Taiteiden yö Go-Go

Taiteiden yö torstaina 24.8. Liput 0 euroa.

Rakkausrunoja

Ihana rakkaus.
Ihana rakkaus.

Rakkausrunot.fi-nettisivusto on uskomattoman suosittu foorumi, jossa kuka tahansa saa julkaista pöytälaatikorunojaan. Kuvitelkaa, että runoja on lähetetty jo yli 500 000! Sivujen runoilijat esittävät Taiteiden yössä runojaan ja laulujaan, kirjoittavat yhdessä sekä esittelevät Rakkausrunot ry:n toimintaa.

Pöytälaatikkorunoilijat lehmusten alla Mannerheiminaukio 2:ssa klo 18–21.

Kulissien takana

Taiteiden yössä pääsee kulissien taakse teattereissa, kun jo perinteeksi muodostuvat avoimet harjoitukset pyörähtävät käyntiin. Teatteritreenejä voi seurata ainakin Komissa, Lilla Teaternissa, KokoTeatterissa ja Ryhmäteatterissa. Kiinnostavin on ehkä Marjo Niemen kirjoittama Komin uutuus, joka kertoo nuorista duunareista.

Eri teattereissa n. klo 18–21.

Laita jotain kivaa

Baarimestarit kokoontuvat Grand Cocktail Festivaliin esittelemään taitojaan ja valmistamaan drinkkejä heittelemällä, ravistelemalla, lotraamalla ja temppuilemalla. Livemusiikin säestyksellä pidetään myös Flairtendingin SM-kilpailut.

Grand Cocktail Festival Vanhalla klo 18–02.

Taidetta ja runoja

Samuli Nieminen maalaa sekatekniikalla maalauksia, piirustuksia ja kuvaelmia. Niemisen teosten töllistelyn lisäksi Jangvassa voi kuunnella Dj Maxi Babyn kappalevalintoja. sekä muusikko-runoilija Otto Grundströmiä, joka lukee omia runojaan Eero Grundströmin säestyksellä.

Samuli Niemisen näyttely Galleria Jangvassa klo 18–22.

Dragia ja sirkusta

DTM:n perinteisen drag show´n lisäksi Iso Roballa räjähtää klubivaateliike Mosson toimesta. Se levittää bileet kadulle Roban liikkeensä eteen, ja luvassa on ainakin dj´tä, muotinäytöksiä, sirkusta ja muita esityksiä. Mosso tunnetaan lävistyksistä ja hurjista väreistä, varo shokkia!

Les Femmes & BSG Dancers Drag Show DTM:ssä klo 21 ja 24. Mosso Iso Roballa klo 16–24.

Kuorot ja urkurit

Tuomiokirkossa kajahtaa, kun kuorojen ja urkureiden kavalkadi kokoontuu sinne. Neljä tuntia suoraa kuoromusiikkia tarjoavat vuorotellen urkurit ja Suomen ykköskuorot, kuten nuorten poikien kuoro Cantores Mintores ja naiskuoro Philomela. Hiljaisuudesta voi nauttia Hiljaisuuden kahvilassa kryptassa klo 19–24.

Kuorojen ja urkureiden kavalkadi Tuomiokirkossa klo 19–24.

Korjaamolla on kaikkea

Töölönlahden ympäristön lisäksi Töölössä tapahtuu Kulttuuritehdas Korjaamossa. Galleriassa vietetään näyttelyiden avajaisia, esimerkiksi Johan Forström on kuvannut näyttelyynsä yöelämän ihmisiä. Lisäksi stand uppia, runonlausuntaa ja Cirkon uutta sirkusta.

Tapahtumat Korjaamolla klo 18–02.

Taistolaislauluja

Kesäkino Engelissä esitetään Veikko Aaltosen uusi dokumentti Kenen joukoissa seisot?, joka kertoo tietysti taistolaisista. Taiteiden yön kehotus kuuluu: laula mukana! Kotona voi etukäteen harjoitella vaikka Agit Propia kuuntelemalla.

Kenen joukoissa seisot? Kesäkino Engelissä klo 22.

Hirveitä lauluja

Helsingin Sanomien lukijat ovat valinneet kymmenen kaikkien aikojen synkintä suomalaista laulua. Kilpailun voitti Peltoniemen Hintriikan surumarssi -niminen ralli. Suomalaista tuskaa ja ahdistusta esittävät Marjo Leinonen, Tuomari Nurmio, Seppo Ruohonen, Marzi Nyman ja Jippu.

Suomen synkimmät laulut Manalassa klo 24.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi