Suuri rantatesti

City testaa. City neuvoo. City opastaa. Kärvensimme itseämme 16 rannalla. Arvioimme pukukopit. Tarkastimme vessat. Taas. Uiskentelimme. Suihkuttelimme. Nostimme puntteja ja pelasimme lentistä.

Kesä on täällä nyt. Ja kohta alkavat ilmatkin olla kohdallaan. Valoisat viikonloput tuntuvat päättymättömiltä. Kesälomat alkavat. On vihdoinkin aika ja aikaa viettää kunnollista rantaelämää.
Mitä kunnollinen rantaelämä sitten pitää sisällään? Joku haaveilee rauhasta. Joku menosta ja meiningistä. Jollekulle maistuu kallionen poukama. Jollekulle pitkät päättymättömät hiekkarannat. Yksi hullaantuu urheilusta. Toinen totaalilaiskottelusta.

I get around

Merellisen Helsingin rannoissa on mistä valita. Jokaiseen makuun. Jokaiseen fiilikseen. Idästä länteen. Yhteensä 25 rantaa. Ja Espoossa vielä tukullinen lisää. Ne tosin saat käydä itse testaamassa, koska me emme käy Espoossa. Period.

Oikean rannan löytäminen ei siis ole ongelma. Ongelma tuntuu usein olevan viitsiminen. Hei! älä tyydy aina siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen. Käy välillä vieraissa. Edes tänä kesänä.

Pieni vaivannäkö palkitaan. Rannoillaan Helsinki on kauneimmillaan. Komeita saaristolaismaisemia. Kansallisromanttisia männikköjä. Vehreitä niittyjä. Aavoja ulappoja. Puhdasta hiekkaa. Ja kuten Suomenlahden rannalla kuuluukin, järeää peruskalliota.

Ainoa, mikä puuttuu, on välimerellinen sillit suolassa kuin sardiinit rasiassa ylihinnoitelluilla rantatuoleilla kylki kylkeä vasten tyyppiset ratkaisut. Hyvä niin. Jos kaipaat tunkua ja tungosta, soita matkatoimistoosi ja kuiskaa luuriin: ‘´Costa del Sol.´´

Catch the wave

Helsingissä on kahdenlaisia rantoja. EU-direktiivit rulettavat myös rantaelämää. EU-rannoiksi luetaan rannat, joilla on kävijöitä päivittäin yli sata. Ilman Bryssel-sertifikaattia jäävät sitten loput. Helsinki osoittaa kuitenkin tiukkalinjaista omapäisyyttä ja jakaa rannat valvottuihin ja valvomattomiin. Stadin jako on parempi.

Valvotuilla rannoilla valvotaan muutakin kuin uimareita. Ranta siivotaan säännöllisesti, veden laatua tarkkaillaan, rantojen pohja on puhdistettu ja uima-alueet merkitty.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että valvomattomat rannat olisivat törkyisiä rantahelvettejä. Helsingin rannat ovat siistejä ja puhtaita. Osittain kiitos kuulunee Maailman Luonnon Säätiön rantapäivälle. Ja varmasti sille, että helsinkiläiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä rannalla.

Alkukesän tutkimuksissa veden laatu kaikilla rannoilla oli hyvä. Koska vedet ovat vielä viileitä, ei sinilevää ole. Jos tulee lämmin kesä, tilanne on elokuussa aivan toisenlainen. Me emme silti toivo kylmää kesää, vaan tiukkoja ympäristötekoja puhtaamman Itämeren puolesta.

Mukavasti kaupunki on järjestänyt leikkivehkeitä lapsille. Kiipeilytelineitä sun muita härveleitä on lähes joka rannalla ihan riittävästi. Ainakin aikuisen silmin katsottuna.

Helsinkiläisten kunnosta on myös kannettu huolta. Suurimmilta rannoilta löytyy lähes poikkeuksetta lento- tai koripallokenttä.

Ja Venice Beachin tyyliin on useimmalla rannalla mahdollisuus nostaa puntteja. Hyväkuntoinen kaupunkilainen on kaupingille ihan sydämen asia.

God only knows

Kummallista kyllä, kaupunki on jättänyt muutamat rannoista ihan oman onnensa nojaan. Räikeimpänä esimerkkinä ehkä Rastila. Samanaikaisesti kun Laajasaloon ja Mustikkamaalle on rakennettu upeat uimakeskukset, ei Rastilaan ole saatu edes kunnollista pukukoppia. Bajamajakin näyttää olevan kuolonkourissa.

Vessa, suihku ja pukukoppi ovat joka rannallla. Se ei vielä kesää tee. Ymmärrämme hyvin, etteivät rahat riitä kaikkeen, mutta loppujen lopuksi pienet säästöt jossain mahdollistaisivat räikeimpien epäkohtien korjaamisen toisaalla. Rahtunen tasa-arvoa Helsingin rannoille tekisi terää. Pienelläkin on oikeus olla viihtyisä.

Helsinki yrittää luoda itsestään kuvaa tyylikkäänä kaupunkina. Mitä helvettiä ruskeat siirtokontit sitten tekevät niin kovin monella rannalla toimittamassa mitä erilaisempia tehtäviä? Siirtäkää vaikka se Rastilan koppikuvatus Tattarisuolle. Vähän designea, please ja pikkuisen tyylitajua. Kyse ei voi olla rahasta. Ja jos on, aina voi hakea sponsoreita. Suomalaiset yritykset sponsoroivat tunnetusti huomattavasti typerämpiäkin kohteita. Kävisikö päinsä suunnittelukilpailu maailman tyylikkäimmästä kontista, joka voisi toimia pukukoppina tai kioskina? Idea on vapaasti käytettävissä. Varsinkin kioskin osalta. Yllättävän monelta helsinkiläisrannalta se nimittäin puuttuu. Tyhmempikin tietää, että kylmä juoma ja jäätelö kuuluvat olennaisena osana onnistuneeseen rantapäivään, ja ettei niitä voi kotoaan mukaansa ottaa.

Good vibrations

Miten muuten rantoja sitten voitaisiin kehittää? Tarvittaisiinko vuokrattavia polkuveneitä? Tai vesisuksia? Parasailingia? Pienimuotoisia happeningeja? Huutelevia hedelmä- ja limonadikaupppiaita? Vuokrattavia rantatuoleja? Rantadisco?

Vai pitäisikö Hietsusta tehdä konseptiranta, jossa olisi tätä kaikkea ja vielä paljon muutakin. Kylpylä kun kerran on jo suunnitteilla.

Svårt att säga. Kaiken kaikkiaan hyvin toimivat rannat tällaisenaankin. Luonto, hiljaisuus ja kehittämättömyys ovat aina kuuluneet Helsingin rannoille. Luultavasti näin on jatkossakin. Tyytykäämme siihen ja nauttikaamme siitä.

Tee hyvä päätös. Lomaile tänä kesänä Helsingissä ja sen rannoilla. Lintsaa töistä kauniina päivänä ja mene rannalle. Jos et uskalla, niin käy edes viikonloppuisin.

Pakkaa reppuusi hyvät eväät, iloinen retkimieli ja vamos a la playa. Se kannattaa. Pomminvarmasti.


Kallvik

Missä/miten pääsee - Itäisen provinssin perukoilla Vuosaaren eteläkärjessä kansallisromanttisen metsätien päässä. Julkisilla liikkuvan on varauduttava pikku kävelyyn. Vuosaaren metroasemalta matkaa on n. 2,5 km. Bussilla 90 pääsee 500 metriä lähemmäs. Retkelle kannattaakin lähteä autolla tai fillarilla.
Yleisilme - Itäisen Suomenlahden saaristomaisema on Kallvikissa kauneimmillaan. Laakean rantaniityn ruoho kasvaa kesän mittaan niin pitkäksi, että sinne on helppo piiloutua katseilta harrastamaan vaikka seksiä.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, kioski, valvottu
Fiilis - Kallvikin pitkälle matala ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kallvik on myös Helsingin toinen purjelautailijoiden suosikkirannoista. Täydelliseksi cocktailin tekee muhkea grillikatos, joka houkuttelee paikalle grillikansaa.
Muuta - Jostain kumman syystä suomalaisilla on pakkomielle kääntää kaikki nimet suomeksi. Kallvik on Kallvik. Ei mikään Kallahti. Lahtikaan ei ole Lahtis, vaan paikka, jolla ei ole merkitystä.


Rastila

Missä/miten pääsee - Jos et jaksa kävellä aivan Kallvikin asti, mutta haluat silti rantailla Vuosaaressa, voit jäädä metrossa yhtä pysäkkiä aiemmin pois. Näin olet Rastilan asemalla, josta on se kuuluisa kiven heitto Rastilan rannalle.
Yleisilme - Rastilan ranta on leirintäalueen kupeessa ja aika vaatimaton ilmestys. Ei ehkä ihan metromatkan arvoinen. Kaupunki ei todellakaan ole käyttänyt rahaa täällä. Pukukoppiin ei ole satsattu edes verhon vertaa. Tai sitten se on pöllitty.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC
Fiilis - Rastilassa käyvät päivisin lähitalojen lapsiperheet ja leirintäalueen karavaanarit. Illalla rannan valtaavat lähitalojen tupakoivat teinit kaljoineen ja spraymaaleineen. Jäljet näkyvät surullisessa bajamajassa ja vielä surullisemmassa pukukopissa.
Muuta - Jos fiilis alkaa lässähtää, mikä Rastilassa on aika epätodennäköistä, voit kiikaroida vastapäiselle Puotilan rannalle. Jos siellä vaikka tapahtuisi jotain jännittävää.


Puotila

Missä/miten pääsee - Rastilan metroasema on itseasiassa rantaihmiselle vaihtoehtoja täynnä. Tääältä voit kävellä Kallvikin ja Rastilan lisäksi Vuosaaren sillan Twin Beacheista suuremmalle, Puotilan rannalle. Mieti tarkkaan, minne menet.
Yleisilme - Vaikka ranta tuntuu aina hiekkaisemmalta lahden toisella puolen, tosiasiassa Puotilan ranta on lähes yhtä nuhjuinen kuin Rastilan ranta. Autot humisevat sillalla ja kovin on väsähtänyt tunnelma, vaikka siestaa ollaankin viettämässä.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, valvottu
Fiilis - Twin Beachien tunnelma kiteytyy saksalaisten jalkapallo-huligaanien raiskaamaksi joutunutta bussikatosta muistuttaviin pukukoppeihin. Puotilassa kopeissa on sentään verhot. Pojilla sininen, tytöillä punainen. Trés chic. Kaupungin isät. Tehkää jotain.
Muuta - Puotilan kartano on lähellä. Ei niin huonoa rantaa, ettei pikkukänni sitä parantaisi. Matkalla kartanoon on Puotilan siirtolapuutarha. älä poimi toisten porkkanoita.


Marjaniemi

Missä/miten pääsee - Reilun kilometrin kävelymatkan päässä Itäkeskuksen metroasemalta. Voit myös hypätä Herttoniemestä tai Itäkeskuksesta bussiin nro 93 ja ajaa vähän lähemmäs. Kuljettaja kertoo oikean pysäkin. Loppumatkalla voit ihailla marjaniemeläistä pientalo- ja puutarha-arkkitehtuuria.
Yleisilme - Täällä on hyvä feng-shui. Noin 50 vuotta vanha puinen pukukoppi-kioskirakennus on komea. Tosin se ja betonipengerrykset ovat joutuneet graffataiteen uhreiksi. Kylmän betonin maalaamisen vielä ymmärtää, mutta miksi töhriä vanha, hieno rakennus? Olisivat maalanneet jotain ranta-aiheista.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kioski, valvottu
Fiilis - Koska Marjaniemestä puuttuu lasten leikkimahdollisuudet, voi täällä makoilla hiekalla tai kalliolla ihan kaikessa rauhassa. Vesi Telmintään Marjaniemi on aivan omiaan. Ponttooneilta ja laiturilta on kiva pomppia aikuisenakin.
Muuta - Hei sinä fakkiutunut kantakaupunkilainen ja ennenkaikkea espoolainen. Tee retki Marjaniemeen. Et koskaan käytä sanaa itähelsinki samassa merkityksessä kuin aikaisemmin.


Laajasalon uimaranta

Missä/miten pääsee - Nyt jäämme metrosta pois Herttoniemessä ja hyppäämme joko bussiin numero 85 tai 88. Poistumme Laajasalon ostoskeskuksen jälkeisellä pysäkillä. Enempää emme kerro. Kannattaa etsiä itse, sillä kyseessä on Stadin parhaiten varjeltu julkinen rantasalaisuus.
Yleisilme - Helsingin rantojen ehdoton Rolls-Royce. Männikköä, saaristotunnelmaa, tilaa, puhdasta hiekkaa. Uuden vuosituhannen Helsingin rantarakentaminen esittäytyy täällä parhaimmillaan. Upeat pukukopit ja muut systeemit eivät ole pelkästään hyvännäköisiä, vaan myös toimivia.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, kioski
Fiilis - Suomalainen rantatunnelma ei tästä hevillä parane. Kaikilla on tilaa = kaikilla on hauskaa. Ja kaikille on leluja. Ei uskoisi että keskustaan on matkaa kahdeksisen kilometriä. Tuntuu pikiemminkin 80 kilometriltä.
Muuta - älkää rynnätkö tänne, me haluamme rantailla täällä itse.


Hevossalmi

Missä/miten pääsee - Herttoniemen metroasemalla voi valita monta rantaa kohteekseen. Laajasalossa on itse asiassa neljä rantaa, mutta muutamat niistä ovat mitoitettu alle 10 hengelle, joten niitä emme käsittele. Bussi 86 vie Hevossalmeen. Jää pois ennen Santahaminaa.
Yleisilme - Hevossalmen rannalle mahtuu populaa täysi tusina. Pikkuinen, kallioiden ympäröimä hiekkakaistale on harvojen tuntema, mutta heidän arvostama. Laajasalon toinen ranta on palveluiltaan edellisen käänteiskuva, mutta ranta kuitenkin. Kioskia ei ole, joten eväät, karat ja muut tilpehöörit mukaan.
Palvelut - Pukusuoja, WC, kuntovälineet
Fiilis - Tämä ranta on helposti otettu haltuun. 12 hengen seurue ja picnic-tarvikkeet mukaan. Avot, ranta on hallussa. Antakaa kalliolla pussikaljaa juovien natiivejen olla rauhassa. Paitsi jos he rikkovat pulloja kalliolle. Silloin täysi rähinä päälle. Pataan vaan.
Muuta - Naapurissa on invalidien virkistyskeskus. Katso aina mihin hyppäät.


Tuorinniemi (Herttoniemi)

Missä/miten pääsee - Tuorinniemi on ainoa Herttoniemen metroasemalta kävelymatkan päässä oleva ranta. Tänne voi jo Stadista pyöräillä tai rullaluistella. Myös bussilla numero 16 pääsee lähelle.
Yleisilme - Eläköön lähiöbiitsi ja uusi lähiösuunnittelu. Kakaroille kerrankin kunnon ranta ihan kodin vieressä. Kylläpä näitä lapsosia täällä riittääkin. Heistä kasvaa aikuisena varmasti todellisia rantaleijonia ja –misukoita. Puistoa, kallioita, hiekkaa. Voi myös ihastella uutta lähiöarkkitehtuuria, joka ei ole pöllömpää.
Palvelut - Pukusuoja, WC, leikkipaikka, valvottu
Fiilis - Tuorinniemen ranta saattakin olla oikeasti vain osa viereisen tarhan leikkipuistoa. Erittäin kätevää. Vanhemmat voivat olla myöhempään töissä ja lapsille riittää puuhaa. Aikuiset ei-paikalliset saapukoon paikalle vain lastensa kanssa.
Muuta - Hoi kaikki yksinhuoltajat ja viikonloppuvanhemmat! Kokoontumisajot tänne. Tai ehkä ne täällä jo ovatkin.


Mustikkamaa

Missä/miten pääsee - Kulosaaren metroasemalta kävellen tai Stadista bussilla numero 16. Fillarilla tai rullaluistimilla liikkuvan on hyvä muistaa, että Kulosaaren sillalla kohtaat luonnon ihmeen. Siellä on aina vastatuuli.
Yleisilme - Mustikkamaa, helsinkiläinen rantaklassikko on ensikertalaiselle rantana pieni pettymys. Ihan hyvä se on, mutta ei lähelläkään mielikuvaa. Eipä ranta olekaan juttu, vaan suojaisat kalliorykelmät, joiden koloissa voi olla omissa oloissa. Itse ranta on rakennettu ja tehty, oikein nätiksi laitettu.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, valvottu
Fiilis - Mustikkamaa on miellyttävän moderni ranta uusine pukukoppeineen ja suihkuineen. Makuualustaksi on tarjolla hiekan lisäksi nurmea ja kalliota. Vain kioski puuttuu. Harmi, että näkymät ovat öljysatamaan. Voisiko sen siirtää vaikka Loviisaan?
Muuta - Mustikkamaa on oikea kesäinen toimintakeskus. Uimarannan lisäksi saarella on kentät jalkapallolle, koripallolle ja tennikselle. On kesäteatteria ja juhannusjuhlia. Ja ainahan voi mennä myös viereiseen Korkeasaareen.


Pikkukoski

Missä/miten pääsee - Jo loppui metromatkailu. Nyt mennään paikallisjunalla ja vaihteeksi pohjoiseen, Oulunkylään. Myös bussi 65A vie viereen. Tarkemmin sanottuna Pikkukoski on Veräjämäessä Vantaanjoen varrella.
Yleisilme - Kierroksen ainoa makean veden keidas. Sopii suola-allergikoille ja herkkäsilmäisille. Ja Pikkukoskella on kierroksen ainoat hyppytelineet. Ihan pakko päästä loikkelehtimaan mahiksia. Sekä metristä että viidestä. Rajun hyppysession jälkeen voi köllötellä nurmikolla tai hiekalla.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, kioski, valvottu
Fiilis - Pingottamaton ja rento, tule sellaisena kuin olet –ranta. Rantakin sellainen kuin on. Täällä on koripallokenttä kotipojille. Kyllähän koris aina lentiksen pesee. Paitsi Brasiliassa.
Muuta - Missä helvetissä se koski luuraa? Ai niin, sehän on niin pieni, ettei sitä näe.

1/2


Pihlajasaari

Missä/miten pääsee - Nyt vaihdetaan veneisiin. Pihlajasaaren lautta lähtee Karusellin vierestä puolelta ja tasalta. Hinta aikuisilta 25 markkaa. Lauttamatka 50-luvun puuvenekaunottarella virittää rantailijan oikeaan tunnelmaan. Stig om bord.
Yleisilme - Pihlajasaari, tuo Helsingin Capri, toivottaa päiväturistin tervetulleeksi männyn ja merisuolan tuoksulla. Iloisen värinen pukukoppirivi tuo mieleen vanhat italialaiset elokuvat. Mutta tuleeko kopista ulos muhkeaviiksinen herrasmies kokouimapuvussaan vai viiksekäs Anita Ekberg?
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, kioski
Fiilis - Bloody perfect for lazy picnics. Näin tässä kaupungissa on aina tehty, näin tehdään edelleen. Pihlajasaaressa on kaikkea mm. huisin hieno ravintola. Varaa aikaa. Turha pistäytyä. Pitää nauttia ja antaa ajan vain kulua. Forza Pihlis!
Muuta - Pihliksessä on useita rantoja. Voit valita haluatko tsiigailla Stadia, Espoota tai ulappaa. Voit valita myös haluatko esiintyä uima-asussa vai ilman. Kaupungin toinen nudistiranta on itäisen saaren kärjessä.


Uunisaari

Missä/miten pääsee - Kaivopuiston Merikompassilta lähtee venekuljetus viereiseen Uunisaareen. Tämän noin sadan metrin pyrähdyksen hinta on 16 markkaa. Vähän on kiskonnan makua. Onneksi Uunisaari on niin lähellä, että vähävarainen sinne voi vaikka uida mattolaitureilta.
Yleisilme - Pieni ja kallioinen Uunisaari on aika kiva paikka. Hiekkaa on pikkuisen, pikkuisen myös metsää. Kalliota on hieman enemmän. Ihan samaa kuin isoissakin saarissa, mutta pienemmässä mittakaavassa. Siksi Uunisaari ruuhkautuu helposti kauniina viikonloppuina.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, leikkipaikka, kioski, valvottu
Fiilis - Saaressa ja kuitenkin rannassa. Jos pitkät ruuhkaiset lauttamatkat rasittavat, tämä on paikkasi, kun silti saareen halajat. Kyldyyriä on myös hyvin tarjolla. Kesäteatteria voi kuunnella auringonoton viihdykkeenä. Ravintola takaa monipuoliset palvelut.
Muuta - Uunisaaressa on saunoja vuokrattavana. Oiva mahdollisuus viettää mökkipäivä keskellä kaupunkia. Uunisaari voisi olla myös ässä paikka kesäjuhlille.


Suomenlinna

Missä/miten pääsee - Ensin aamiaiselle Kauppatorille ja siitä lauttaan. Valittavana on kaupungin kyyti tai yksityinen. Suosittelemme kaupungin kyytiä. Lautta lähtee Presidentin linnan edestä 20 - 30 min välein. Lauttaan kyllä mahtuu. Ranta on Kustaanmiekan lähellä. Opasteet johdattavat perillle.
Yleisilme - Helsingin ulkoilukartta huijasi. Varmasti tuntee itsensä petetyksi, jos tänne tulee rannalla loikoilu mielessään. Suomenlinnan ranta on vain pieni laguuni, eikä edes kovin sininen. Onneksi Ciy-lehdessä kerrotaan asioiden oikea tola.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC
Fiilis - Suomenlinnan viehätys on jossain ihan muussa kuin sen rannassa. Tiedä se, maalaisylioppilas. Piknik-kori kannattaa pakata, ja on hyvä muistaa, että Suokissa on myös paljon tuulettomia paikkoja.
Muuta - Nuorempana lauttamatka tuntui kestävän ikuisuuden. Oikeasti se kestää vajaan vartin. Helsinki ja puoli Saksaa on pakkautuneena Suomenlinnaan.


Hietaranta

Missä/miten pääsee - Hietaranta, Hietaniemi tai tuttavallisemmin Hietsu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sijainnin pitäisi olla selviö kaikille. Jos pitää kertoa, niin se on 1,5 km Kampista luoteeseen.
Yleisilme - Hietsu on rantaklassikko. Helsingin keskustan beach-kaunotar on hieman kulunut ja kaipaa kasvojen kohotusta. Aika ja kova käyttö ovat jättäneet jälkensä. Onko kaupungilla jokin salainen kassakaappisopimus, ettei Hietsua uudisteta? Karpo, selvitä.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kuntovälineet, lentopallokenttä, leikkipaikka, kioski, valvottu
Fiilis - Stadin Copacabana ja Ipanema. Hiekkaa ja puistoa. Lentistä ja korista. Makailua ja silmäilyä. Jäbiä ja babeja. Hei, täällähän on jo kaikki. Näkymässä ja näyttäytymässä. Aamusta yöhön ja yöstä aamuun.
Muuta - Hietaniemen yhdistelmä rantaelämää ja vainajia on ainutlaatuinen. Oikealla tuulella saattaa haistaa todella palanutta lihaa. Dig it.


Munkkiniemi

Missä/miten pääsee - Nelonen kuljettaa julkisista lähimmäksi. Päälle pikku reippailu osoitteessa Munkkiniemenranta. Nyt näet, miten Helsingin todelliset kauniit ja rohkeat asuvat. Oivallat myös, miten myös luxusrakentamisen taso on romahtanut.
Yleisilme - Munkkiniemen ranta on tosiaankin pelkkä ranta. Sitä ympäröivissä pöpeliköissä ei todellakaan retkeillä tai makoilla. Epäilemme, että siellä viihtyvät lähinnä metsäorvokit, hyttyset ja itsensäpaljastajat. Kuusisaarelaiset esittelevät lahdella auliisti kieltämättä vaikuttavaa vene- ja vesileikkikalukantaansa.
Palvelut - Pukusuoja, suihku, WC, kioski
Fiilis - Rantaa ei voi paljon hehkuttaa, sillä Munkkiniemi kuuluu myös kaupungin unohtamiin rantoihin. Rakennukset nököttvät ryhdittöminä puiden katveessa. Tosin se voi munkkalaisista olla ihan ok. Sisäsiittoinen niemi ei välttämättä rantavierasvirtaa kaipaakaan.
Muuta - Teinit idästä länteen ovat ihan samanlaisia. Munkkiniemen ranta on iltaisin ja öisin paikallisnuorten suosima hengailumesta. Ja sen ovat rannan rakennukset saanut tuta. Sormet poikki.


Lauttasaari/Ryssänkärki

Missä/miten pääsee - Lauttasaaressa on kaksi rantaa, Ryssänkärki ja Kasinonlahti. Virallisesti ne ovat samannimisiä. Lauttasaarelaiset tarkoittavat Ryssänkärjellä saarensa eteläkärkeä. Sinne pääsee kätevästi busseilla 65A ja 66A. Ihanteellinen kohde rullaluistelijalle.
Yleisilme - Jos haluat rannalla leputtaa silmiäsi aavalla ulapalla, Ryssänkärki on rantasi. Veret seisauttava merimaisema ei jätä muitakaan kylmäksi. Ranta on sopivan kokoinen. Ympäröivät kalliot ja niityt tarjoavat lisätilaa, jos alkaa ahdistaa.
Palvelut - WC, kioski
Fiilis - Ryssänkärki ei pöyhkeile palveluillaan, mutta siellä on Stadin miellyttävin rantakahvila, Veijari. Sillä paikkaa jo paljon. Samanlaisia kahviloita tarvittaisiin kipeästi muillekin rannoille. Ymmärrettävästi paljon lapsiperheitä, vaikka leikkivälineet puuttuvatkin.
Muuta - Jos haluat hoitaa rantailun ultratyylikkäästi, tyylikkäästi ostat rantaa reunustavasta metsiköstä itsellesi cabanan, jota voit pitää tukikohtanasi koko kesän. Mökkien hinnat olivat muutama vuosi sitten noin 20 000.

2 kommenttia

BbbPotdhhd

29.7.2012 12:40

Että ihan markoista puhutaan....olis kiva saada päivitetty versio ;) muuten hyvä juttu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minne varpaat kastan

5.7.2015 21:10

Erittäin samaa mieltä! Päivitetty versio rantsuvertailusta olisi ihana! =)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi