Suomi-opas `08 - Joensuu

Yhden pöydän terassi

Kerubin kuppila. Opiskelija Miia, 24
Kerubin kuppila. Opiskelija Miia, 24

Suurin puurakennus

Joensuu Areena on Suomen suurin puurakennus. Pinta-alaa pytingillä on 10 600 neliötä. Areena toimii sporttipaikan lisäksi konserttisalina. Lavalla on nähty niin Nightwish kuin Deep Purple.

Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2

Laajin olutvalikoima

Pub Palaverin valikoimissa 25 hanaolutta, vaatimattomat 80 pullo-olutta. Tarjolla on myös biljardia sekä syysperjantaisin Matti Tapanisen vetämä tietokilpailu.

Pub Palaveri, Siltakatu 4

Kuvatuin paikka

Joensuun kauppatoriin voi tutustua myös elokuvilla. Filmille torin ovat ikuistaneet Perttu Leppä leffassaan Pitkä kuuma kesä sekä Markku Pölönen tv-sarjassaan Karjalan kunnailla.

Kauppatori, keskusta

Suurin pizza

Pizza Poikien Mega-pizzalla lähtee isompikin nälkä. Lätyn halkaisija on yli puoli metriä ja hintaa kolmella täytteellä kertyy alle 20 euroa.

Pizza Pojat, Yläsatamakatu 9

Yleisin rikos

Pidä huolta lompakostasi. Kaupungin yleisin rikos on näpistys. Omaisuusrikoksia tehtiin viime vuonna 2 603, joista 930 oli näpistyksiä.

Vanhin majoitusliike

Vanhimman maksullisen yösijan manttelia kantaa ravintola Wanha Jokela, joka on perustettu jo vuonna 1934. Tarjolla on viisi yhden hengen- ja saman verran kahden hengen huonetta. Yöpaikan saa 30 eurolla.

Wanha Jokela, Torikatu 26

Pienin terassi

Ravintola Mikon terassilla on kymmenen asiakaspaikkaa, jotka sijaitsevat saman pöydän ääressä. Paikka on myös paikallisten rokkareiden suosiossa.

Ravintola Mikko, Suvantokatu 12

Kaunein nainen

Karjalan Neidoksi 7.6. kruunatun 22-vuotiaan Aino Heikuran voi bongata yliopiston käytäviltä ympäristöoikeuden tenttikirjat kainalossaan. Neidon bongaaminen lehtikuvien perusteella tosielämässä saattaa olla vaikeaa, sillä hän ei käytä vapaa-aikoinaan meikkiä juuri lainkaan.

Opiskele Joensuu

  • Levy: Klaus Thunder & Ukkosmaine: Niinivaara Express. Nimetty keskustan viereisen kaupunginosan mukaan.
  • Kirja: Marja-Leena Tiainen: Pikkuskini. Tapahtumat sijoittuvat Joensuuhun – kaupunkihan keräsi kyseenalaista mainetta 90-luvulla skiniongelmien vuoksi.
  • Elokuva: Perttu Leppä: Pitkä kuuma kesä. Sijoittuu kesäiseen 80-luvun Joensuuhun.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi