurimusiikin kantavia voimia. Uutta puhtia vanhaan hittiinsä See you later alligator pumppaa legendaarinen Dr Feelgood. Toisena pääesiintyjänä nähdään chigagobluesin mestari James Wheeler yhdessä ruotsalaisyhtyeen Jump4Joyn kanssa. Tivolin Funktio-clubilla irroittelee mm. hillitön Eternal Erection. Hikistä tunnelmaa ei vesisadekeaan viilennä, sillä kaikki keikat ovat sisätiloissa.

Roots´n River Rovaniemellä 5.–8.7. Lisätiedot: www.bluesfinland.net.


Lahti

Säätiö ja Zen Cafe Heinolassa

ERROR

Lahti on Suomen Heinola ja Heinolassa jyrää. Kesän viimeisen Heinolassa jyrää -ilmaiskonsertin tähtiä ovat Ismo Alanko Säätiö, Zen Cafe ja Tommi Läntinen. Lahdesta paikalle pääsee esimerkiksi bussilla, peukalolla ja laivalla. Samanaikaisesti rockrähinän kanssa Heinolan torilla järjestetään kesämarkkinat. Tarjolla mansikoita, herneitä, olutta ja iloisia ihmisiä - toivottavasti myös aurinkoa.

Ismo Alanko Säätiö, Zen Cafe ja Tommi Läntinen jyräävät Heinolan Rantapuiston kesäteatterilla sunnuntaina 5.8. klo 13-20. Vapaa pääsy.

Kariniemen Vinski

Kariniemen kesäteatterinäytelmä on Aapelin 50-lukuinen klassikko Koko kaupungin Vinski. Näytelmän päähenkilö Vinski on pieni, punatukkainen, pisamakasvoinen pojannaskali, joka pystyy hämmästyttäviin suorituksiin, muun muassa tekemään itsensä näkymättömäksi ja kävelemään seinien läpi. Tämän kaiken hän tekee yksinkertaisesti pistämällä suuhunsa hyppysellisen pulveria ja polkaisemalla vasemman jalan pottuvarvasta. Aika epeli!

Koko kaupungin Vinskin on ohjannut Helena Ryti. Vinskiä näyttelee Liisa Vuori. Esitykset: 15.7., 22.7., 23.7., 24.7., 25.7., 26.7., 29.7., 30.7., 31.7., 1.8., 2.8., 5.8., 6.8., 7.8., 8.8., 9.8. ja 12.8. Koko kaupungin Vinski Karirannan kesäteatterissa 12.8. asti. Liput: 70/60/40 mk. Perhelippu 200 mk. Info: www.phnet.fi/public/vanhajuko/

Pyhäniemi 2001

ERROR

Suomi-filmeistä tutun Pyhäniemen kartanon kesän klassikkotaiteilija on Akseli Gallen-Kallelan oppipoika Wilho Sjöström. Sjöström (1873-1944) oli aikansa kovimpia suomalaistaidemaalareita. Pyhäniemessä nähdään mestarin teoksia viideltä vuosikymmeneltä, muun muassa Marsalkka Mannerheimin muotokuva sekä järvi- ja jokinäkymiä.

Ryhmänäyttelyyn on kutsuttu 30 kuvataiteilijaa. Esillä on grafiikkaa, veistoksia, keramiikkaa ja tekstiiliteoksia. Kansainvälistä väriä tuovat ruotsalainen Helmtrud Nyström ja virolainen Milderbergius. www.festivals.fi/pyhaniemi/nautte.htm

Pyhäniemen kartanon taidekesä klo 11-18 12.8. asti. Liput: 45/40/20 mk.

Jyväskylä

J. Karjalainen Tyrkky-rockissa

ERROR

Tyrkkyrock 2001 tekee tänä vuonna jälleen uuden aluevaltauksen eli jo perinteinen, mutta elastinen kaupunkitapahtuma järjestetään nyt kaupungin keskeisellä areenalla Harjun urheilukentällä. Mittavan saneerauksen läpikäynyt Harjun kenttä tarjoaa hyvät palvelut: katetut katsomotilat 3 000 hengelle, hyvä näkyvyys lavalle, toimivat ravintolapalvelut.

Kahden päivän rockrykäisy tuo Harjulle useita huippubändejä ja artisteja: avauspäivänä Emmi, Fintelligens ja Samuli Edelmann sekä toisena päivänä Pete & Pistols, Laura Närhi ja Kemo-petrol sekä J. Karjalainen & Electric Sauna.

Tyrkkyrock 2001 20.–21.7. Liput 70-80 mk, VIP-passi 500 mk.

Scifiä Jyväskylän kesässä

Poikkitaiteellisena kaupunkifestarina mainetta niittänyt Jyväskylän Kesä tunkeutuu tänä vuonna science fictionin maailmaan. Festivaalin yhteydessä järjestetään Suomen suurin science fiction -harrastajien tapaaminen (14.-15.7.) Finncon, jonka kunniavieraat ovat tänä vuonna legendaarinen hakkeri Richard Stallman, tietokoneperformancetaiteilija Stelarc sekä scifi-kirjailijat Jonathan Carroll ja Finlandia-palkittu kirjailija Johanna Sinisalo.

Jyväskylän Kesä on panostanut myös sanattomaan teatteriin. Missään muulla Suomessa ei voi nähdä yhtä maineikasta esiintyjäkaartia kuin Jyväskylässä. Mukana on mm. komiikan grand old man Avner Eisenberg USA:sta, mustan huumorin taitaja SpyMonkey sekä amerikkalainen tanssiakrobatian huippuryhmä Second Hand.

Musiikkia on tarjolla monipuolisesti kansanmusiikista teknoon, suomirokista maailmanmusiikkiin. Tasokasta musiikkia voi kuulla niin konserteissa, klubeilla kuin ilmaisesityksinä Kävelykadullakin.

Jyväskylän Kesä 10.–15.7.Liput 30-430 mk.

MM-ralli ei karkaa kaupungista

ERROR

Jyväskylän MM-ralli on ympäri maailman kuuluisa nopeista sorateistään ja komeista hypyistään. Ne ovat edelleen tallella, vaikka ralli ei kauaksi kaupungista karkaakaan. Kilpailukeskus on viime vuotiseen tapaan Jyväskylän Paviljongissa, jossa voi seurata myös autojen huoltoa Service Parkissa. Metsäpikataipaleille pääsee myös rallibussilla.

Lähtö ja maali ovat Kävelykadulla, joka muuttuu neljän päivän ajaksi Rallikaduksi. Rallikatu tarjoaa kolmepäiväisen talkshow- tyyppisen kokonaisuuden, kauniita naisia ja Rallityttö-kilpailua. Pääesiintyjiksi on pestattu Menneisyyden Vangit, Osmos Cosmos sekä Laura Voutilainen. VIP-kylä pystytetään ja kaupunki-EK päristellään Killerillä.

Neste Rally Finland 24.-26.8. EK-liput 80 mk ja kolmen päivän lippu 230 mk.

Kuopio

Kuopio Triathlon

ERROR

Scandic Hotel Kuopion rannassa järjestettävässä Kuopio Triathlonissa kilpailevat Suomen parhaat triathlonistit. Kisailijoiden matkaan kuuluu 750 metrin uinti, 20 kilometrin pyörätaival sekä 5 kilometrin juoksu. Vaativimman sarjan lisäksi järjestetään kuntosarjoja harrastelijoille ja lapsille. Kuopio Triathlonin tunnelmaa nostattaa juontaja Timo Huovinen sekä ilmaiskeikan soittava Likainen Harry Oy.

Kuopio Triathlon 14.7. Scandic Hotel Kuopion rannassa.

Rakkaus-näyttely

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttelystä vastaa amerikkalainen lehtikuvaaja, länsimaisen kuvajournalismin grand old man Elliott Erwitt. Rento, yli sata rakkausaiheista mustavalkokuvaa vuosilta 1950-1992 sisältävä valokuvanäyttely Kahden kesken (Couples) on hyväntuulisuudellaan, huumorillaan ja romanttisuudellaan kunnianosoitus kaikille niille pareille, joita Erwitt on uransa aikana kuvannut. Kahden kesken on ensimmäinen Erwittin Skandinaviassa esillä ollut näyttely.

Elliott Erwitt: Kahden kesken VB-valokuvakeskuksella 12.6.–2.9. ma-pe 10-19, la-su 12-16. Liput 20 mk.

Palokuntaolympialaiset Väinölän-niemellä

ERROR

Kansainvälisessä palokuntatapahtumassa kisataan palomiestaidoista. Kilpailu järjestetään ainoastaan joka neljäs vuosi, tänä vuonna otellaan ensimmäisen kerran Suomessa. Kisaohjelmaan kuuluu kalustokilpailu, viestiosuus sekä muita alan taitoja mittaavia näyttäviä lajeja. Palokuntaolympialaisten ohjelmaan kuuluu myös näyttely, jossa esitellään kilpailijamaiden joukkueita ja kulttuuria.

Tapahtuma kerää Kuopioon 3500 osallistujaa 28 eri Euroopan maasta.

CTIF 2001 -palokuntatapahtuma Väinölänniemellä 23.-28.7.

Joensuu

Moritzissa Tiktak ja LAB

ERROR

Isojen kotimaisten nimien esittelyssä kunnostautunut yökerho Moritz tuo Joensuuhun energisen Tiktak-tyttöbändin. Tiktak soittaa ja laulaa virran varrella kymmenes elokuuta sopivasti juuri ennen koulujen alkua. Moritzissa esiintyvät myös tyylikäs LAB sekä lyhyenä soulmiehenä tunnettu Sami Saari. Tiktakin tytöt Tuuli, Nea, Petra, Emppu, Miina ja Noora ovat tunnettuja iloisen energisestä lavaesiintymisestä sekä oikeasti taitavasta soitannasta.

Tiktak 10.8., LAB 28.7. ja Sami Saari 3.8. Joensuun Moritzissa.

Ilovaarirock vie 60-luvulle

Tänä kesänä jo kuudennen kerran järjestettävä Ilovaarirock ei todellakaan ole rahastusta: liput 60-luvun meiningillä nostalgisoivaan rokkijuhlaan maksavat 40 mk. Ulkoilmakonsertin pääesiintyjä on liverpoolilainen The Swinging Blue Jeans. Lisäksi jokimaiseman ja kaupungin keskellä Ilosaaressa soittavat legendaariset Eero Raittinen ja Jukka Gustavson. Mukana on myös joukko joensuulaisia grand old rockerseja bändeineen. Ilovaarirockin jälkeen tunnelmasta sekä elävästä musiikista voi nauttia myös kaupungin ravintoloiden Ilovaari-klubeilla.

Ilovaarirock Joensuun Ilosaaressa 14.7. Liput 40 mk.

ERROR

Ilosaarirockissa on kaikki

Festari täyttää tänä vuonna kolkytvee, mitä on juhlistettu myös juhlakirjalla. Ilosaaressa on tänäkin vuonna ne kovimmat kotimaiset, sekä mielenkiintoisia ulkomaalaisia nimiä. Tänä kesänä Joensuun Laululavalla kaikavat muiden muassa CMX:n, Ultra Bran, Tuomari Nurmion, The Rasmuksen, Ismo Alanko Säätiön ja Apulannan musisointi.

Ilosaarirock 13.-15.7. Joensuussa. Liput 200 mk. Rokin kolme vuosikymmentä. Ilosaarirockin juhlakirja. Myytävänä alan liikkeissä kautta maan. 100 mk.

Vaasa

Jazzia puistossa ja kadulla

ERROR

Vaasan kesä hemmottelee jazzin ystäviä. Paikallisten kokoonpanojen esittämää elävää musiikkia on tarjolla lukuisissa eri tapahtumissa lähes joka viikko.

Heinäkuun alusta alkaen Picnic Jazzit kutsuvat kansaa Hietasaaren viihtyisälle nurmelle aina sunnuntai-iltapäivisin. Neljättä vuotta järjestettävät jazzit ovat saavuttaneet tasaisen suosion ja tunnelma saaressa on tänäkin vuonna taatusti kokemisen arvoinen.

Arki-iltaisin jazzia voi puolestaan kuunnella Fondis- ravintolan Streetjazz -tapahtumissa. Musiikki kantautuu hyvin myös vieressä olevalle kävelykadulle, joten jazzia voi seurata myös etäämmältä.

Jazzia koko kesän ympäri Vaasaa.

Taiteiden Yö

Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut Taiteiden Yö järjestetään Vaasassa nyt jo kymmenennettä kertaa. Tapahtuma on perinteisesti vetänyt keskustan kadut täyteen vaasalaisia. Vaikka suurin osa esityksistä keskittyy kävelykadun ja ydinkeskustan läheisyyteen, tapahtumia löytyy joka puolelta kaupunkia.

Edellisvuosien tapaan ohjelmassa on monenlaista katsottavaa ja koettavaa sekä lapsille että aikuisille. Luvassa on mm. teatteriesityksiä, tanssia, kuvataidetta ja bändikonsertteja. Monet esitykset ovat varta vasten Taiteiden Yötä varten suunniteltuja, mikä onkin varmasti yksi tapahtuman suosion taustatekijöistä.

Tiedossa on aina jotain ainutkertaista. Tuttuun tapaan lähes kaikille tapahtumapaikoille on vapaa pääsy ja ohjelmaa riittää iltapäivästä myöhään yöhön asti.

Taiteiden Yö 9.8.

Water Carnival

ERROR

Taiteiden Yön jälkeisenä viikonloppuna Hietasaaressa vietetään jälleen Wasa Water Carnival -karnevaaleja. Tämänvuotisen tapahtuman ykkösvetonaulana on Hurriganes Show. Remu aloittaa tämän 30-vuotisjuhlakiertueensa juuri Water Carnivaleilta. Lavalle nousee myös useita muita bändejä ja omat laulunlahjansa voi mittauttaa Pohjanmaan karaokemestaruuskilpailussa.

Vesi ja ranta ovat Water Carnivalin oleellisia elementtejä, joten ohjelmassa onkin mm. beach volley-turnaus, vesihiihtoa ja saaristotanssit hiekkarannalla. Silmänruokaa molemmille sukupuolille tarjoavat Mr. Finland 2001 -kilpailun semifinaali ja Miss Pohjanmaa -kilpailu. Vesikarnevaaleja juhlitaan Hietasaaressa kahden yön ja yhden päivän ajan.

Water Carnival 10.-12.8.

Pori

Pori Jazz ei ruostu

ERROR

Suomen suurimman kesätapahtuman tarjonta on poikkileikkaus musiikin koko kirjosta. Gary Moore, Manhattan Transfer ja muut suuret nimet tuovat rahat ja volyymin, pienissä jamiteltoissa soittavat jazz-orkesterit tunnelman. Soitto soi yhdeksän päivän ajan yli kymmenessä klubi- ja konserttipaikassa, jotka ovat kaikki kävelymatkan päässä jokirannan komentokeskuksesta. Kaupallisuuden sopivasti pilaama must-tapahtuma jokaiselle näyttäytyjälle. Sinne mennään taas.

Pori Jazz 14.-22.7. Hintaesimerkkejä: Kirjurinluodon suurkonsertit 250 mk, klubi-illat 30-250 mk, superjamit 1190 mk.

Rauma Bluesissa tuhtia stripteasea

Ensin blues, sitten bisnes. Yhden tyylisuunnan musiikkitapahtuma on säilyttänyt aidon ilmeensä koko 15-vuotisen historiansa ajan. Pääesiintyjä on ensimmäisen Suomen visiittinsä tekevä Fird Eaglin, jota alan piirit pitävät maailman parhaana blueskitaristina. Festarien hätkähdyttävintä lava-aktia sopii kuitenkin odottaa entiseltä Miss Teksasilta Candye Kanelta, joka laittaa toistasataakiloisen olemuksensa peliin entisen ammattistripparin, nykyisen bluesmusiikin dynamiittipakkauksen räväkkyydellä.

28.7. Rauman Äijänsuon urheilualue. Liput: 180/210 mk.

Eros Ramazzotti vihkii

ERROR

Italopopin ykköstähti vihkii Porin Kirjurinluodon uuden 40 000 henkeä vetävän konserttipuiston. Erityisesti naisväen liikkeelle saava hurmuri on laulanut uransa varrella paitsi soolona niin myös yhdessä muun muassa Tina Turnerin, Rod Stewartin ja Joe Cockerin kanssa. Ramazzottin julkaisemia 11:tä levyä on myyty maailmalla kaikkiaan 25 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin on mennyt kaupaksi 110 000 albumia. Aki Sirkesalo saa kunnian olla mukana maailmanluokan menossa.

27.7. Porin Kirjurinluodon konserttipuistossa. Liput: 225/295/750 mk.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi