Suomi-opas: Pori

Kakkoseen ja kokolihaa. Muista myös biitsit ja mustan pitsin yö.

Paleface kertoo Unajassa  tarinoita Shangri Lasta.
Paleface kertoo Unajassa tarinoita Shangri Lasta.

Paras kakkosolohuone

City-lehti valitisi Bar & Coffee Havanan Porin parhaaksi kakkosolohuoneeksi. Sijoitus on edelleen vankkumaton, sillä Havanan nahkasohvilla istutaan niin elokuvaan mennessä, päiväkahvilla kuin pitempiäkin iltapalavereita. Yhden kauden Porin Ässissä kiekkoillut ja pitkän NHL-uran tehnyt Jason Williams on tunnustanut kaipaavansa Suomesta juuri Havanan tunnelmaa.
Havana, Yrjönkatu 17

Paras grilli

"Kokolihahampurilainen kaikilla mausteilla", on 2006 parhaaksi grilliksi valitun Grilli-Porin kuulluin tilaus. Legendaarinen GP pitää edelleen tukevaa jalansijaa Porin snägäriosaston kärjessä, vuodesta 1987 toimineen grillin herkkuja voidaan pitää Länsi-Suomessakin kärkisijoilla. Ja onpa tätä vatsantäyttäjää kehuttu aikoinaan Helsingin Sanomissakin artikkelissa "Porissa on tori, mitä muuta."
Grilli-Pori, Herttuankatu 19

Paras iltapala

Raumalla sijaitsevasta Mr. Jones -ravintolasta saa murkinaa isompaankin nälkään. Parhaaksi iltapalaksi vuonna 2010 valittu Mission Impossible Burger on viiden 226 gramman grillatun härän täyslihapihvin ja maalaisranskalaisten kokonaisuus. Annoksen kokonaan syödessään ravintola kuittaa puolestasi 49 euron laskun ja nostaa nimesi ravintolan seinälle.
Mr Jones, Valtakatu 5, Rauma

Paras vaatekauppa

Vuonna 1924 perustettu Muotitavaratalo Ratsula on palveleva vaatetusalan yksityisyritys jo kolmannessa sukupolvessa. Ratsuloiden suvun silmäterä on monipuolistanut valikoimiaan vuosien varrella, ja pitää edelleen kärkipaikkaa kuten teki vuonna 2006. Antinkadulla sijaitsevien Moda Ratsulan ja Jim&Jill Maanalaisen lisäksi Muotitavarataloon kuuluu kodin sisustamiseen keskittynyt CASA Ratsula Yrjönkadulla.
Moda, Antinkatu 17

Paras tapahtuma

Jazzviikolla järjestettävä SuomiAreenassa tänä vuonna ääneen pääsevät muun muassa presidentti, rauhannobelisti Martti Ahtisaari, Nokian johtaja Esko Aho, Nokia Siemens Networkin hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. Cityn Paras tapahtuma 2009 on kärjessä edelleen, keskusteluiden ansiosta Pori nousee viikon ajaksi MTV3:n lähetysvirtaan.
Eetunaukio


Check list

1 kommentti

minttttu

3.8.2011 03:33

..Hieman kummallista jos ei jopa muuta, että Pori -aiheisen jutun paikoista ja tapahtumista liki puolet on Raumalla. Välimatkaa kuitenkin on näiden kahden kaupungin välillä 50 km, kummatkin on ihan kaupunkeja ja jos kerran kirjoittaa jutun Porista, voisi olla aiheellista pysyä kaupungin rajojen sisällä tia otsikoida juttu eri tavalla, kuten "Suomi-opas:Satakunta". Eihän Helsinki -jutussa käsitellä järvenpään tapahtumia tai Tampere -jutussa Nokian tapahtumia ja paikkoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi