Taiteiden yö Go-go

Gruppen Fyra, Halle ja Tiva

Ateneumin näyttely esittelee kahden modernistin, Sulho Sipilän ja Greta Hällfors-Sipilän töitä. Gruppen Fyra inspiroituu Hallen (Sipilä) ja Tivan (Hällfors) tarinasta ja tekee tanssiesityksen Ateneumin portaikkoon 1920-luvun hengessä.

Gruppen Fyra Ateneumissa klo 18, 18.30, 19 ja 19.30.

Näyttelijät harjoittelevat

Jo perinteeksi muodostuneet avoimet harjoitukset ovat taas Taiteiden yössä. Kiinnostavimpina ainakin Komin Punahukka, Q-teatterin Nelostie ja Ryhmäteatterin Paniikki. Myös Kaapelitehtaan Teatterimuseoon on vapaa pääsy.

Avoimet harjoitukset Kom-teatterissa klo 18 ja 19.30, Q:ssa klo 19 ja Ryhmiksessä klo 18 ja 19.

Da Vincin keksintöjä

Annantalon suurnäyttely esittelee Leonardo da Vincin keksijänä ja tiedemiehenä tekemää työtä. Mutta miksi vain lapset pääsevät työpajassa kokeilemaan peilikirjoitusta ja pelastussillan rakentamista? Mäki haluun.

Lentoon, sanoi Leonardo da Vinci Annantalossa klo 18-22.

Dekkaristit Suomalaisessa

Kesä on dekkarien kulta-aikaa. Suomalaisessa Kirjakaupassa voit käydä tsekkaamassa, minkä näköiset kirjailijat aiheuttavat sinulle pelonväreitä. Haastateltavina mm. maailmankuulu Minette Walters, Harri Nykänen, Reijo Mäki ja Leena Lehtolainen.

Eikä yksikään pelastunut Aleksin Suomalaisessa Kirjakaupassa klo 18-24.

Kippis!

Kippis sulautui englantilaisen ystäväni suussa muotoon keep pissed. Käyhän se niinkin. Vanhalla järjestetään kahdennettoista Grand Coctail Festivalit, joilla valmistetaan drinkki jos toinenkin. Ohjelmassa myös Kosminen Perhe ja Flairtendingin SM-kisat.

XII Grand Cocktail Festival Vanhalla klo 19.

Les Femmes Drag Show

Les Femmes drag-ryhmän muodostavat Petri Svahn eli Kalkkuna, Matti Koivusaari ja Miss Bitch. Ulkolava rakennetaan Hanoi Rocks –tyyliin terassin katoksen korkeudelle. Tämän lisäksi mimmit heittävät keikan myös myöhemmin sisällä.

Les Femmes Drag Show DTM:n ulkolavalla klo 21, sisällä klo 24.

Runoraati Live

Suuren suosion saavuttanut Yle 2:n

Runoraati kuvataan Taiteiden yönä ensimmäistä kertaa livenä. Esiintyjinä ainakin M.A. Numminen, Suden Aika, Markku Into ja Turun Romantiikka. Raadin jälkeen Mbarin dj´t Tiger Junior, Banana Spliff ja Alaston Mies.

Runoraati Mbarissa Lasipalatsin aukiolla klo 21.05.

Äideistä parhain

Klaus Härö muistetaan muutaman vuoden takaisesta Näkymätön Elina –elokuvasta. Nyt Härön uutuusleffa Äideistä parhain esitetään kahdella eurolla ennakkona Bio Rexissä. Leffa kertoo 9-vuotiaasta Eerosta, jota esittää Topi Majaniemi.

Äideistä parhain Bio Rexissä klo 22.

Kahvia ja tupakkaa

Kino Engelin Kesäkinossa on muutenkin ihanaa, mutta entäs kun siellä vielä esitetään ilmaiseksi ihana elokuva! Jim Jarmuschin Kahvia ja tupakkaa oli 17 vuoden projekti, joka syntyi muiden elokuvien kuvaamisen lomassa. Kankaalla mm. Roberto Benigni, Iggy Pop ja Cate Blanchett.

Kahvia ja tupakkaa Kesäkino Engelissä klo 22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi