Suomi-opas: Jyväskylä

iDrinkkejä ja Jaguar-kyytiä. Jyväskylässä on se hiton pitkä ravintolakatu ja sitten nämä.

Jyväskylän kesässä luvassa  muun muassa fadoa.
Jyväskylän kesässä luvassa muun muassa fadoa.

Coctailit iPadista

Herkkudrinkki ilta-auringossa shoppailupäivän päätteeksi? Ravintola Shakerin Kalle Lojander kertoo, että kesällä suosiossa ovat etenkin raikkaat maut. "Kesällä makeita drinkkejä tilataan vähemmän kuin talvella. Helteillä suosittu on esimerkiksi mojito." Tiskille ei tarvitse mennä polvet tutisten, vaikkei tuntisikaan coctaileja. Asiakkaiden käytössä on iPadeja, joista voi tarkistaa drinkkitarjonnan. Samalla voi pyörähtää netissä.
Shaker, Yliopistonkatu 38

Kyytiä kissalta

Jyväskylän taksijonossa voi yllättyä. Jonoon voi nimittäin lipua Jaguar. Taksiautoilija Janne Pynnönen hankki auton heräteostoksena ja se on kerännyt ihastusta pitkin kaupunkia. Kyytiin voi päästä sattumalta, mutta mikäli mielii nimenomaan Jaguarin kyytiin, voi sen myös tilata suoraan.
Taksitolppa torilla.

Olutta kansalle

Jos kaipaa vaihtelua peruslagerille, kannattaa suunnata Ylioppilaskylän kupeessa sijaitsevaan K-supermarket Länsiväylään. Oluisiin erikoistunut kauppa tarjoaa kiehtovia makuja myös vaativammalle mallasjuoman ystävälle. Valikoimassa on kotimaisen tarjonnan lisäksi runsas otos ulkomaisia erikoisoluita.
K-supermarket Länsiväylä, Kaivokatu 1

Ekohenkisille

Mikäli ekoelämä kiinnostaa, Katriinan Kauppa on oikea osoite. Kauppa myy luomua ja kierrätystuotteita kyläkauppamaiseen tyyliin, painotuksen ollessa paikallisten tuottajien tarjonnassa. Kirkkopuiston laidalla toimiva kauppa on saavuttanut niin suurta suosiota, että se sai heinäkuun alussa Seppälänkankaalle 400-neliöisen seuraajan. Kauppias Virpi Piippo kertoo, että Kirkkopuiston kaupan kahvilassa saa keittää veloituksetta itselleen teetä tai kahvia raikkaaseen lähdeveteen.
Katriinan kauppa, Kauppakatu 19 / Sorastajantie 1

Vapaat jamit

Jos jamittelu on keskimmäinen nimesi ja kesätoiveesi tutustua samanhenkisiin ihmisiin, Popparin vapaat jamit kannattaa tsekata. Ravintola tarjoaa tuon tuosta lavan ja soittimet osaajien käyttöön. Osa jameista on järjestettyjä, mutta välillä jamitellaan spontaanistikin. Jamimahdollisuus on kaikkina iltoina, jolloin Popparissa ei ole keikkaa. Jameja on järjestetty jo liki parikymmentä vuotta.
Ilmarisenkatu 2-4


Check list

  • 13.7. Viikko Jyväskylän Kesää tarjoaa viihdettä kulttuurin ystäville. Luvassa niin musiikkia, teatteria kuin tanssiakin. Kaupunkifestivaali näki päivänvalon jo vuonna 1956.
  • 15.7. Sateenkaarilippu kainaloon ja marssille kohti sukupuolineutraalia tulevaisuutta. Half Pride saapuu Jyväskylään kolmeksi päiväksi, luvassa esimerkiksi Homohumpat.
  • 19.7. Tiedossa on muutakin kuin Syksyn säveltä, kun Teatteri Eurooppa Neljän Juice-musikaali vie retkelle suomirockin kekkosen elämään.
  • 21.7. Veturitalleilla kajahtaa, kun SuomiPop-festivaali saapuu kaupunkiin. Prameissa puitteissa esiintyvät esimerkiksi Jenni Vartiainen, Jukka Poika ja Apulanta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi