Suomi-opas 2012: Vaasa

Vaasa on Suomen suomenruotsalaisin kaupunki.

Jarkko Sjöblomin omistama Hidden on Vaasan piilotettu helmi.
Jarkko Sjöblomin omistama Hidden on Vaasan piilotettu helmi.

Bilettäjä

Syö

Pizzeria Pikku Quattro, Pitkäkatu 44. Bilettäjän aika ei useimmiten riitä kokkaamiseen. Eväät uuteen nousuun kannattaa siis Vaasan laadukkaimmasta pizzeriasta.

Juhli

Oliver’s Inn, Kauppapuistikko 8. Oliver’sin, tuttavallisemmin Ollie’sin, bilekulttuuri eroaa muista vaasalaisista baareista: suomenruotsalainen asiakaskunta tanssii villisti pöydillä. Hyvä meininki, halpaa bisseä ja kauniita naisia.

Osta

Karisma, Vaasanpuistikko 18. Kun haluat pärjätä yössä ultratyylikkäille suomenruotsalaisille, Tiger of Sweden, Resteröds ja Whyred auttavat.

Tee

Hovioikeuden ranta. OPM-henkinen Hoviska on täydellinen paikka solmia uusia ihmissuhteita. Täältä löytyy hyvällä säällä varmasti seuraa.

Nuku

Sokos Hotel Vaakuna, Rewell Center. Ydinkeskustassa sijaitseva Vaakuna tarjoaa bilepaketteja ja ilmaisen sisäänpääsyn hotellin yökerhoon. Kaikki Vaasan baarit kivenheiton päässä.


Romantikko

Syö

Il Banco, Hovioikeudenpuistikko 11. Entisen pankin tiloihin perustetussa italialaisessa ravintolassa voi nauttia vaikka luomuyrttisalaattia, espressograavattua lohta ja italialaisia jäätelöitä.

Juhli

Paratiisisaari, Vaskiluoto. Nimi kertoo kaiken. Pakatkaa mukaan viltti, patongit ja pullo hyvää viiniä ja ihailkaa auringonlaskua.

Osta

Taito shop Loftlet, Raastuvankatu 28. Symppiksiä käyttödesignesineitä. Tsekkaa etenkin Riimingan pellavatunikat ja huivit, Tossumontun nahkakengät ja rei’itetyt pläkkilyhdyt.

Tee

Tikanojan taidekoti, Hovioikeudenpuistikko 4. 24-vuotiaana kuollut kuvataiteilija Ilkka Lammi tunnetaan voimakkaista naishahmoistaan, joita voi ihailla Tikanojassa. Tsekkaa myös Hanneriina Moisseisen sarjakuvat, veistokset ja tilateokset Pihakappelissa.

Nuku

Hotel Astor Vaasa, Asemakatu 4. Röyhkeän ylellinen hotelli rautatieasemaa vastapäätä. Gourmet-paketti sisältää kolmen ruokalajin illallisen vapaavalintaisessa ravintolassa sekä hotelliaamiaisen.


Underground-tyyppi

Syö

DongNai-grilli, Ylätori. Kapinoi monikansallisia yhtiöitä vastaan ja hae safkat vietnamilaisesta DongNaista. Vaatimattoman näköinen vaunu tarjoaa kaupungin parhaat kevätrullat ja on auki aina aamuviiteen.

Juhli

Leipätehdas / DOM Munkhaus, Hietasaarenkatu 14. Alakulttuuria pursuava Leipis on tunnettu alternative-keikoistaan. Kellarin viihtyissä DOMista hengailevat Vaasan persoonallisimmat hahmot.

Osta

Hidden, Kirkkopuistikko 30. Kaupungin katu-uskottavin liike skeittareille ja katutyylistä pitäville. Osta leka ja jätä jälkesi Vaasaan tulevien sukupolvien ihasteltavaksi.

Tee

Vaasan Rantakirppis, Sisäsatama. Legendaarinen ulkokirpputori avattiin jälleen. Kirppis on suljettu vain maanantaisin.

Nuku

Kenraali Wasa Hostel, Korsholmanpuistikko 6–8. Entinen varuskuntasairaala on muutettu edulliseksi mutta viihtyisäksi majoituspaikaksi.


Tsekkaa myös muiden kaupunkien oppaat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi