Suomi-opas '10: Vaasa

Huikeita kissoja Vaasassa.

Ajetaan me härmäpyörällä ja missä ne häät pidetään?
Ajetaan me härmäpyörällä ja missä ne häät pidetään?

Härmäpyörälle pää

Nojapyörä on polkupyörä, jota poljetaan taaksepäin nojaten tuolimaisella istuimella. Nojapyörämaailmanennätys on 130 kilometriä tunnissa. Härmäpyörän ratsailla näet Vaasan helposti ja nopeasti! Myös vuokrauksesta voi neuvotella. Härmäpyörällä harjoittelee Vaasan kesässä jääkiekkoilija Oskar Osala.

Kotirauha

Aleksi Mäkelän elokuva Kotirauha kuvataan Vaasan keskustassa kesä-heinäkuussa. Tuotannossa näyttelee Samuli Edelmann, Katariina Kaitue, Santeri Kinnunen...

 • Miten sinne? 
  Ylätori.

Viikingit

Miltä kuulostaa viikinki-ilta kypärä päässä? Tarjolla olisi kilon paloissa grillattua härkää, possua, lohta, grillikylkeä ja grillattua kanaa lisukkeineen. Illan aikana viikinkirituaaleja. Sulvan kestikievarin teema-illassa lautasen paikalla ovat leivät. Avaa lomalta elokuussa.

 • Miten sinne?
  Torilta 16,5 kilometriä. Sulvantie 199, Mustasaari

Edvinin polku

Taiteen ja urheilun ystävän suosikki ulkoilualue on Edvinin polku. Taiteilija Edvin Hevonkosken – myös Kiasmassa käytetyn – ulkoilmataideteoksia on ihasteltu jo vuodesta 1981. Parhaimmillaan Asevelikylän ja ja Purolan rajamailla sijaitsevalla omakotialueella on ollut taideteoksia noin 300 kappaletta, mutta puusta valmistetut teokset lahoavat helposti. Nyt teoksia on lähes 200. Monet ovat jo mukautuneet luontoon ja lahoamassa.

 • Miten sinne?
  Torilta linjan 8a-bussilla 10. Asevelikylän ja Purolan rajalta, omakotitaloalueen läpi kuntopolulle. Aleksis Kiven tie.

Mineille golffaajille

Vaskiluodossa sijaitsee yksi Botnia Minigolf Klubbin harjoituspaikoista. Rata sijaitsee aivan meren rannalla. Hoidetut kilparadat takaavat hyvät harjoittelumahdollisuudet. Sisältää sekä huopa-, eterniitti- ja betoniratoja.

 • Miten sinne? 
  Niemeläntie, bussi 5.

Kissahemmottelua

Vaasan kissataloa ylläpitää vapaaehtoisvoimin Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry. Yhdistys on perustettu jo 1993 ja vuodessa se tarjoaa kodin 200 kissalle. Jos et pysty ottamaan kissaa, tarjoaa kissatalo mahdollisuuden vierailla ja hemmotella kodittomia kavereita. Torstai-iltaisin järjestetään avoimien ovien päivät.

 • Miten sinne?
  Bussi 5. Levoninkatu 35.

Check list

 • 14.7. Nuevas historias! Espanjalaista nykyvalokuvaa ja videotaidetta Kuntsin modernin taiteen museossa.
 • 14.7. Lähde risteilemään 1600-luvun tyylillä Postijahdilla. Lähtöjä joka torstai.
 • 14.7. alkaen on mahdollisuus tutustua maanteiden kuningas TEUVOon Leevi and the Leavings -musikaalissa. Tropiclandian terassipihalla.
 • 16.7. Rockperryn lavalla Lauri Tähkä, Irina, Anna Puu, Eppu Normaali ja Kolmas Nainen.
 • 31.7. VPS voittoon!  Vaasan palloseura saa vastaansa vahvan ennakkosuosikki HJK:n.
 • 3.8. Kirja- ja levypäivät kolmatta kertaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi