Tahroja liperissä

Lehdessämme haastateltu Antti Kylliäinen on kivi kirkon kengässä. Jumalan rajattomasta armosta kirjoittava nuorisopastori ei voi vastata kotipuhelimeensa silloin, kun uusi kirja on tullut uunista ulos. Silloin puhelimeen tarttuu kristitty killerimummo, joka ei hyväksy Kylliäisen näkemystä siitä, että jokainen pelastuu, että Jumalan armoa ei pidä erikseen ansaita, että homotkin voidaan siunata avioliittoon.

Omapäistä Kylliäistä on vaadittu eroamaan virastaan. Häntä ovat hätistelleet muihin hommiin mm. sellaiset kristilliset ja aidosti lähimmäisenrakkaat julkaisut kuin Kyrkpressen ja Sana. Kylliäinen hämmästelee ennenkaikkea sitä, että samaan aikaan kun kansa vieraantuu kirkosta, sen opinkappaleet copypeistataan yhä 1500-luvulta.

”Kaikki luterilaiset opit on kirjoitettu sellaisena aikana, että kaksisataa vuotta sen jälkeenkin, myöskin luterilaisella puolella, poltettiin ihmisiä elävältä”, Kylliäinen sanoo.

Huh. Uskoo Jumalaan tai ei, väitämme, että Kylliäinen ja hänen kirjansa ovat parasta, mitä luterilaiselle kirkolle on viime vuosina tapahtunut. Lukekaa vaikka Jaana Rinteen talk show sivulta 14. Jos Kylliäisen kuvailema jumalkäsitys olisi vallitseva, se voisi kiinnostaa kaupungeissakin.

P.S. Alkon monopolia on perusteltu alkoholipoliittisella ohjausvaikutuksella. Ok, mutta mitä ohjausvaikutusta Alkolla enää on, kun sen kautta myydään alle 30 prosenttia Suomessa kulutetusta alkoholista? Monopoli murtuu sivulla 9.

2 kommenttia

LarsLevis

10.12.2004 09:15

Taantumuksen linnakkeen vartijaksi oli jälleen nostettu vanha nainen - mummo. Miksi? Mikä tekisi isoäideistä jotenkin erityisen kriittisiä ja tuomitsevia ja miksi isoisät olisivat sallivampia tai välinpitämättömämpiä? Onko sinulla, Pete Suhonen, kireäpipoinen äiti, josta on hyvää vauhtia muodostumassa tuollainen tuima uskonpuolustaja, vai mistä moinen vertaus oikein pulpahti mieleesi?

Lue Kirkko&Kaupunki -lehden mielipidesivulta tulikivenkatkuisia vuodatuksia Kylliäisen armojulistuksesta; tulet huomaamaan, että suuri osa on nuoria miehiä. Tuomitsevuus kirkon sisällä on suurta mutta se on aivan samassa suhteessa kuin ihmisten tuomitsevuus muuallakin, olemme kaikki iästä ja sukupuolesta riippumatta niin mielellämme tuomareita ja uhreja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ossiheka

21.12.2004 12:33

hmmh, en vieläkään tiedä onko oikein tai ainakaan järkevää loppujen lopuksi puhua tuomitsemisesta teologisissa kysymyksissä. kristillisten kirkkojen opin tulisi perustua raamattuun, jos se ei ole trendikästä niin mitä sitten?! silloin ei kyse vaan ole enää kristinuskosta vaan jostain design uskonnosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi