Suomi-opas: Tampere

Fiftarina Nääsvillessä. Onko Tampere Suomen ranskalaisin kaupunki?

Apulannoitusta, CMX ja  Happoradio Tammerfesteilla!
Apulannoitusta, CMX ja Happoradio Tammerfesteilla!

Paras fiftarikampaaja

Retroilijan kannattaa suunnata Salon Scissor Sisterin Elina Viitasen käsittelyyn. Täällä loihditaan ammattitaidolla 1950-luvun tortut ja burleskikampaukset. Viitanen käyttää kampausmalleinaan jopa manga-sarjakuvia. "Meillä mennään alakulttuurin, musiikin ja meiningin mukaan. Taviskin uskaltaa tulla tänne, mutta en ole valtavirtakampaaja", Viitanen varoittaa.
Scissor Sister, Otavalankatu 9

Paras pubivisa

Jos matkaa Tampereelle kansainvälisessä seurassa, O’Connell’sin kaksikielinen pubivisa on ehdoton. Keskiviikkoisin seitsemästä yhdeksään pidettävän visan kysymysten aihepiirit liittyvät yleistietoon, kulttuuriin, urheiluun ja tieteeseen. Joukkueeseen kannattaa haalia vähän joka alan asiantuntijoita. Joka kerta kolme parasta joukkuetta palkitaan. Cityn aatelointi viime vuodelta.
O’Connell’s, Rautatienkatu 24

Paras kahvila

Trendikkäiden ketjukahviloiden kypsyttämä saa levon ihanan sekavasti sisustetussa Kahvillassa. Paikka huokuu retrohenkeä ja kotikutoisuutta. Runsaan juoma- ja ruokatarjonnan lisäksi Kahvillassa järjestetään ohjelmaa, kuten bingoa, piirrustusmaanantaita, dj-keikkoja ja näyttelyitä. Asiakkaiden vapaassa käytössä on värityskirjoja, muovailuvahaa, legopöytä ja kitara.
Ravintola Kahvilla, Aaltosenkatu 31–33

Paras klubi

Indiediskojen grand old club on Klubilla järjestettävä Hang the Dj. Parhaimmillaan kymmeniä metrejä oven ulkopuolelle yltänyt jono todistaa iltojen vetovoiman. Vieraina on nähty esimerkiksi Jenny Wilson Ruotsista ja Marissa Nadler Jenkeistä.
Hang The DJ! 30.7. Klubilla

Paras paahtaja

"Suomessa juodaan aina kahvia, se on viimeisiä asioita, joista tingitään", sanoi Mokkamestareiden Mika Han-nuniemi vuonna 2008, kun Kaupungin paras -tittelin sai. Kahvista ei tingitä vieläkään. Mokkamestari valmistaa esimerkiksi luomua Tampere-sekoitusta, joka on pehmeä kolmen kahvilajikkeen sekoitus. Valikoimissa on runsaasti muitakin Reilulla kaupalla ja luomusti tuotettuja kahveja.
Mokkamestareiden tehtaanmyymälä, Kuukuja 8, www.mokkamestarit.fi

Paras nakkikioski

Viime joulukuussa tulipalossa tuhoutunut Vaakon nakki avattiin keväällä uudestaan, ja kaupunki sai legendansa takaisin. Kuumat koirat, makkarat ja makkaraperunat ovat Vaakon nakin hittiannoksia. Makkaraa kuluu kuulemma yli kaksisataa kiloa viikossa. Vaakon pakeille voi pyrkiä myös pienellä budjetilla, koska yhden nakin saa 80 sentillä. Facebook-tykkääjiä 2403.
Vaakon nakki, Pispalan valtatie 37

Paras kotiruoka

Aina eivät purilaiset maistu. Kun tulee ikävä äidin lihapatojen ääreen, korvaavat lihapadat löytyvät Edun Herkkukeitaasta. Ruoka tehdään alusta asti itse ja vaihtoehtoja löytyy myös nirsoille ja kasvissyöjille. Herkullista lihaa voi nähdä niin lautasella kuin naapuripöydissä, koska paikka on urheilijoiden suosiossa. Ruokaa saa arkisin kymmenestä viiteen ja lauantaisin yhdestätoista kolmeen.
Edun Herkkukeidas, Tullikamarinaukio 1

Parhaat ranskalaiset

"Monet asiakkaat ovat vain vilkaisseet listaamme ja olleet pettyneitä, kun perinteisten valkosipuliperunoiden sijaan onkin kannettu eteen erikoisranskalaisemme. Maistettuaan kukaan ei ole valittanut", kertoi vuonna 2008 The Grillin silloinen ravintolapäällikkö Jenni Tuppurainen. Vuodet kuluvat, suosikit pysyvät. Astetta erikoisemmat ranskalaiset on maustettu valkosipulilla ja persilijalla.
The Grill,  Frenckellinaukio

Parhaat liukuportaat

Coffee Housesta New Yorkiin johtavat liukuportaat ovat pieni mutta merkittävä helpotus ravintolakävijälle. Rullaavat portaat houkuttelevat kahvittelijan jatkamaan iltaa alakerrassa, ja raskaan aterian jälkeen portaat helpottava poistumista. Liukuportaikko ratkaisi, kun ravintola etsi liikepaikkaa.
New York, Hämeenkatu 5

Käytettyä ja kaunista

Haluatko ostaa tai myydä vaateaarteitasi? Kaunotar ja Kulkuri toimii kumpaankin suuntaan. Jokainen tuote merkitään nettisivuille, josta näkee päivitäin, mitä uutta liikkeeseen on tullut. Vaatteiden tulee olla ajankohtaisia. Nyt myyntiin ei oteta talvitakkeja.
Kaunotar ja Kulkuri, Tammelan puistokatu 34


Check list

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi