Suomi-opas: Helsinki

Homoystävällinen kioski, Club Sauna Caliente, kasvisburgeri ja lähiruoka.

Soulsisko Jo Stance esiintyi Presidentinlinnassa vuoden 2010 itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Soulsisko Jo Stance esiintyi Presidentinlinnassa vuoden 2010 itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Paras soulmama

Vuonna 2006 Johanna Försti valittiin kaupungin parhaaksi soulmamaksi. Viiden vuoden aikana souljunan vauhti on lisääntynyt: Bilebändi Jelly, Lenni-Kalle Taipaleen ja Sami Pitkämön SVY-orkesteri, Tanssii tähtien kanssa, Tartu mikkiin!, ensimmäinen sooloalbumi Jo Stance -nimellä yhdessä rumpali Teppo Mäkysen kanssa. Lokakuussa 2010 julkaistun albumin Hey Girl -single oli viime kesänä Radio Helsingin soitetuin kappale.
Jo Stance Flow-festivaaleilla 13.8.

Paras klubi-isäntä

Kesän timanttisimmat löylyt heittää Kaupungin parhaaksi klubi-isännäksi valittu Norlan Leygonier. Hän toimii kolmen erilaisen trooppisen klubikonseptin takana. CUBA!:sta ulos kasvanut Club Sauna Caliente tarvitsee nykyään kaksi ravintolaa, kesällä voi saunoa Jenny Woossa sekä Coronitassa. Kuukauden 2. sekä 4. keskiviikko CUBA!:ssa järjestettävä Tropicoco alkaa tanssitunnilla, Club Playgroundissa järjestettävä El Trafico luottaa liikennevalojen selkeyteen. Sinkut pukeutuvat vihreään, varatut punaiseen ja siinä välillä olevat keltaiseen.
Cuba!, Erottaja 4

Paras luontoääni

Etkö löytänyt satakieltä tai käkeä luontoretkelläsi Nuuksioon? Painu maan alle. Varmin paikka kuulla linnunlaulua Helsingin keskustassa on Forumin parkkihalli, jossa soitettava linnunlaulu vaihtuu viikoittain.
P-Forum, Simonkatu

Paras kravatintekijä

Punavuoresta Kallioon muuttanut asusteliike gTIE on köyttänyt luomuksiaan esimerkiksi Ville Valon, Karo Bromanin, Jone Nikulan sekä Vappu Pimiän kaulaan. Kravateista ja solmiohuiveista korvakoruihin ja näyttäviin kaulakoruihin laajentaneen Jenni Ahtiaisen suunnittelemat tuotteet valmistetaan Suomessa, Helsingin lisäksi Lappeenrannassa, Huittisissa sekä Vaasassa. Tehdasvalmisteisen Frenzy-malliston lisäksi saatavilla on Unique-mallisto, jonka jokainen tuote suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan.
gTIE, Hämeentie 4
www.gtie.fi

Paras kasvishampurilainen

Kaupungin paras vege-burgeri löytyy edelleen Vegemestasta, nyt Vaasankadun lisäksi myös Pieneltä Roobertinkadulta. Poliisiasemaa vastapäätä sijaitseva toimipiste avasi ovensa toukokuussa. Nykyisin Päivän pelastus -nimellä kulkeva purilainen sisältää itsetehtyä yrttilevitettä, salaattia, tomaattia sekä rapean soijapihvin. Ja tietenkin kaikki mausteet.
Vegemesta, Vaasankatu 6 ja Pieni Roobertinkatu

Paras teemakampaamo

Kampaamo Pinkki Paplari on entisellään. Vuonna 2005 avattu ja 2009 parhaaksi aateloitu kampaamo henkii 1950-lukua. Hiusverstaassa syntyvät parhaat mehiläispesäkampaukset, pinnikiharat ja tötterötukat. Suosikkitöikseen kampaajat mainitsevat muodonmuutokset ja tyylileikit. Miehille kampaamo tarjoaa amerikkalaistyylistä parranajoa, hinta 39 euroa.
Pinkki Paplari, Stenbäckinkatu 10

Paras ruokateko

Kyyttöä, luomujuureksia, juureen käsityönä leivottua leipää, villivihanneksia, erikoisoluita ja artesaanisuklaita. Elitistin päiväuni? Ei, vaan Helsingin paras ruokateko. Eat&Joy Maatilatorin puuharyhmään kuuluvat ruoka-aktiivit Aki Arjola, Eeropekka Rislakki, Rami Arjola sekä Jari Etelälahti. Pääosassa myymälässä ovat kotimaisten pientuottajien tuotteet, avainsanoja ovat lähi, luomu ja laatu. Suosituimpia tuotteita ovat luomujuustot.
Eat&Joy Maatilatori, Mannerheimintie 22–24

Paras sarjakuvakauppa

Aku Ankan taskukirjoja ja tuhansien eurojen keräilyharvinaisuuksia. Uutuuksia ja menneiden vuosien klassikoita. Pieneen liikkeeseen mahtuvat Kiroileva Siili, Pulteri, Mustanaamio ja Asterix. 1970-luvulla Juha Aarnisalon isä piti Kulkukatti-sarjakuvakauppaa Viipurinkadulla, 26 vuotta sitten Aarnisalo nuorempi perusti Brahenkadulle Kulkukatin pojan. Uusien albumien hinta on 10 prosenttia halvempi kuin kirjakaupoissa, tarjolla on sarjakuvaa myös luettuna.
Kulkukatin poika, Läntinen Brahenkatu 12

Paras lippakioski

Mikä sopisi paremmin kesään kuin lippakioskin terassi? Paitsi lippakioskin terassi, josta saa Helsingin Jäätelötehtaan tuutteja, San Pellegrino -kivennäisvettä, Karhupuiston omaa jääteetä, vastapaistettuja korvapuusteja ja Laitilan limonadeja. Karhupuiston Bear Park Cafe kuvaa itse itseään homoystävälliseksi mutta avoimeksi kioskikahvilaksi. Sateen yllättäessä asiakkaat siirtyvät viereiseen Bear Park Kulmaan, toimii myös helteillä. Cityn valitsema paras jo vuodesta 2007.
Bear Park Cafe, Karhupuisto


Check List

  • 13.7. I am sailing. Purjehduksen EM-kisat jatkuvat vielä kolme päivää.
  • 13.7. Grunge is back in Tavastia: Mudhoney soi.
  • 14.7. Koe fudishurmos. FC Viikingit ottaa yhteen Jipon kanssa Heteniityllä.
  • 14.7. JA sitten sinne tulee punk. The Damned  ja GBH Tavastialla.
  • 16.7. Mikä on pahempi kuin grunge ja punk? No, King Kong. Se tulee Mustikkamaan kesäteatteriin.
  • 17.7. Leipää, muttei sittenkään leipää, ja Chromeo The Circuksessa.
  • 22.7. Suvilahden kolmipäiväinen Tuska. Voit lisätä sitä pukeutumalla mustaan.
  • 23.7. Jaakko & Jay Lepakkomiehessä.
  • 31.7. Footbagin yli viikonmittaiset MM-kilpailut Kisahallissa. Footloose!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi