Suomi-opas 2012: Joensuu

Joensuussa viihtyvät punkkarit ja suklaa-addiktit.

Ilosaaren festarikansa hullaantuu.
Ilosaaren festarikansa hullaantuu.

Bilettäjä

Syö

Jecika, Kirkkokatu 25 B. Jos karjalanpiirakka tympii, maistele intialaisherkkuja Jecikassa. Päivittäin vaihtuva lounas sisältää naan-leivän, juoman ja salaattipöydän.

Juhli

Bepop, Siltakatu 8. Bepopissa on aina bileet. Samoissa tiloissa toimivat Amarillo ja Public Corner, joten yhdellä sisäänpääsyllä voi viuhtoa fiiliksen mukaan baarista toiseen.

Osta

Joen kenkä Lavikainen, Koskikatu 11. Laaja valikoima monoja yöjalkaan lähtijöille edulliseen hintaan. Sopii klassiseen makuun: jalkineet ovat kaukana ekstravaganteista piikkikorko-käärmeennahka-korkkareista.

Tee

Cosmic, Torikatu 31. A-oikeuksin varustetussa viihdekeilahallissa hohtokeilataan joka päivä. Sopii etkoiluun tai seuraavan päivän tasoitteluun.

Nuku

Greenstar, Torikatu 16. Uudisrakennettu hotelli on osa Unesco MAB -verkostoa. Erityisbonusta kukkaro- ja luontoystävällisyydestä sekä ydinkeskustasijainnista. Hyvät arvostelut Trip Advisor -sivustolla.


Romantikko

Syö

Kielo, Suvantokatu 12. Vuoden 2010 Karelia à la carte -ravintolan listalta löytyy savusärkimoussea, Haukiniemen tilan härkää ja kuusenkerkkäsorbettia. Aperitiiviksi voi kulauttaa herukanlehti-cocktailin.

Juhli

Jokiasema, Hasanniementie 3. Mikä muka on romanttisempaa kuin siideri ja tikkujätski järvenrannalla, kun rantabaarin katolla on haikaranpesä?

Osta

Mokkamaa, Kauppakatu 25. Suklaanystävän paratiisi. Valikoimissa belgialaisia konvehteja, tiramisu-kahvia ja luomusuklaata.

Tee

Satumaa-risteilyt, Rantakatu 2. Fiilistele vanhan purren tunnelmaa Pyhäselällä tai Pielisjoella. Risteilyt kestävät pari tuntia.

Nuku

Kesähotelli Joensuun Elli, Länsikatu 18. Hotelli Ellin pehmoisissa pedeissä keskustan kupeessa voi maistella vaikka Cityn vuonna 2011 Kaupungin parhaaksi valitsemaa pannupizzaa alakerran ravintola Gaudesta. Kuutamouinnille rantaan on matkaa vain 500 metriä.


Underground-tyyppi

Syö

Vietnamilainen koju, tori. Kesäruokaa niille, joille makkara ei maistu. Tarjolla tietysti kevätkääryleitä ja friteerattua kanaa.

Kerubin suurin burgeri. (Kuva: Kerubi / Petri Varis)
Kerubin suurin burgeri. (Kuva: Kerubi / Petri Varis)

Juhli

Kerubi, Siltakatu 1. Täältä Joensuun punkkarit ja muut hippiäiset löytävät helposti kaltaisiaan. Ruokaa, livemusiikkia, tavaranvaihtotoreja ja reggaeta.

Osta

Valintakirppis, Teollisuuskatu 4. Itä-Suomen suurin itsepalvelukirpputori. Antiikkia, vintage-asusteita, pyöriä ja kirjoja. Maksu myös kortilla.

Tee

Ilosaari. Pussikaljaa, arskanottoa ja pulahdus Ilosaaren laguuniin. Mitäpä sitä muuta.

Nuku

Linnunlahti, Linnunlahdentie 1. Mökit on remontoitu moderneiksi, mutta kunnon kesämies majoittuu telttaan. Hinnat alkaen 7 e.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

2 kommenttia

JokuJoensuusta

30.7.2012 15:36

Amarillo ei ole Joensuussa enää Bepopin ja Public cornerin kanssa samassa vaan Torero. Amarillo muutti Sokoksen kortteliin Torikadulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ToinenJoensuusta

30.7.2012 18:06

Amarilloon pääsee Bepopin kautta ja Bepopin narikalla, ja Bepop ja Amarillo myös jakavat WC-tilat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi