Suomi saisi ottaa Facebookista mallia

Yhteisöpalvelu tunnustaa samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Chris Hughes ja Sean Eldridge seilasivat smokeissaan avioliiton satamaan. Onnea heille!
Chris Hughes ja Sean Eldridge seilasivat smokeissaan avioliiton satamaan. Onnea heille!

Facebookin ele on pieni, mutta merkityksellinen. Facebook lisäsi viikonlopun aikana palveluun ikonit, jotka kuvaavat joko kahta sulhasta tai kahta morsianta.

Asia julkistettiin kiinnostavalla tavalla, kun Chris Hughes, yksi Facebookin perustajista päivitti avioitumisensa Sean Eldridgen kanssa. Statuksessa oli kuva parista ja sen yläpuolella ikoni, jossa patsasteli kaksi smokkipukuista miestä. Peukkuja riitti ja yksi peukuttajista oli totta kai Facebook-pomo Mark Zuckerberg.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto sallitaan tällä hetkellä 11 eri maassa. Suomi ei lukeudu näiden edelläkävijöiden joukkoon. Ikonin saaminen saataville Facebookiin ei tuo Suomessa homoille adoptio-oikeutta tai kirkkohäitä, mutta ainakin se antaa rakennuspalasia oman identiteetin luomiseen verkossa.

Facebook on huomioinut erilaiset parisuhteen muodot jo aiemminkin: viime helmikuussa palveluun tuli parisuhdestatusvaihtoehdoiksi rekisteröitynyt parisuhde ja avoliitto.Yhteisöpalvelu tekee yhteistyötä myös GLAAD-järjestön (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) kanssa estääkseen homojen kiusaamista sivustolla.

1 kommentti

shiwan8

6.7.2012 10:55

Tuota. Minä en ole kristitty mutta onhan tuo nyt vaateena ihmeellinen. Parisuhteen rekisteröinnin mahdollisuus sukupuolista riippumatta on ihan hyvä idea, mutta avioliitto on kristillinen asia. Jos uskonto kerran pitää homoseksuaalisuutta sellaisessa asemassa ettei homoille häitä ole sallittu niin ei varmaan ole kovinkaan fiksua alkaa vaatimaan uskontoa vaihtamaan linjauksiaan. Yhtä hyvin voisi alkaa vaatimaan vegaaneja syömään lihaa, Onko siinä järkeä? Ei ole...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi