Suomi-opas: Kuopio

Saippuaa ei oopperaa. Tsekkaa Ravintola OS. Siellä viihtyy myös wc:ssä.

Puikkarin Käpy-kerroksen vihreä huone.
Puikkarin Käpy-kerroksen vihreä huone.

Paras hotellihuone

Puikkarin viihtyisissä superiorhuoneissa on vakiona mm. ilmastointi, minibaari, tallelokero, silitysrauta- ja -lauta, kylpytakit ja tossut, kosmetiikkalajitelma, vedenkeitin, teelajitelma ja kahvia, 32-tuumainen taulu-tv nopealla internet-yhteydellä ja hyvin nukuttavat runkopatjat 15 cm petauspatjoilla.
Sokos Hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16.

Paras juustokauppa

Piave, Pecorino, Roquefort, Appenzeller, Têle De Moine ja Gorgonzola. Latinaako? Ei, vaan Pikku Veneton hyllyistä löytyviä juustomerkkejä. Kauppias Seppo Väyrynen tuo juustot Italiasta suoraan valmistajilta Veneton maakunnasta suurina tahkoina. Kaupan valkoimassa on yli 180 erilaista juustoa. Juustojen seuraksi kaupasta löytyy salameja ja leikkeleitä yli 40 eri laatua.
Pikku Veneto, Kauppahalli

Paras risteily

Rollin laivat tunnetaan Kallavedellä hyvästä palvelusta, monipuolisesta tarjonnasta ja vuonna 1898 rakennetusta Ukko-laivasta. Yhtiöllä on Kuopion laajin teemaristeilytarjonta ja kaupungin kauneimmat laivat. Rollin historian aikana Ukko-laiva on tehnyt suositun Vaajasalon saaren kierroksen yli 10 000 kertaa.
Kuopion Roll Risteilyt Oy, Matkustajasatama

Paras saippuakauppias

Terhi Hakkaraisen Sauna Nestori saunatarvikkekaupan hyllyiltä löytyy yli 114 erilaista saippuaa. Saippuoita löytyy myös allergioista ja erilaisista iho-ongelmista kärsiville. Monet kaupan saippuoista valmistetaan pienissä yrityksissä käsityönä. Saippuoiden lisäksi kaupasta löytyy laaja valikoima sauna- ja kylpyhuonetarvikkeita niin käyttö- kuin koriste-esineiksikin.
Sauna Nestori, Kauppahalli.

Paras vessa

Ravintola OS:ssa on panostettu erinomaisen ruuan lisäksi vessoihin, jotka on sisustettu huolella valaistusta, tuoksukynttilöitä, lyhtyjä, tauluja ja koristekiviä myöten. Miesten vessassa soivat Jaakko Tepon livetallenteet. Naisten pinkin vessan tunnelmasta vastaa diskoklassikko Baccara. Naisten vessassa on myös hoikentava peili.
Ravintola OS, Tulliportinaktu 46-48.


Check List

  • 29.7. Kaksipäiväinen Kuopio Rockcock. Esiintymässä W.A.S.P.!, Danko Jones!, The Exploited!
  • 13.7. Olen suomalainen! on urheiluaiheinen musiikkinäytelmä, jota siivittävät suomalaisen iskelmän kultaisimmat kiekot. 14.8. asti Kuopion Uusi Kesäteatteri, Rauhalahti.
  • 15.7. Taidetori 2011 -tapahtumassa voit käydä taiteilijan kanssa maalaamassa taulua tai varata ennakkoon työpajan. Lavalla sirkusta, murretoria ja livemusiikkia.
  • 4.9. asti VB-valokuvakeskuksen näyttelynä on Elävän arkiston eteläafrikkalaisia nykyvalokuvia. Tutkimusretki Etelä-Afrikan historiaan ja kulttuuriin. Halpamatkailua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi