Suurin sijoitus

Kolumni.

Lisäksi kirjoittajia vituttaa NHL-pelien pelaaminen Suomessa (koskee versioita 1993-2093).
Lisäksi kirjoittajia vituttaa NHL-pelien pelaaminen Suomessa (koskee versioita 1993-2093).

Kaikki tarvitsevat asunnon. Asuntojen hinnat ylittävät useimpien toppahousujen käsityskyvyn. Tämä kombo takaa, että asuntobisneksellä voi kuka tahansa mikkihiiri tahkota vähintään kohtuullisesti hilloa. Jos on erityiskykyjä (osaa puhua), on automaattisesti sikarikas (vrt. Jermu Rosberg).

Välittäjien limanuljaska ulosanti

Miks ette voi toimia ja puhua kuten tavalliset ihmiset? Spermalla sliipatut hiukset, yöbussin kuljettajan ääni ja kuollut kala -kättely eivät takuulla varmista tätä kauppaa!

Paskat asuntoilmoitukset

Kun myyntikohde maksaa perusduunarin elämän ansiot, on luonnollista, että ilmoituksen kuvat on otettu kädettömän välittäjän kuusi vuotta vanhalla kännykällä ja ilmoitustekstiin on sisällytetty enemmän kirjoitusvirheitä kuin sanoja.

Alalle tyypillinen kaunistelu

Samoin kuin autokauppiaat, eivät nämä myyjät erehdy kertomaan tulevasta remontista, ellei sitä erikseen tajua kysyä. Kätevästi toi kolmen kuukauden putkiremontti toisaalta menee naapurin postiluukkuun kustessa.

Kusipäinen palkkiojärjestelmä

“4,8 prosenttia myyntihinnasta." Vähänkään kalliimmissa asunnoissa palkkio muodostuu kohtuuttomaksi työhön (viidessä minuutissa rääpäisty esittely ja valmiin sopimuspohjan printtaaminen) verrattuna. Lisäksi muutaman kymppitonnin heitto hinnassa ei vaikuta palkkioon mitenkään, jolloin myyjän AINOA intressi on myydä paska pois millä tahansa polkuhinnalla.

Kiinteät korot ja korkokatot

Yhtä kiivaalla sarjatulella ampuvat paskaa taivaalle pankit. Ei tosiaan tule “yllätyksiä”, kun maksaa kiinteän summan liikaa joka kuukausi loppuelämänsä ajan. Amen!

“Neliöitään isompi”

Jos luukussa on 78 neliöö, niin on varmaa, ettei siinä ainakaan enempää ole. Sen, että huoneet on lätkitty paikalleen niin, ettei puolet tilasta mene hukkaan, pitäisi olla itsestään selvää! Mitäpä siis, välittäjävaltteri, jos laittaisit pääsi A-ständin väliin ja pyytäisit jotakuta ajamaan yli kärrylläsi? ENKÄ TAKUULLA HALUA SITÄ TEIDÄN VITUN ESITETTÄ!!!

3 kommenttia

Anonyymi

30.9.2010 12:35

Ainoa järjellinen asia tässä kolumnissa vai mikä lie, oli palkkion kohtuuttomuus.

Jos myyjä haluaa asunnostaan 250.000€ sen ollessa asunnon absoluuttinen sen hetkinen maksimihinta markkinoilla, niin välittäjän kannalta on parempi myydä asunto ensimmäiselle joka tarjoaa asunnosta 220.000€. N. 5% välityspalkkio helposta 220.000 myynnistä on 11.000€ ja kovasta 250.000€ myynnistä 12.500. 1500 euron ero ei välittäjää kiinnosta koska

a) 250.000 on todella vaikeata saada ko. asunnosta
b) välittäjä myy mieluummin ensi-ilmoituksella ja ensinäytöllä 90% asunnoista 90% hinnalla kuin koska sillä tavalla hän tienaa paljon enemmän. Kuukaudessa kannattaa myydä 90% maksimipalkkioilla 25 asuntoa kuin 1-2 asuntoa täydellä palkkiolla
c)jokainen näyttö ja ilmoitus lisäävät hänen kulujaan eli voitto pienenee ja muita kauppoja jää sillä välin tekemättä

Palkkion tulisikin koostua perusosasta, joka olisi esim. 1000€. Tällä katetaan kulut. Lisäksi provisio 220.000-230.00 myyntihinnasta 1%, ylimenevältä 10.000€ esim 5% ja siitä ylimenevältä osalta 10%.

Tällöin välittäjä joka saa asunnon kaupaksi 250.000€ hintaan saisi asunnon välityksestä 3.800€ palkkion. Asunnon mennessä kaupaksi 220.000€ hintaan välittäjä saisi perustonnin ja pienen provikan. tämä nyt vain lennosta heitetty luonnos joka jo tällaisenaan parempi kuin nykysysteemi.

Joojoo tietenkin voidaan yrittää sitten ottaa asuntoja myyntiin jo valmiiksi alihintaisena mutta kai nyt omistajan pitäis jotenkin tajuta mikä asunnon hinta on? Paine myydä on erilainen kun välittäjä alkaa painostamaan heti ensimmäisestä tarjouksesta vain saadakseen välityspalkkion.

Prosenttiosuuksiin perustuva palkkiojärjestelmä on todella kallis muutenkin. Tilanteessa jossa myyntityön osuus jää olemattomaksi palkkiot ovat todella kohtuuttomia.

Ja ennenkuin eka irvileuka tulee heittämään vajakkiläppää siitä miksen sitten itse ryhdy välittäjäks niin kannattaa ehkä ensin miettiä onko mahdollista että olisimme kaikki suomalaiset asunnonvälittäjiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anthrax

4.10.2010 18:17

Kannattaa siis myydä asunto itse, jos on vähänkin taitoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rere

5.10.2010 15:46

Vermi on aivan oikeassa, kaikki provikka tyo on enemman tai vahemman kusetusta. Eli palkka tyon mukaan ja bonus/provikka hyvin tehdysta tyosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi