Suomi-opas 2012: Tampere

Tampereella fiilistellään leffahelmiä Niagarassa ja vinyylejä kasvihuoneessa.

Parikymppiset rullalautailijat rakensivat Tulitikkutehtaan skeittiparkin omilla rahoillaan.
Parikymppiset rullalautailijat rakensivat Tulitikkutehtaan skeittiparkin omilla rahoillaan.

Bilettäjä

Syö

Skål, Koskikeskus. Cocktailbaarista saa sushia ja kuoharia perjantaisin sekä lauantaisin.

Ravintola Arthur, Lapinniemenranta 12. Arthurin brunssilla voi itse paistaa vohvelinsa. Auttaa dagen efteriin.

Juhli

Tilausravintola Laterna, Puutarhakatu 11. Jos satut olemaan Tampereella 13.–14.7., 21.7. tai 4.8., suuntaa tänne. Silloin Laterna muuttuu klubiksi, jossa soi hard-trance ja hard-core.

Club 10, Hämeenkatu 10. Vakiokävijöiden mukaan kymppiin kannattaa tulla siksi, etteivät biisit hajoa bassojen alle.

Osta

Surprise Me, Aleksanterinkatu 31. Hauskoja sisustustavaroita ja juomakypäröitä.

Cotton, Väinö Linnan aukio 9. Fiinimpiin bileisiin varteenotettavia merkkejä Minna Parikasta Marc Jacobsiin ja Michael Korsiin.

Tee

Puisto-zumba, Liisanpuisto. Sheikkaa viinahöyryt kehostasi neljällä eurolla sunnuntaisin kello 17.30. Kalevan kirkon rumaa kellotornia ei voi olla huomaamatta.

Megazone, liikekeskus Siperia. Kuten jokaisen bilettäjän isä Barney Stinson sarjasta Ensisilmäyksellä sanoisi: lasersota on mahtavaa. Peliajat varataan osoitteesta Megazone.fi.

Nuku

Hotelli Iltatähti. Iltatähti vuokraa yksiöitä ympäri keskustaa. Asunnoissa on keittonurkkaus ja jääkaappi, jossa etkojuomat voi viilentää. Jatkoille mahtuu enemmän väkeä kuin perushotellihuoneeseen. Lisää tietoa osoitteesta Hoteliltatahti.fi.

Hostel Sofia, Tuomiokirkonkatu 12. Suomen Retkeilymajajärjestö valitsi Sofian Vuoden Hostelliksi 2010. Puoli kilometriä rautatieasemalle ja kilsa linja-autoasemalle.


Romantikko

Syö

Kahvila Runo, Ojakatu 3. Rokokookalusteita ja runokirjoja luettavaksi. Sama katu muuntui 1800-luvun Ranskaksi Hovimäki-sarjan kuvauksissa.

Hatanpään kasvitieteellinen puutarha Arboretum. Istutuksineen ja kaarisiltoineen täydellinen paikka puistopiknikille.

Juhli

Pub Vinyyli, Lapinniemenranta 6. Kasvihuoneeseen rakennettu Vinyyli soittaa vain LP-levyjä. Jatka tunnelmallisia treffejä kävelyretkellä Lapinniemen satamassa.

Mustalahden Tapahtumasatama, Paasikiventie 2. Satamaan pääsee myös vesiteitse. Viikonloppuklubeilla voi tanssia järvimaisemissa auringonlaskussa.

Leena Aalto pyörittää Vintage Gardenia samoissa tiloissa Supermukavan kanssa. (Kuva: Laura Hakalisto)
Leena Aalto pyörittää Vintage Gardenia samoissa tiloissa Supermukavan kanssa. (Kuva: Laura Hakalisto)

Osta

Super Mukava ja Vintage Garden, Ojakatu 1. Herkkiä vaatteita ja asusteita, vintage-koruja ja supermukava myyjä.

Antikvariaatti Aabis, Laukontori 6. Pölyisestä liikkeestä voi löytää vanhoja vinyylihelmiä ja Keltaisen kirjaston klassikoita.

Tee

Rajaportin sauna, Pispalan valtatie 9. Hermanni Lahtinen rakensi saunan vuonna 1906 vaimonsa Marian kanssa. 5/8 e. Saunan voi varata yksityiskäyttöön 150–430 eurolla.

Iltamelonta kajakeilla, lähtö rautatieasemalta. Näe Tampere kauneimmillaan vedestä käsin. Lisätietoja osoitteesta Visittampere.fi.

Nuku

Hotelli Ville, Hatanpään valtatie 40. Vanhaan tehtaaseen rakennettu symppis itsepalveluhotelli sijaitsee lähellä Hatanpään kartanoa ja Pyhäjärven rannan puistoaluetta.

Hotel Homeland, Kullervonkatu 19 A. Piilo-baari ja tunnelmavalaistu terassi sopivat kahdenkeskiseen hempeilyyn. Bonuksena rauhallinen sijainti.


Underground-tyyppi

Syö

Ravintola Kahvilla, Aaltosenkatu 31–33. Luomuruokaa ja -juomaa, kitara soittelua varten, aikuisten legopöytä ja kirjahylly, jonka tarjonnasta vastaavat Tampereen bookcrossaajat.

Kasvisravintola Gopal, Ilmarinkatu 16. Intialaista kasvisruokaa parhaimmillaan. Lounaat hinnoitellaan painon mukaan. Putiikissa myydään intialaisia käsitöitä ja second hand -tuotteita.

Juhli

Pub Hoa Xuan, Rautatienkatu 15. Hoa Xuan on päivisin vietnamilainen ravintola ja viikonloppuöisin karaokepubi. Baaritiski on kuin suoraan Phan Thietin biitsiltä.

Vastavirta-klubi, Pispalan valtatie 39. Vaihtoehtorock-baari on perustettu punkin tee se itse -hengessä. Klubia pyörittää Tahdonvoima Osuuskunta.

Osta

Työllistämisyhdistys Etappi ry:n polkupyöräpaja, Sarvijaakonkatu 28. Jos haluat ostaa halvalla käytetyn mutta siistin pyörän, mene tänne.

Epe’s Music Store, Kyttälänkatu 6. Epe Heleniuksen vuonna 1977 perustama levykauppa on Suomen ensimmäinen rockiin erikoistunut liike.

Tee

Pispalan tulitikkutehdas, Paasikiventie. Neljän tamperelaisnuoren rakentamaan skeittiparkkiin kuljetaan graffiteja täynnä olevan tehdasrakennuksen kautta.

Elokuvakeskus Niagara, Kehräsaari. Indiempiä leffoja Hollywood-tuotantoihin kyllästyneille. Tiistaisin liput 5 e.

Nuku

Dream Hostel, Åkerlundinkatu 2. Hostelworldin valinta Vuoden Hostelliksi 2010 ja 2011. Hernekeittoa, popcornia, kahvia ja teetä ilmaiseksi. Maksutta luvataan myös sisäpiirivinkkejä.

Hotel Mango, Hatanpään Puistokuja 36. Koe Bollywood intialaisittain sisustetuissa huoneissa.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi