Suomi-opas 2012: Turku

Dekkikaupasta Dynkkyyn. Turku on ällöttävän täydellinen hipsteriparatiisi.

Saisiko olla skeittilauta, vinyylilevy, livemusiikkia tai kahvikupponen? RCM Katupuodista saat näitä kaikkia.
Saisiko olla skeittilauta, vinyylilevy, livemusiikkia tai kahvikupponen? RCM Katupuodista saat näitä kaikkia.

Bilettäjä

Syö

Cantina Azteca ja Bar Papu, Eerikinkatu 8. Aloita ilta Cantinan tuhdilla meksikolaissapuskalla ja jatka yläkerran Papuun, jossa margaritoja voi nauttia vaikka keinussa istuen.

Aula Cafe, Itäinen Rantakatu 4­­–6. Darraa voi parannella dj Felix Manellin tahdissa jazz-brunssilla lauantaisin ja buffet-ruokailun merkeissä sunnuntaisin.

Juhli

Aussie Bar, Itäinen Rantakatu. Tänä kesänä veden varassa voi juhlia myös australialaistunnelmissa. Sadesäällä siirrytään alakerran yökerhoon.

Ravintola Aurora, Linnankatu 32. Aurorassa bailataan koko kesä Malibu beach -tunnelmissa. Terassia koristavat jäänveistäjä Pasi Ahokkaan suunnittelemat hiekkaveistokset.

Osta

Teknik Magasinet, Eerikinkatu 13. Kaikki mitä tosibailaaja tarvitsee aina kaljakypäristä diskovaloihin.

Brand Gallery, Eerikinkatu 15. Viime hetken mitä-mä-laitan-päälle-tuskaan auttavat Calvin Kleinin ja SuperDryn hynttyyt.

Tee

MCC Action Park, Hirvensalon hiihtokeskus, Kakskerrantie 111. Rinneauton rattiin ei pääse humalassa, mutta ajojen voittaja saa ruiskuttaa kuohujuomaa.

Värikuulasotarata, Hallimestarinkatu 23, Kaarina. Huvilupa ja West Coast Paintball järjestävät tänä kesänä avoimia tutustumispelejä. Katso aikataulu osoitteesta Huvilupa.fi.

Nuku

Hesehotelli, Läntinen Pitkäkatu 1. Kun hotellihuone on vain nukkumista varten, halpa Hesehotelli bussiaseman vieressä on valintasi. Lyhyt matka darrahampparille.

Huoneistohotelli Forenom. Vuokraa porukalla viikonlopuksi kalustettu asunto. Vähän hotellia kalliimpi mutta hostellia viihtyisämpi vaihtoehto. Forenom.fi.


Romantikko

Syö

Café Voltaire, Aninkaistenkatu 5 A. Nauti ranskalaistyylisessä kahvilassa kuppi kahvia croissantin kera ja keskustele ranskalaisesta kirjallisuudesta. Ranskaksi, tietysti.

Pikku-Pukin pitsipaviljonki, Läntinen Rantakatu 35 (M/S Lily). Täällä historia havisee: paviljonki rakennettiin ravintolaksi vuonna 1889. Saarella on oma vihkikallio.

Juhli

Ei, se ei ole Hannua ja Kerttua vainoavan ilkeän noidan mökki vaan Park Hotel Puolalanpuiston kupeessa. (Kuva: Aino Ylinen)
Ei, se ei ole Hannua ja Kerttua vainoavan ilkeän noidan mökki vaan Park Hotel Puolalanpuiston kupeessa. (Kuva: Aino Ylinen)

Musiikkikahvila Sointu, Linnankatu 27. Kellohameet, lakeerikengät ja Nu-Nile-hiusvaha. Tämän enempää nostalgia ei voi tulla iholle.

Pinella, Vanha Suurtori 2. Jokiterassilla voi ihailla maisemia, puistoterassin puolella on suojassa katseilta. Sisätilojen rosoiset kiviseinät ja kaariovet kelpaavat treffimiljööksi.

Osta

Espositon puistokirppis, Barkerinpuisto. Tee sunnuntai-iltapäivänä raukea ostosretki puistoon ja levitä sen päätteeksi piknikvilttisi myyntipaikkojen viereen.

Selma & Nils, Brahenkatu 1 B. Kierrätystuotteita ja antikvariaatin aarteita tekee mieli hypistellä. Kahvilasta voi tilata mukaansa vaikka taateli- tai mantelisuklaakakun.

Tee

Uittamon lavatanssit, Rykmentintie 29. Verestä vanhojentanssitaitojasi valoisassa yössä.

Ulkoilusaari Vepsä. Soutele, ui ja sauno – tai tee niin kuin Neljän Ruusun kappaleessa Missä vaan.

Nuku

Park Hotel, Rauhankatu 1. Vuonna 1902 rakennettu jugendrakennus sijaitsee keskustan vieressä, rauhallisen Puolalanpuiston kupeessa. Harmaapapukaija Jaakko-neiti on paikallinen julkkis.

Ruissalo Camping. Yrittäkää mahtua samaan makuupussiin tai yöpykää Villa Saarossa, Villa Zilliacuksessa tai Saaron Torpassa.


Underground-tyyppi

Syö

Osuma, Maariankatu 1. Jyrki Sukula pisti ravintolan uusiksi. Turun ainoa naan-brunssi nautitaan uudella terassilla.

Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3. Vegeruokaa syödessä voi seurata jos jonkinlaista alakulttuuriesitystä.

Juhli

Dynamo, Linnankatu 7. Narisevat portaat ovat kannatelleet kulttuuriväkeä ja musahifistelijöitä jo 15 vuotta. Monipuolinen ohjelmisto ulottuu lyhytelokuvista electroon.

TVO, Ursininkatu 8 E. Osakunnan uusissa tiloissa aletaan hiljalleen järjestää myös keikkoja. Kesällä tiedossa ainakin Urbaanit TVO-jamit #2 15.7. ja flipperiturnaus.

Osta

RCM Katupuoti, Linnankatu 63 B 12. Katukulttuuriliike myy vaatteita, skeittitarvikkeita, kannuja, alan lehtiä ja musiikkia. Luomupainotteisessa kahvilassa perjantaisin livemusiikkia.

Studio25, Yliopistonkatu 20. Katumuodin brändit G-Star Raw’sta Benchiin ja Dieseliin.

Tee

Titanik-galleria, Itäinen Rantakatu 8. Mediataidenäyttelyitä, performansseja ja tapahtumia polkupyöräpajoista konsertteihin.

Vuokraa pyörä Rantakertusta, Itäinen Rantakatu 55, tai Matkailuneuvonnasta, Aurakatu 4, ja tutustu kaupunkiin satulan selästä.

Nuku

Majatalo 22, Vanha Littoistentie 22. Entinen A-klinikan rakennus Kolerahautausmaan vieressä muutettiin keväällä majataloksi.

Laivahostel Borea, Linnankatu 72. Entinen M/S Kristina Regina on ruotsinlaivan ja saksalaisen rahtialuksen risteytys. Regina on toiminut asuntolaivana muun muassa Algeriassa ja seilannut Punaisella merellä.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi