Suomi tour 2004

Helsinki-Turku-Tampere-Lahti-Oulu-Pori-Kuopio-Joensuu.

Sofi Oksasen matkaopas Helsinkiin

 1. Kallio
  “Elämän monikirjo. Ja elämää myös sunnuntaisin, toisin kuin Töölössä. Asun täällä yksiössä, jossa on violetiksi maalatut seinät. Kirjoitan kotona. Kallio ei ole pelottava paikka. Tuntuu mukavalta kun on ihmisiä. Primosta (Helsinginkatu 2) saa hyvää kahvia ja irkkubaareista Irish Coffeeta.”
 2. Rautatieasema
  “Ensimmäinen kontaktini Helsinkiin lapsena. Pidän junalla matkustamisesta ja rautatieasemien kansainvälisestä tunnelmasta. Rautatieasemilla on enemmän elämää kuin lentokentillä, jotka ovat kylmiä.”
 3. Tavastia
  Urho Kekkosen katu 4-6.
  “Viimeksi kävin kuuntelemassa Violaa. Vittumaiseksi haukutusta henkilökunnasta on vain hyvää sanottavaa. Nuorena minulta tutkittiin aina käsilaukut, mutta Tavastialla ei koskaan. Täältä ei koskaan ole heitetty ketään kaveriani ulos.”
 4. Kiasma
  Mannerheiminaukio 2.
  “Teoksista Markus Copperin puusta ja metallista tehty suunnaton valas on jäänyt mieleeni. Näyttelyiden lisäksi teatteri, viihtyisä kahvila, jossa saa polttaa ja erittäin hyvä kirjakauppa. Kiasma-teatterin tila on kuin suuri kohtu. Nykytaiteen seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa kävin ennen paljonkin.”
 5. Suomenlinna
  “En harrasta mökkeilyä, Suokki on kaupunkilaisen luontovaihtoehto. Upea ympäristö. Merellisyys viehättää, vaikka en pidä uimisesta, purjehduksesta tai muusta sellaisesta. Liian sporttista.”
 6. Kansallis-ooppera
  Helsinginkatu 58.
  “Ooppera ei ole elitististä, eivät liput ole kalliita verrattuna leffan hintaan. Pidän myös baletista ja nykytanssista. Jorma Uotisen sooloteos Mies, jota ei koskaan ollut on jäänyt mieleen, hirveän oivaltavaa liikekieltä. Oopperan kirpputorilta tekee mahtavia löytöjä, siellä on vaan aina hirveä ryysis.”

5 RAVINTOLAANI

 1. DTM, Iso Roobertinkatu 28.
  “Tätä Lost & Found aikoinaan oli. Paljon kavereita, eikä kenelläkään heistä ole tänne porttikieltoa.”
 2. Saslik, Neitsytpolku 12.
  “Ihania kabinetteja, timanttisviitti kahdelle on intiimi. Suosittelen Zakuska-lautasta, jossa on lämpimiä ja kylmiä alkupaloja. Se on tarpeeksi iso, tosi hyvä seurusteluruoka. Kyytipojaksi karpalovodkaa.”
 3. Kasakka, Meritullinkatu 13.
  “Pieni, intiimi. Ainoa mesta, jossa suostun syömään keitettyjä perunoita, joita en muuten siedä. Parin hengen kabinetti on privaattia juhlaa, kun muualla on aina ikkunoita ja peilejä.”
 4. Hariton, Kasarmikatu 44.
  “Ensimmäinen venäläinen ravintola, jossa Helsingissä kävin. Omistajina munkkimiehiä. Venäläisravintoloiden ruuilla on huomattavia eroja, vaikka ne listalla ovat samannimisiä.”
 5. Strindberg, Pohjoisesplanadi 33.
  “Saa tupakoida, katsella ihmisiä, kahvi ei ole sumppia ja tarjolla on alkoholiakin.”

5 KAUPPAANI

 1. Ervastin Antikvariaatti, Torkkelinkatu 4.
  “Lähellä kotia. Asialleen omistautunut isäntä on paikan henki. Hyvä vaihtuvuus kirjoissa. En voi kävellä ohi ostamatta. Viimeksi löysin Ranskalaisen dandyn oppaan ranskaksi.”
 2. Fetish Boutique, Meritullinkatu 15.
  “Älyttömän kauniita korsetteja ja hieno kesävalikoima. Lopettaa kuulemani mukaan, sen takia kaikki puoleen hintaan.”
 3. Blue Dragon, Merimiehenkatu 26.
  “Hienot tatskat ovat melkein aina Blue Dragonissa tehty. Studiona tyylikäs, millä on merkitystä, jos istuu monta tuntia tikattavana. Mulla on tatuointeja selässä ja jaloissa.
 4. Morticia, Eerikinkatu 9.
  “Ainoa laatuaan, hyvä valikoima hyvälaatuisia goottivaatteita ja korsetteja yksittäiskappaleina. Viihtyisä sisustus. Olin hevari ala-asteella, ja siitä lähtien gootti.”
 5. Sin City, Annankatu 21.
  “Seksisupermarket. Kokojensa puolesta laajin korsettivalikoima, ilahduttavan paljon vaatteita muutenkin. Liquid-lateksia. Myynnissä seksiin liittyviä kirjojakin.”

Pasi Heikuran matkaopas Tampeerelle

 1. YO-talo
  ”Kotiluolani 80- ja 90-luvun ajan, erittäin merkittävä paikka minulle henkilökohtaisesti. Muun muassa Alivaltiosihteerin ensimmäiset keikat on soitettu täällä. Nykyisin en enää pyöri Yo-talolla, koska siellä alkoi tuntua tällainen setä vastaan lapset-asetelma. Sietämätöntä, mutta luonnollista.”
 2. Kaupin metsä
  ”Toinen nykyisistä olohuoneistani. Olen siviilisäädyltäni koiran yksinhuoltaja, kuljeskelen siis täällä päivittäin mustan nartun kanssa. Olen – onneksi isäni ei lue City-lehteä – harjoittanut täällä myös lemmentekoja kaukana menneisyydessäni.”
 3. Mannerheimin patsas
  ”Kuvastaa minusta loistavasti tamperelaista huumorintajua. Patsas sijaitsi alun perin keskustassa, mutta sitä töhrittiin jatkuvasti ja putsaaminen tuli kalliiksi. Joskus se ainakin maalattiin punaiseksi, perusteena ilmeisesti valkoisten joukkojen tulo Tampereelle keväällä 1918 Mannerheimin johdolla. Sitten patsas pitkien keskustelujen jälkeen siirrettiin Holvastiin, keskelle metsää kymmenen kilometrin päähän keskustasta. Aina joskus kysellään pitäisikö siirtää patsas takaisin keskustaan, mutta suurin osa kaupunkilaisista on sitä mieltä, että antaa olla siellä vaan.”
 4. Rauhaniemen kansankylpylä
  ”Käyn täällä avantouimassa. Liiallisten avantoturistien pelossa en haluaisi paljastaa paikkaa, mutta uskon, että lehtenne lukijat eivät ole kiihkeimpiä avantouinnin harrastajia.”
 5. Tuomiokirkko
  ”Jussikylän asuntoni ikkunasta katsellessani vasta huomasin, kuinka hieno rakennus Tuomiokirkko onkaan. Jylhä ja komea, kelpaa nähtävyydeksi. Se on myös erinomainen konserttisali. Ja kirkkonakin aivan käyttökelpoinen.”
 6. Keskustori-Tammelantori
  ”Tällä reitillä humalluin ensimmäistä kertaa, kun tulimme Oriveden Opistolta rauhanmarssiin Tampereelle.”

3 RAVINTOLAANI

 1. Star & Moonlight Suvantokatu 48
  ”Intialainen ravintola Koskikeskuksen takana olevassa tunnelissa. Aivan loistavaa ruokaa, ja isäntä, joka on aina tyytyväisen oloinen. Hän ei murehdi menekkiä, tuumaa vain, että eivät ihmiset voi aina syödä niin tulisesti maustettua ruokaa.”
 2. Telakka Tullikamarin aukio 3
  ”Sieltä saa Kukko-olutta, näkee hyviä bändejä ja teatteria. Terassikin on hauska.”
 3. Pikilinna Pubi Ilmarinkatu 9
  ”Kotiani lähinnä oleva pubi, jossa käyn yllättäen melko usein. Perinteinen pubi, mutta korkeat huoneet = vähemmän tupakansavua.”

3 KAUPPAANI

 1. Ahosen Musiikki Hämeenpuisto 17-19
  ”Täältä ostin ensimmäisen kitarani, Les Paul Gibsonin. Kun kaupat oli tehty, niin Ahosen Pate kysyi, että kai mennään ottamaan kaupan kunniaksi oluet. Olin nuorena poikana aivan ihmeissään, että näinkö niitä kitarakauppoja tehdään.”
 2. Suutari Varma Puuvillatehtaankatu 10
  ”Tampereella on perinteisesti kenkäteollisuutta, ja siksi täällä on myös monia nuoria suutareita. Näistä olen tullut eniten käyttäneeksi Suutari Varmaa, joka on saanut nopeasti muokattua esimerkiksi rispaantuneista Converse-tossuistani käyttökelpoiset. Nahkavuori parantaa tossujen kestävyyttä erinomaisesti.”
 3. Rauta ja väri Teiskontie 21
  ”Minusta on synti ja rikos, että rautakaupat keskittyvät kauas teollisuusalueille. Jokaisessa korttelissa pitäisi olla sellainen liike kuin Rauta ja Väri. Sieltä saa kaikkea pyörän talvikumeista – olen vaihtanut niitä 30 vuoden ajan, enkä kertaakaan niin, etten olisi onnistunut rikkomaan kumia – lattiakaivon hajulukkoihin.”

Riku Korhosen matkaopas Turkuun

 1. Turun biologinen museo
  “Kotoisuudessaan ja säälittävyydessään maaginen pieni museo, jossa aika on yhtä pysähtynyt kuin täytetyt elikkoparat dioraamoissaan. Täällä käytiin lapsena luokkaretkillä, ja yhä aikuisenakin museo tuntuu jollakin kierolla tavalla määrittävän luontosuhdettani. Ehdoton hitti sadepäivien varalle.”
 2. Ispoisten uimaranta
  “Ispoinen on minulle yhtä kuin lapsuuden loputon kuuma kesäpäivä ja iholle kuivuva hiekka. Ispoisissa sukelleltiin aina rinta rottingilla ja tuijoteltiin yläaste-ikäisiä bikinityttöjä salaa. Ajoittaisista hanhenpaskavuorista miinusta.”
 3. Turku-Naantali –pyörätie
  “Ensin torilta mansikoita reppuun ja sitten matkaan. Pyöräillessä on tärkeää pitää vauhti niin hiljaisena, että voi vaivatta ihailla maisemia ja keskustella kumppanin kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä. Polkeminen stimuloi aivoverenkiertoa.”
 4. Luolavuoren entinen kaatopaikka
  “Luolavuoren kaatopaikan kentältä on hieno näköala yli Turun. Tämä on kaupungin reuna-alueiden ränsistynyttä karismaa puhtaimmillaan.”
 5. Sibelius-museon takapiha
  “Jokivarren paras pussikaljapaikka. Täällä on tullut istuskeltua monia hienoja kesäiltoja. Valitettavasti museossa ei taideta oikein tykätä pussikaljasta. Kaupunki kuuluu kaupunkilaisille.”
 6. Hämeenkatu
  “Hämeenkadulla sijaitsi muinoin legendaarinen Imaamin keinutuoli –baari, jossa tulin haaskanneeksi nuoruuteni. Nostalgia kaunistaa rumankin kadun.”

3 RAVINTOLAANI

 • Sininen juna -kahvila Kauppahallissa
  “Hyvällä tavalla rehti ja mummohenkinen kahvila, jossa ei tarvitse kantaa huolta latensärpimisensä trendikkyydestä.”
 • Trattoria Romana Hämeenkatu 9
  “Erinomainen ruoka ja eloisa italialainen tunnelma. Lounassuosikki.”
 • Cosmic comic café Kauppiaskatu 4
  “Tältä en vain jotenkin osaa välttyä.”

3 KAUPPAANI

 1. Sammakon kirjakauppa Humalistonkatu 14
  “Paljon hienoja kirjoja ja viihtyisä virttynyt miljöö.”
 2. Stockmann herkku Yliopistonkatu 22
  “En käsitä, miksi tästä on tullut minulle pakkomielle – ruokaostokset täytyy tehdä Stockalla. Luultavasti pakkomielteelläni on jotakin tekemistä kapitalismin ja kuluttajamanipulaation kanssa.”
 3. Turun pääkirjasto Linnankatu 2
  “Tämä on siitä ällistyttävä ostospaikka, ettei täällä tarvitse sohlata rahan kanssa. Kirjastolaitos kunniaan!”

Tehari-Teron matkaopas Lahteen

 1. Puu-Paavola
  “Kaunis puulähiö, joka on Bresnev-päissään hakattu lähes olemattomiin. Tilalle on rakennettu muun muassa kirjasto, ja kamalan näköinen teatterirakennus. Älä ikinä mene sen lähelle.”
 2. Muotoiluinstituutti
  “Olen käynyt siellä metalliartesaanipuolen, ja olen sitä mieltä, että kaupungin päättäjillä ei ole hajuakaan siitä kuinka merkittävä paikka Muotoiluinstituutti on. Se on paikka, mihin pitäisi satsata rahaa, päinvastoin kuin eliitille suunnattuun Konserttitaloon.”
 3. Lanupuisto
  “…on paras mesta, jos haluaa juoda porukalla pussikaljaa. Sieltä näkee jo kaukaa, jos poliisit ovat tulossa. Olen asunut pitkään tämän puiston läheisyydessä Lahdenkadulla. Aluetta ei voi sanoa keskiluokkaiseksi, niin kuin ei mitään aluetta Lahdessa. Tämä on työttömien kaupunki, jossa kalleimmatkin asunnot ovat halpoja.”
 4. Vesijärven- ja Kolkankadun risteys
  “Minulle surullisia muistoja mieleen tuova risteys, jossa ystäväni, Royal Trampsien basisti Vesa Hautala jäi auton alle ja kuoli.”
 5. Onnelan päiväkoti
  “Siellä suutelin ensirakkauttani Piaa, liukumäen rappusten alla.”
 6. Lahden yhteiskoulu
  “Ankea, konservatiivinen ja tasapäistävä koulu, josta en saanut englanninkielistä kopiota omasta todistuksestani pyrkiessäni Thames Valley Universityyn. Syynä oli kuulemma se, että koulu on mukamas yksityiskoulu, josta numeroita – siis omia todistusnumeroitani – ei voida ”tuosta vain” jaella. Koulun ainoa ilopilkku oli Totti-niminen kuvisope.”

3 RAVINTOLAANI

 1. Ravintola Torvi Loviisankatu 8
  “Voi verrata mihin hyvänsä keski-eurooppalaiseen soittobaariin, jolla on perinteitä ja karmaa. Torvessa on käynyt vuosien varrella valtava määrä loistavia soittajia, mm. Roy Harper.”
 2. Hiidenkivi Rautatienkatu 28
  “Miellyttävä ruokapaikka, jonka baarimikko antaa minulle säälistä pitsojen reunoja. Tuoppi kolme euroa.”
 3. Pizzeria Capo Vapaudenkatu 15
  “Halpaa kotiruokaa. En voi suositella mitään annosta, olen niin köyhästä kodista että olen tottunut syömään mukisematta sitä, mitä eteen laitetaan.”

3 KAUPPAANI

 1. Sinuhe-kahvila Mariankatu 21
  “Legendaarinen, loistava. Mutta älkää vain erehtykö menemään kauppakeskuksen Sinuheen, se on kamala.”
 2. Keskus-MusiikkiMariankatu 10
  “Sieltä tulee usein hankittua jotain soittimia.”
 3. KirjastoKirkkokatu 31
  “Kaupungin paras, vaikka sen alta purettiinkin kauniita puurakennuksia.”

Maria Kuusiluoman matkaopas Poriin

 1. Porin Taidemuseo
  “Suomen paras taidemuseo, ehdottomasti. Rakennus itsessään on hieno, ja näyttelyt nykytaiteen huippuja Yoko Onosta lähtien.”
 2. Mocca eli Club 20
  “Kävin Club 20:ssä väärennetyillä papereilla, jotka tietysti kerran unohdin sinne. Eivätpä antaneet takaisin, kun menin seuraavana päivänä ruinaamaan.Club 20 oli paikka, johon kulminoitui alkavan aikuisuuden vapaushuumani. Nykyisin Club 20:n tilalla on Sedu Koskisen ravintola Mocca.”
 3. Porin Tori
  “Kaupungin yliarvostetuin nähtävyys, jossa on kuitenkin oma viehätyksensä. Siis oikeasti, mitä näkemistä torissa itsessään on? Se on rumien talojen ympäröimä aukio, jossa ei ole mitään erityistä. Ihmiset tekevät torista mielenkiintoisen; teen siellä ammatillista tarkkailua ihmisiä seuraamalla.”
 4. Kokemäenjoki
  “Jos meloo Kokemäenjokea pitkin, voi hyvin kuvitella olevansa Missisipillä.”
 5. Yyteri
  “Rantaelämästä tykkääville hiekkadyynit ovat paratiisi; itse jaksan käydä siellä nykyisin vain kävelemässä. Yyterissä on myös golf-kenttä, jossa olen käynyt lajista hiljattain innostuneena puttailemassa.”

3 RAVINTOLAANI

 1. Ravintola PK Pohjoispuisto 8
  “Tutustumisen arvoinen, jos haluaa kokea millaista ravintoloissa käyminen oli 1970-luvulla. Tylyt portsarit paimentavat asiakkaita kuin muulilaumaa. Komentavat parijonoon ym.”
 2. Café Anton Antinkatu 11
  “Ainoa pubi, jossa Porissa voi ylipäätään käydä, jos ei halua mennä johonkin limaiseen keppanakuppilaan.”
 3. Raatihuoneen Kellari Hallituskatu 9 a
  “Laatuisa, peruskamaa tarjoava ravintola, jossa on kiva miljöö. Olen ollut töissäkin siellä.”

3 KAUPPAANI

 1. Bianco Footwear Yrjönkatu 14
  “Eikö olekin ihmeellistä, että Porissa on Bianco? Siellä on ihania kenkiä ja erinomainen palvelu.”
 2. Tori
  “Tuoretta ruokaa. Olen ollut itsekin myymässä.”
 3. Tikkulan S-market Itäkeskuksen Kaari 1
  “Veli on S-ketjussa töissä.”

Johanna Rusasen matkaopas Kuopioon

 1. Kuopion lyseon lukio
  “Käymästäni Engelin suunnittelemasta lukiosta on lähtenyt maailmalle liuta kuuluisia savolaisia: Lasse Lehtinen, Paavo Lipponen, Martti Ahtisaari, Juhani Aho, Spede Pasanen… Heidät on palkittu vuoden lyseolaisina; minä olin ensimmäinen naispuolinen palkittu.”
 2. Anttilan talo
  “Siitä torilla ukot puhuvat vieläkin, että eikö ne sitä Vinjettiä saa tuosta torilta häepymmää. Anttila on kamalan ruma betoniarkkitehtuurin tuotos, joka on rysähtänyt siihen torin laitaan kuin ulkoavaruudesta. Kaiken huipuksi siitä putosi hiljattain tonnin painoinen betonilaatta maahan, joten olkaahan varovaisia.”
 3. Vossikkakyyti
  “Keskustan parhaat puolet saa haltuun ottamalla torin varrelta vossikkakyydin - se paras kalakukko on muuten Partasen - jolla kannattaa kiertää kuvankaunis matkustajasatama sekä wanhan Kuopion Rännikadut, jossa leikin pienenä paljon.”
 4. Petosen lähiö
  “Valtakunnantason julkisuutta saanut ongelmalähiö, jossa Hesarin toimittaja asui viikon ja kirjoitti kauhujuttuja. Mielenkiintoista on, että Petosen kylkeen rakennetaan parhaillaan luksusasuntoaluetta.”
 5. Tuomiokirkko
  “Vuonna 1815 rakennettu kirkko, jossa esiinnyin ensimmäistä kertaa julkisesti. Isäni on kirkon kanttori, joten vietin siellä paljon aikaa pienenä. Minut on myös vihitty Tuomiokirkossa. Käyn siellä aina kun suinkin voin.”

3 RAVINTOLAANI

 1. Kummisetä Minna Canthink. 44
  “Taiteilijakuppila, jossa tykkään käydä keikan jälkeen.”
 2. Glorian Kellari Kauppakatu 16
  “Mielestäni Kuopion paras ruokaravintola, muun muassa mahtavia tapaksia. Ravintola tuo maahan omat viinit Ranskasta, ja myös loistavaa, 12 vuotta vanhaa armanjakkia.”
 3. Albatrossi Makasiininkatu 1
  “Keskiviikon ja torstain hurja bilepaikka matkustajasatamassa. Ihana terassi ja bilebändejä.”

3 KAUPPAANI

 1. Kauppahalli
  “Ja siellä erityisesti Juusto- ja leikkelepuoti. Hallista saa myös aitoja ruiskuoripiirakoita.”
 2. Muoti-Kolmonen Puijonkatu 37
  “Uskomaton vaatekauppa, josta olen ostanut paljon esiintymisasujakin. Tuovat itse vaatteet Pariisista ja Lontoosta.”
 3. Kuopio Shop Center
  “Pertti Palmroothin kenkiä ja suomalaisten valmistajien vaatteita tehtaanmyymälähintaan.”

Cyde Hyttisen matkaopas Joensuuhun

 1. Joensuun yhteiskoulu
  “Tätä kävimme parhaan kaverini Ismo Alangon kanssa yhtä aikaa. Ismo oli hyvä koulussa, minä en.”
 2. Kerubi
  “Pitkään pyörittämäni rock-klubi, joka sulkeuduttuaan jätti Jyväskylän kulttuurielämään huutavan tarpeen samantapaiselle paikalle. Kerubiin liittyvät myös surullisimmat Joensuuhun liittyvät muistoni, kun pahimpaan skiniaikaan sinne tehtiin useita hyökkäyksiä. Asiakaskunnassa oli ulkomaalaisia ja pitkätukkia, se riitti aggression aiheeksi.”
 3. Kauppahalli
  “Joensuun rumin ja kiistellyin rakennus. Rakennettiin keskelle toria sen jälkeen kun kaunis, puurakenteinen vanha halli oli saatu purettua. Hallin ja Joensuun torin näkee myös virtuaalisti osoitteessa www.neta.fi/webcam. On se vaan ruma.”
 4. Luterilaisen kirkon mäki
  “Rakkain osa Joensuuta. Jengeilin siellä 14–19 -vuoden iässä, ja käyn siellä edelleen fiilistelemässä joka kerran kun käyn kaupungissa. Herättää haikeita muistoja teiniajalta, kun elämä oli vielä edessä päin.”
 5. Penttilä
  “Surullisenkuuluisa skinilähiö. Vaikka pahimmat idiootit ovat jo muuttaneet muualle, en silti menisi tänne pyörimään, jos olisin kovasti ulkomaalaisen näköinen.”
 6. Pohjois-Karjalan ammattikoulu
  ”Täällä näin yhden ensimmäisistä rock-keikoistani, Hurriganesit vuonna 1975. Räjäytti tajunnan!”

3 RAVINTOLAANI

 1. Ravintola Jokela Torikatu 26
  “Sopii minun ikäiselleni ihmiselle paremmin kuin 18-vuotiaiden kansoittamat yökerhot.”
 2. Teatteriravintola Rantakatu 20
  “Taide- ja kulttuuriporukan paikka, jossa hieno lasikuisti ja aina elävää musiikkia.”
 3. Pizzeria Verona Kauppakatu 23
  “Käsittämättömän hyvät pizzat, joku salainen resepti niiden takana täytyy olla.”

3 KAUPPAANI

 1. Levyeskot Kauppakatu 18-20
  “Erinomainen erikoisliike, jossa on erittäin laaja valikoima.”
 2. Cittari Kauppakatu 16
  “Sieltä haen safkat.”
 3. Alko Kauppakatu 32
  “Turvallinen valinta.”

Tuomas Enbusken matkaopas Ouluun

 1. Köysirata Kauppatorilta Hailuotoon
  “On jäänyt vain idean tasolle. Köysirataa kaavailtiin tosissaan 80-luvun lopulla, kunnes tajuttiin että velat täytyy joskus maksaa takaisinkin, vaikka pankinjohtaja olisikin kaveri.”
 2. Sokoksen upouusi hotelli
  “Postmodernismia rumimmillaan. Paljon haukutut 1960- ja 70-luvun rakennukset ovat sympaattisempia. Rotuaarilla olin ensimmäistä kertaa humalassa.”
 3. Nallikari
  “Suomen Riviera ja Daytona Beach.”
 4. Madetojan musiikkilukio
  “Kouluni, jota ovat muuten käyneet myös Piia-Noora Kauppi ja Pertti Salovaara. Eli minullakin on siis ainakin potentiaalinen mahdollisuus päästä politiikkaan, hankkia vaalivauvoja ja kaupata kotimaista kinkkua jouluisin tv:ssä.”
 5. Vaarallisin paikka on…
  “…mikä tahansa paikka puoli neljän aikaan aamuyöstä, jossa ravintolailtaansa pettynyt laskuhumalainen arkisin estynyt ja tunteidenkäsittelykyvytön insinööriopiskelija alkaa nähdä huonon menestyksensä naismaailmassa satunnaisen ohikulkijan vikana. Virkavallan kanssa en ole koskaan joutunut Oulussa tekemisiin. Se olisi kamalinta mitä ihmiselle voisi tapahtua! Pelkään - kuten muutkin kunnolliset oululaiset - poliisia enemmän kuin kuolemaa, peräsuolen pettämistä julkisella paikalla tai laskuhumalaista Petteri Ahomaata.”
 6. Kastellin kaupunginosa
  “Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni siellä. Kastelli oli ihan hyvä paikka tällaiselle keskiluokan vesalle. Mutta kävi kyllä kateeksi Ranta-Kastellissa asuvia, koska heillä oli vielä hienommat autot pihassa ja näyttivätkin penteleet keskimäärin vähän onnellisimmilta kuin me.”

2 RAVINTOLAANI

 1. Nelivitonen Saaristokatu 12
  “Suomen paras baari. Hyvä, että muuttuvassa maailmassa ainakin joku on pysyvää. Kun sinne astuu sisään, samat ihmiset istuvat samoissa pöydissä, saman kaljatuopin ääressä ja jauhavat samoja juttuja kuin kymmenen vuotta sitten. Oulussa on ylipäätään helpompi olla, jos juo vähän kaljaa.En ollut juuri ikinä kännissä Oulussa asuessani. Olisi varmaan kannattanut.”
 2. Kaikki Oulun pitseriat
  “Oulu on Suomen Little Italy! Mitä väliä vaikka kinkku on viisi vuotta vanhaa ja seasta löytyy kokin selkäkarvoja, kun pitsat ovat Oulussa Suomen halvimpia ja pitseroita on joka kulmassa?”

3 KAUPPAANI

 1. Stockmann Kirkkokatu 14
  “Tätä odoteltiin vuosia Ouluun, innokkaammin kuin McDonaldsia itäblokissa.”
 2. Kärkkäinen Alasintie 12
  “Pohjois-Suomen vastaus kaiken maailman Stockmanneille. Lestadiolaisen perheen omistama kauppaketju sai pari vuotta sitten sakot, kun antoi potkut raskaana olevalle työntekijälleen. Paradoksaalista?”
 3. Yli-Iin K-kauppa
  “Suomen ainoita turmeltumattomuuden linnakkeita. Kaupan omistajat eivät suostu myymään keskikaljaa eivätkä ehkäisyvälineitä.”

 

20 kommenttia

salakala

19.7.2004 18:46

jopas ovat..eikös?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OnlineToday

19.7.2004 23:20

Hyvä Maria! Taidokkaasti edistät negatiivista Pori-mainontaa. Ehkä tämän tilaisuuden olisi voinut hyödyllisemminkin käyttää...pienen miettimisen jälkeen. Porissa ei kukaan ole enää ainakaan viimeiseen 10 vuoteen puhunut Club 20:stä. Mainostetaan vähän markettia, kellaria ja toria kun on tullut oltua töissäkin siellä. Ja vielä Biancokin!Miten se voi olla mahdollista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eioletotta

20.7.2004 00:23

Ja hienoa Cyde Hyttinen! Osasitpa mollata Joensuuta täysin käsittämättömillä kommenteilla skineistä. Uskokaa jo, että skini-uhkaa ei Joensuussa enää ole sen enempää kuin muissakaan vastaavan kokoisissa paikoissa. Ja Penttilän asukkaana tiedän, ettei täällä kohdistuisi nykyisin mitään uhkaa kehenkään!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samukai

20.7.2004 00:47

Kyllähän se itkettää, kun joku kertoo totuuksia asuinpaikasta (entisestä?). Mitään mahdottoman negatiivista en kyllä nähnyt kummassakaan kommentissa. Hyväksytään se, ettei täydellistä asuinpaikkaa olekaan. Mainostamisen voi jättää mainostoimistoille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JiiKooAl

20.7.2004 01:31

Mihinkäs Jyväskylä on unohtunut?!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kalevankauhu

20.7.2004 09:37

Pasi Heikuralle tiedoksi. Marskin patsas ei ole koskaan sijainnut Tampereen keskustassa. Sitä kyllä suunniteltiin sinne, paikkakin oli katsottuna kosken rannalla. Stalinistit kävivät joskus 70-luvulla sotkemassa patsasta Leinolan pöheiköissä. Isänmaalliset ottivat revanssin eräänä kesäkuun aamuna (4.6)90-luvulla. Marskin jalkojen juureen ilmestyi Lenin Museon seinässä ollut reliefi. Lenin sedällä oli reikä päässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puuttuu

20.7.2004 12:32

Jos nyt tämmöinen esittely viritellään, niin ehkä mukana pitäisi olla myös: Kotka, Jyväskylä, Kajaani, Rovaniemi, ehkä jopa Kouvola ja Mikkeli. Vähän parempi leikkaus erilaisiin isoimpiin paikkakuntiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

m_p

20.7.2004 13:42

Hei, olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa, minne tosiaan jäivät Jyväskylä, Kotka, Mikkeli jne.? Tämän jutun perusteella Cityn toimittajakunnan Suomen kartta on aika "kapoinen"...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bjornis

20.7.2004 15:05

Juu ehkä olisi voinut löytyä joku Mariaa laajakatseisempikin porilainen kertomaan asioita vähän muustakin kuin marianäkökulmasta. Kokemäenjoki on kyllä uljas, mutta hienoimmalta se näyttää kun sitä katsoo oluttuopin vierestä Etelärannalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-AK-

20.7.2004 21:46

Cyde varmaan jutussaan tarkottaa, että Kerubi jätti aukon Joensuuhun eikä Jyväskylään. On muuten tasan kaks eri kaupunkia, toimitus huom.!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjooprkl

21.7.2004 00:40

Missä vitussa se Jyväskylä oikein oli? Kyllä persläpi Lahdet ja Porit savolaisia myöten näyttää mahtuvan mukaan. Mitä paskaaa jälleen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kastellilainen

21.7.2004 14:14

Jeeee Tuomas! Osasit poimia Oulun turhasta tarjonnasta kaiken oleellisen (hi-techista tuppukylässä onkin jo kuultu aivan tarpeeksi!) Riippusilta-suunnitelma osoittaa oululaisten idearikkauden ja ne sadat pizzeriat sen rikkauden puutteen… Aitoa ja autenttista kaupungissa on vain toripolliisi ja 45.

Oulu on maaseutumentaliteetilla ja himouskovaisilla varustettu kylä, joka yrittää olla hyperglobaalimetropoli. Oulu on turvallinen (lue: tylsähkö) kaupunki kasvaa aikuiseksi, ja kerran sieltä karanneet haluavat harvoin palata takaisin…

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ehhehe

21.7.2004 15:33

Kuvaus Lahdesta on yhtä ankea kuin itse Lahtikin! Lahti on Suomen Neuvostoliitto!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hohhoijaa

23.7.2004 12:04

Tämä artikkeli oli paperin ja tilan tuhlausta. Pääkirjoituksessa luvattiin "kahdeksan kompaktia kaupunkiopasta Helsingistä Ouluun", mutta artikkelin ainoa anti oli jokaisen kaupungin mustamaalaaminen. Olisi myös mielenkiintoista tietää, millä perusteella kaupunkien esittelijät valittiin. Esimerkiksi Sofi Oksanen esitteli Helsingin parhaina paikkoina ne, joissa hän voi tupakoida rauhassa ja joista hänen kavereitaan ei ole heitetty ulos. Useimmissa artikkelin kaupungeissa olen käynyt, mutta niisä joissa en ole, en ainakaan tämän artikkelin perusteella aio käydäkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

soomipoika

26.7.2004 14:14

Mikähän siinä on, että Kalliossa on aina "elämän koko kirjo"? Jos sillä tarkoitetaan narkkareita ja alkoholisteja, jotka kuseskelevat pitkin hesaria, niin valistettakoon oksaselle, että suurimalle osalle normaaleista kansalaisista tuossa ei ole mitään romantisoitavaa.
Muuten kyllä tuli Suomesta suht rehellistä kuvaa. Suurin osa suomalaisista tuppukylistä on todellakin ankeita maaseudun pitäjiä, joissa on parasta pätkä pikatietä poispääsyn nopeuttamisesksi.
Sitten stadilaisena tulee puhuttua rumia: Turku on oikeasti eurooppalainen pikkukaupunki. Samanlaisia on koko mannereurooppa pullollaan. Tuhat vuotta historiaa, joki, katetdraali, yliopisto. Toista samanlaista ei löydy tältä soiselta niemeltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Uuuuuh

26.7.2004 15:14

Sofi Oksanen taitaa olla aikamoinen happopää, kun hänen mielestä hyvän klubin vaatimukset ovat se ettei niissä tutkita käsilaukkuja tai kellään häen kaverillaan ei ole porttikieltoa niihin. Kaikki Kalliota kehuvat ihmiset tuntuvat pelkäävän aina eniten poliisia, miksiköhän?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nipa77

29.7.2004 15:56

Niin, miksei Sofi Oksanen esitellyt Jyväskylää? Sieltähän hän tietääkseni on kotoisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haloohei

31.7.2004 00:51

Eikös jutun idea ollut siinä, että jokainen tyyppi kertoi omasta käsityksestään kaupungistaan eli varsin subjektiivisen käsityksen. Miksi siis vetää papua nenään siitä, että jokainen kertoo oman käsityksensä??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nippalle

1.8.2004 13:56

Vastaukseksi Jyväskylän esittelystä.Kysy sitä Jyväskylän TEKIJÖILTÄ- miksi ei?!!Sen verran rassistinen on tämä kaupunki, ulkokultaa vain. Koko kirjaakaan ei ollut pitkään myynnissä tässä kyläsä - mix vielä esittelyä, eihän sekään kelpa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Apuva

4.8.2004 00:50

Miksi eivät minun mielipaikkani päässeet mukaan (miettii). No enhän minä asu missään näistä kaupungeista.

Kommentit ovat kovin nurkkakuntaisia ja valitettavasti edelleen vahvistavat mielikuvaa suomalaisten huonosta itsetunnosta. Suomalainen menee katsomaan eläintarhaan elefanttia ja miettii...mitähän mieltä tuo elefantti on minusta. Apuva!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi