Surkeaa Suomi-kuvaa

Kolumni

Nykyisen finanssikriisin aikana monet ovat riemuinneet siitä, että suomalaiset pankit ovat kiertäneet roskalainat kaukaa. Minä en. Entä jos asuntolainojen jakaminen rahattomille olisi toiminutkin? Me suomalaiset tuskailisimme silloin maakuopissamme, kuinka muut jakavat suuria seteleitä. Nytkin olen kateellinen esimerkiksi tapahtumien keskipisteessä oleville englantilaisille, kun Suomi taasen ei kiinnosta ketään. Näinkö Suomi-kuvaa rakennetaan, valtionvarainministeri Katainen?

Ilman riskiä ei synny poskettomia henkilökohtaisia omaisuuksia, joiden tavoitteluun talousjärjestelmämme perustuu. Tämänhän me kaikki opimme jo Lions Clubin nuorisojaostossa. Luonnollisesti riski tarkoittaa sitä, että pankit voivat menettää toisten rahat, mutta vastaavasti johtohenkilöiden voitotkin voivat olla huimia.

Samasta syystä lähetän edelleen kuukausittain suurehkon shekin Wincapitan johtohenkilöille Pattayalle. Sponsorini toimii suuressa investointipankissa riskinhallintaosastolla ja vakuuttaa kaiken vielä järjestyvän. Se onkin vain loogista, sillä ei salama iske kahdesti samaan paikkaan: miksi siis sama pyramidikaan romahtaisi kahdesti? Jos kansainvälinen pankkijärjestelmä nousee finanssikriisin jälkeen taas jaloilleen seisomaan asuntovelallisen kasvoille, saattavat myös Wincapitan sivut taas aueta.

Olen ehkä saanut haimatulehduksen, mutta ymmärrän silti satoja miljoonia hamuavia investointipankkiireja. Ei Roope Ankkakaan enää vietä aikaansa Miljoonikkojen klubilla, vaan Miljardöörikerhossa. Mitä tekee viidellä miljoonalla, kun voi saada sata? Samasta syystä olen ohjannut lapseni hyväpalkkaisille urille ja huonoille elämäntavoille, jotta he voivat jättää minulle riittävän suuret perinnöt. Ei kukaan omilla ansioillaan tarpeeksi rikkaaksi pääse.

Saanen lisäksi kysyä, eikö talouden taantuma ole myös hyvä asia? Myönnän, ei se ole, mutta ajatus kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos työpaikka lähtee alta. Sen jälkeen on turha tulla minulle Koh Samuilla itkemään, ettenkö olisi varoittanut.

Kirjoittaja on äitis

3 kommenttia

Kirsi--

18.11.2008 19:26

Kuka tää Oksa oikein on? siis oikeesti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyypit3

19.11.2008 14:59

Oon miettinyt ihan samaa. Musta tää on taas useampi tyyppi kuin yksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Skeggelberg

22.11.2008 02:22

No tottakai toi on joku porukka. eikö sitä toistakin kolumnia kirjota puheiden mukaan 3-4 tyyppiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi