Suomi-opas: Vaasa

Kummitus & yökerhopalju! Länsi-rannikon ihmeet ja paranormaalit.

Paras pubiruoka tulee pöytääsi 12 eurolla.
Paras pubiruoka tulee pöytääsi 12 eurolla.

Paras pubiruoka

Vuonna 2008 avattu Happy Barrelin makkarapannu on valloittanut vaasalaisten sydämet ja muodostunut kaupunkilegendaksi kokonsa puolesta. Tuhti annos sisältää perinteisen makkaran lisäksi krakovanmakkaraa, bratwurstia ja chilimakkaraa. Annoksen kruunaa grillimaustetut ranskalaiset ja salaatti. Barrelin keittiö aukeaa lounasaikaan ja sulkeutuu vasta puolenyön jälkeen, tuntia ennen valomerkkiä. Cityn valinta parhaaksi pubiruoaksi vuonna 2008.
Happy Barrel, Kauppapuistikko 13

Paras palju

Miltä tuntuisi istua paljussa ja katsella kaupungin sykkivää yöelämää? Yökerho Sky tarjoaa saunatilojen ja 8 hengen paljun lisäksi näköalan hotellirakennuksen ylimmästä kerroksesta. Iltaan voi yhdistää Amarillon buffetin. Vuonna 2008 kaupungin parasta paljua testaamassa ollut Tuulia Nilsson ylisti paljun sijaintia. "Saunomisen jälkeen oli helppo kävellä yökerhoon nauttimaan drinksut", Nilsson kertoi.
Sky, Ylätori

Paras kummituskartano

Vuonna 1780 valmistuneen Grönvikin kartanon kummi-tusjutut elävät yhä kyläläisten mielessä. Tarina kertoo vanhemmasta naisesta, joka on jäänyt taloon kummittelemaan ja valvoo sängyn laidalla edelleen sairasta lasta. Pihalla on myös tavattu päätön valkoinen hahmo nauttimassa kesäpäivistä. Grönvikin kartano tarjoaa tänä päivänä majoitusta, tiloja juhlatoiminnalle ja opastettuja kierroksia. Cityn valinta parhaaksi kummituskartanoksi vuonna 2007.
Mustasaari, noin 5 kilometriä ennen Raippaluodon siltaa.

Paras hoito

Jos haluat nauttia suklaasta ilman pelkoa lihoamisesta, kannattaa tutustua Hoitola Mangon suklaahierontaan. Suklaahieronnassa käytetään hierontaöljynä kaakaomassan ja oliiviöljyn seosta.
"Hoidon avulla on tarkoitus saada kehon endorfiinit liikkeelle, jolloin asiakkaalle tulee hyvä olo", kertoi Mangon hieroja ja refleksologi Tapani Rintamäki.
Suklaahoidossa ei tarvitse tyytyä pelkästään selkään, vaan sen saa myös kasvohoitona. Mikä loistava tapa nauttia suklaasta lihomatta!
Hoitola Mango, Hovioikeudenpuistikko 20

Paras erikoisliike

Suomen ainoa puhtaasti pulmapeleihin erikoistunut liike sijaitsee Vaasan Palosaarella. City valitsi sen kaupungin parhaaksi erikoisliikkeeksi vuonna 2009. Myymälästä löytyy monia erilaisia pulmia perinteisistä palapeleistä aina hc-harrastajien haasteeksi. Puodilla on oma paja, jossa voi saada puusta käsintehtyjä tuotteita. Aivonystyrät liikkeelle!
Pulmapuoti, Palosaarentie 19


Check list

  • 14.7. Vaasan ylioppilasteatteri Rampin kesäteatteri rakentaa Huvikummun Rantasipi Tropiclandian terassipihalle. Mukana menossa apina Herra Tossavainen, hevonen Pikku-Ukko, naapurin sisarukset Tommi ja Annika. Muut esitysajat: www.vaasanylioppilasteatteri.fi
  • 15.7. Rockperry on kuollut ja kuopattu, mutta se ei estä Vaasaa rokkaamasta, tilanne tulee nimittäin Vaasarock. Esiintymässä mm. The Ark [SWE], Bo Kaspers Orkester [SWE], Stam1na, Paleface, Eläkeläiset, Jenni Vartiainen, Klamydia ja Petri Nygård.
  • 31.7. Vaasan Palloseuran rakas vastustaja Pietarsaaren Jaro saapuu Hietalahden jalkapallostadionille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi