Suomi-opas 09: Turku

Poikakoti ja TVO:n wc

Turussa otetaan iisisti ja ollaan ihan zen
Turussa otetaan iisisti ja ollaan ihan zen

Darude: Sandstorm (2009)

Jaakko Salovaara muutti ensiasuntoonsa Maalaistentaloon ja muutti asunnon studioksi jossa syntyi mm. Daruden Sandstorm, JS16:n Stomp To My Beat ja Bomfunk MC´s:N Freestyler. Nykyään rakennuksesta löytyvät ravintolat Zanzibar ja Alvar.

Humalistonkatu 7

Tummien perhosten koti (2008)

Dome Karukosken elokuvan poikakoti löytyy Kulhon saaresta Kakskerran kupeesta. Saarella sijainnut poikakoti oli toiminnassa vuosina 1925–1968 ja valjastettiin uuteen elämään elokuvan kuvauksia varten.

Kulhon saari

Tyttö sinä olet tähti (2005)

Yliopistonmäki toimi elokuvassa ahdistuksen näyttämönä. Pääsykokeisiin olisi pitänyt lukea, mutta Nellin (Pamela Tola) päässä pyörivät ihmissuhdeasiat. Ei mitään uutta yliopistonmäellä.

Yliopistonmäki, pääkirjaston edusta

Dead By Gun: Abandoned Brothers (2007)

Paraislaisen punk-yhtyeen musiikkivideo kuvattiin TVO:n vessassa. Koskaan aiemmin eivät Turun yliopiston Varsinaissuomalaisen Osakunnan tilat ole saaneet yhtä paljon näkyvyyttä MTV:llä.

TVO, Rehtorinpellonkatu 4–6C

Levottomat (2000)

Ari (Mikko Nousiainen) kävelee elokuvassa Forten baaritiskille, jossa Ilona (Matleena Kuusniemi) kysyy: “Haluaisitsä panna mua?” Forte on yhä paikallaan, mutta baaritiski on uusittu.

Forte, Kristiinankatu 8

Riisuttu Mies (2006)

Turun kirkollispiireihin sijoittunut Riisuttu Mies aiheutti paljon eripuraa siitä, missä saa kuvata. Ehkä juuri siksi änkyräkännissä Mikaelinkirkolle taksilla saapunut Markku (Mikko Kouki) huusi kirkkoon: “Saatanan paskiaiset!”

Mikaelinkirkko, Puistokatu 16

Vares

Jussi Vareksen kantabaari Uusi Apteekki esiintyy toistuvasti kirjoissa ja elokuvissa. Päihteitä ilman reseptiä tarjoilevasta olutravintolasta voi löytää myös itse kirjailija Reijo Mäen.

Uusi Apteekki, Kaskenkatu 1

Zen Café

Zen Café perustettiin Turussa Ravintola Haarikassa vapun jälkeen vuonna 1992. Ravintola toimi Turussa 37 vuotta, mutta sulki ovensa vuonna 2006. Nykyään samalla paikalla sijaitsee Nightclub Vegas.

Eerikinkatu 19

Joulutarina (2007)

Mikä sopisikaan Joulutarinan kuvauspaikaksi paremmin kuin Suomen joulukaupunki Turku. Elokuvaa kuvattiin päivän ajan Suurtorilla ja Tuomiokirkon ympäristössä.

Tuomiokirkko, Tuomiokirkonkatu 1

Käsky (2008)

Aku Louhimiehen Käsky-elokuvaa kuvattiin huhti-toukokuussa 2007 Brinkhallin kartanossa, Kakskerran saarella. Samassa paikassa on kuvattu myös TV2:n Hovimäki-sarjaa.

Brinkhallin kartano, Kakskerta

Amazing Race (2006)

Amerikkalainen tosi-tv-ohjelma Amazing Race käväisi Suomen vierailullaan myös Turussa. Kilpailijat saapuivat junalla Tampereelta ja Turun asemalla he saivat alleen Mersut, joilla matka jatkui Lohjalle Tytyrin kaivokseen.

Turun rautatieasema, Ratapihankatu 37

Sano se suomeksi (1931)

Ensimmäinen suomenkielinen äänielokuva Sano se suomeksi kuvattiin vuonna 1931 Samppalinnanmäellä. Revyyelokuvan ohjelmanumeroihin kuului puheita, musiikkia ja Paavo Nurmen esiintyminen.

Samppalinna

Riku Korhonen: Lääkäriromaani (2008)

Ympäri Turkua kulkevan Lääkäriromaanin päähenkilöt Inna ja Niklas käyvät teineinä uimassa Ispoisten rannalla. “Kun siellä sukelsi pinnan alle, vähäsuolaiseen vihertävään veteen, kuuli tasaisen matalan hurinan, laivan tai veneen moottorin, ja muisti turvallisia tunnelmia lapsuudesta.”

Ilpoisten uimaranta

Katso kartta

2 kommenttia

_mymmeli_

14.7.2009 04:34

Turku. Suomen oikea pääkaupunki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huomautus

25.8.2009 06:06

Se on muuten iSpoisten uimaranta, eikä iLpoisten uimaranta. Ilpoisissa ei ole uimarantaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi