Suomi-opas 2012: Kuopio

Kuopiossa voi kokea ruokaekstaasin, uida terassilla ja herkistyä viinitilalla.

Kallavesi viilentää hikisen juhlijan.
Kallavesi viilentää hikisen juhlijan.

Bilettäjä

Syö

Foodi, Kauppakatu 22. Yön suosituimmat patongit löytyvät Foodista kaupungin vilkkaimman baarikadun varrelta. Jos et halua jonottaa, lähde syömään ennen viimeisiä valomerkkejä.

Juhli

Ravintola Albatrossi, Makasiininkatu 1. Tähän ruotsinlaivasimulaattoriin mahtuu kerralla 1000 henkeä. Kaupungin pisin baaritiski, suurin terassi ja täysin tanssilattia. Varaudu tungokseen.

Osta

Kuopion tori. Tarjolla on toriherkkujen lisäksi kirppariaarteita, Veljmies- ja Siskotyttö-patsaat sekä useita aurinkoisia terasseja.

Tee

Yöuinti Kallavedessä. Hikisen illan jälkeen olo helpottuu kummasti, kun pulahtaa auringon noustessa raikkaaseen veteen. Kesken illan pulahtamaan pääsee myös Hiilen terassilla, Käsityökatu 25.

Nuku

Mökki Tahkolla. Unesta ei ole takuuta, sillä monissa mökeissä juhlitaan aamuun asti. Lisätietoja osoitteesta Tahko.com.


Romantikko

Syö

Ravintola Os, Tulliportinkatu 46–48. Seitsemän ruokalajin menu on taidolla valmistettu ja kauniisti aseteltu. Valmistaudu ruokaekstaasiin.

Juhli

Alahovin Viinitila, Alahovintie 236. Tilan oma mansikkakuohari, upeat maisemat ja maalaisromanttinen tunnelma herkistävät.

Osta

Kauppahalli. Hallin pikkuputiikeista löytyy kosiskeluun sopivia lahjoja ja herkkuja, kuten käsin tehtyä suklaata. Tarjolla myös paikallista jäätelöä.

Tee

Kaupunkikierros hevoskyydillä. Vossikka-ajurin löydät kauppatorin välittömästä läheisyydestä Haapaniemenkadun ja Tulliportinkadun kulmasta. Puolen tunnin reissu maksaa 20 euroa, mutta romanttisuuspisteitä ropisee ainakin sata.

Nuku

Hotelli Atlas, Haapaniemenkatu 22. Osassa täysin uusitun hotellin sviiteistä on sauna, yhdessä jopa poreamme.


Underground-tyyppi

Syö

Bierstube, Kasarmikatu 5–7. Kotoisan resuinen ja edullinen saksalaishenkinen ravintola tarjoilee tuhtia Moskovan pataa, joka sisältää naudanlihaa ja suolakurkkua aurajuusto-smetanakastikkeessa. Ruokajuomaksi suositellaan puolukalla maustettua olutta.

Juhli

Resistori Klubi, Vuorikatu 14. Vapaamielisen kulttuurin kehto oman elämänsä taiteilijoille. Live-keikkoja ja lautapelejä. Lävistyksistä saa plussaa.

Osta

Pikku-Pietarin torikuja, Hatsalankatu 24/Puistokatu 21. Paikallisten tekijöiden tuotteita, joita ei muualta löydä. Galleria Kivitasku myy tuliaisia kauempaa, muun muassa Buddha-kuvia ja luurankopatsaita.

Tee

Rauhalahden Jätkänkämppä, Katiskaniementie 8. Jätkänkämpän savusauna on "mualiman suurin". Tiistaisin ja torstaisin sauna on jokaisen matkaajan käytössä 12 eurolla.

Nuku

Sohvasurffaa. Yövy natiivin sohvalla. Tällä hetkellä 96 kuopiolaista majoittaa matkalaisia kotonaan. Tarkemmat tiedot ja paikalliset sohvat löytyvät osoitteesta Couchsurfing.org.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

1 kommentti

Joikunha

5.7.2012 17:10

Hox Hox ! Resistori ei ole enää olemassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi