Taiteiden yö Go-go

Outi Mäenpää

Näyttelijä Outi Mäenpää on viimeksi naurattanut mukajapanilaisena tv-haastattelijana Noriko Show´ssa. 24.2.1962 syntynyt Mäenpää kävi Teatterikorkeakoulun vuosina 1984–88 ja on sittemmin esiintynyt mm. elokuvissa Helmiä ja sikoja ja Mies vailla menneisyyttä. Siviilissä Jussi-palkittu Mäenpää on kahden pojan äiti. Mäenpää kertoo, että lankeaa usein improamaan ongelmallisesta pari- tai äiti-tytär-suhteesta, ja nauraa usein kollegoilleen niin paljon, ettei saa itseään edes lavalle asti. Kukkia ja sidontaa on hänen 23. elokuvansa.

Kukkia ja sidontaa-elokuvan ennakkonäytös Bio Rexissä klo 20. Liput 2 e ennakkoon Bio Rexistä.

Kirjoja yössä

Tapaa Espalla eteesi törmäilevien pulien sijaan mm. Anja Snellman, Bettina Sågbom, Tuula-Liina Varis ja Taina West, näe teinishow´n sijaan oikeaa improvisaatiota, leiki henkesi sijaan PlayStation 2 -tapahtumassa ja vältät Taiteiden yön masennuksen.

Kirjojen yö Akateemisessa kirjakaupassa klo 17-24.

Drinkkilandia

”Voisitsä tehdä mulle jotain kivaa?” -kysymystä seuraa usein vittumaisen baarimikon vilkaisu ja eteentörpätty oluttuoppi. Grand Cocktail Festivalilla voit kerrankin nolostumatta vaatia drinkkilasiisi juuri niitä aineksia, joita haluat.

Grand Cocktail Festival Vanhalla klo 18.

Oopperaa nakkikiskalla

Korkeakulttuuria tavallisille nakkikiskaniiloille ja -niinoille. Siitähän Taiteiden yössä on kyse. Ooppera Skaala esittää kaupungin parhaaksikin haukutulla Jaskan grillillä Buccini Bum -oopperasatiirinsa arvatkaa mistä. Tuplaburgeri kaikilla mausteilla ja Puccinilla.

Ooppera Skaala Jaskan Grillillä klo 22.

Nykytanssia

Tämän hetken mielenkiintoisimman nykytanssin läpileikkaus: fantastinen Tommi Kitti & Co, lupaava tanssija-koreografi Simo Kellokumpu, Suomen naisnykytanssijoiden huippuihin kuuluva Katri Soini ja nykytanssi-breakdanceryhmä United Snakes.

Nykytanssin näyteikkuna Kiasma Stagella klo 19-23.

Pohjolan pojat

Muusikko Pekka Pohjolan ihanat pojat Verneri (trumpetti, rhodes, perkussiot) ja Ilmari (laulu, pasuuna) soittavat yhdessä monista kokoonpanoistaan Silviossa vaihtoehtorokkia läskibasson ehdoilla. Art Goes Kapakan ohjelmaa.

Silvio Baker´sissa 26.8. klo 19.30.

Drag Show

Kun ohikulkija sanoi Les Femmes-ryhmän Morgan Deve-raux´lle, että ”sä olet se tyttö siitä drag-ryhmästä”, hän vastasi möreimmällä bassollaan: ”Ei pidä paikkaansa.” Rooli saattaa jäädä päälle niin, että Morgan leikkii avutonta naista myös kun on aika roudata.

Les Femmes Drag Show DTM:n terassilla klo 21, sisällä klo 24. Narikka 1,80 e.

Teatteriharkat

Miten syntyy teatteriesitys? Ovet yleisölle avaavat työryhmät seuraavista produktioista: Q-teatterin Rivosuinen prinsessa, Kom-teatterin Suomenhevonen ja Teatteri Takomon Anna v finljadii. Harvinainen mahdollisuus nähdä syksyn hittejä harjoitusvaiheessa.

Q-teatteri klo 19-21, Kom-teatteri klo 18 ja 19.30, Teatteri Takomo klo 19 ja 21.

Stand up

Kulttuurikeskus Korjaamo on pyöräytellyt toimintaansa käyntiin koko menneen kevään. Korjaamon Kulmasalissa seisovaa komiikkaa tarjoilevat mm. Mika Eirtovaara, Heli Sutela ja Markku Toikka. Baarissa on Liken kirjojen yö.

Stand up-komiikkaa Kulttuuritehdas Korjaamossa klo 20–21.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi