Suomi-opas 2012: Pori

Pori lupaa luomuruokaa, graffiteja, halpaa unta ja valokirjaimia.

Katoko Design myy hassuja juttuja.
Katoko Design myy hassuja juttuja.

Bilettäjä

Syö

Grilli-Pori, Juhana Herttuankatu 19. Niin yöpalaa kuin krapulamättöä hamutessa kannattaa suunnistaa pienelle grillikioskille, jonka annokset ovat aina porilaisten puheissa, kun on kyse grilliruuasta.

Juhli

Bar Kino, Itäpuisto 10. Vanhassa elokuvateatterissa majaansa pitävässä yökerhossa dj käskyttää juhlakansaa katon rajaa tavoittelevasta avaruusaluksesta käsin.

Osta

Kanjon, Gallen-Kallelankatu 5. Korvaa kotiin jääneet ja matkan varrelle hukkuneet juhlarytkyt katu-uskottavilla tamineilla. Merkkejä Carhartista Zoo Yorkiin.

Tee

Frisbeegolfpuisto, Kirjurinluoto. Jos päiväkalja anniskeluravintolassa ei maistu, krapulaa voi tasoittaa Kirjurinluodossa liitokiekkoa heitellen.

Nuku

Hostel River, Karjapiha 2. Ystävällisen palvelun majatalona itseään markkinoiva hostelli sijaitsee vähän kaupungin ytimen ulkopuolella, mutta lähimpään baariin on matkaa vain 600 metriä.


Romantikko

Syö

Raatihuoneenkellari, Hallituskatu 9. Carl Ludvig Engelin suunnittelemien kaarevien punatiilikattojen alla voi nauttia vaikka loimutettua siikaa suppilovahverokastikkeessa.

Juhli

Kirjakauppa, Antinkatu 10. Ravintola sijaitsee yli 100-vuotiaassa kiinteistössä, jossa toimi ennen kirjakauppa. Vinyyli Perjantai! -illoissa dj soittaa esimerkiksi groovea ja jazzia.

Osta

Katoko Design, Nortamonkatu 4. Pesänrakennusviettiään voi tyydyttää liikkeessä, joka kauppaa erikoisia sisustustavaroita lainehtivista naulakoista valokirjaimiin.

Tee

Polsanluoto. Luonnontilassa olevalle luodolle pääsee pitkospuita pitkin tai käsikäyttöisellä lossilla. Jälkimmäisen käyttö luo parisuhteeseen sopivasti jännitettä.

Nuku

Mäntyluodon hotelli, Merisatamantie 2. Pieni ja tunnelmallinen hotelli historiallisessa miljöössä kaukana keskustan hälinästä.


Underground-tyyppi

Syö

Opiskelijatalo Saikku, Antinkatu 7. Budjettimatkaileva nuori hämy voi täyttää tyhjän mahalaukkunsa Saikun luomuappeilla. Opiskelijakortilla lounaan hinta tippuu Kelan ateriatuen verran. Joka päivä tarjolla myös kasvisvaihtoehto.

Juhli

One for the Road, Otavankatu 7. Nuori kulttuuriväki muusikoista taiteilijoihin ja näyttelijöihin kallistaa tuoppejaan Irkkuna tunnetussa kapakassa. Omistaja John on kotoisin Irlannista.

Osta

Jungle Records, Yrjönkatu 3. Levykaupan nurkassa on alttari, joka on omistettu porilaisen vaihtoehtogurun Jussi Lehtisalon pyörittämän Ektro Recordsin julkaisuille.

Tee

Kulttuuritalo Annankatu 6:n graffitigalleria, Otavankatu. Teatteri- ja musiikkiväen tukikohtana toimivan Anniksen sisäpihalle ilmestyy alati uusia maalauksia.

Nuku

Hostel Buisto, Itäpuisto 13. Cheap deep sleep, lupaa Buisto. Hostelli sijaitsee vapaapalokunnan pihapiirissä Porin ydinkeskustassa.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi