Taksin voi tilata nyt myös Twitterissä

Sometietoiselta taksikuskilta saa kyydin twiittaamalla.

"Mikä on helpoin tapa tilata taksi? Twiitti suoraan kuskille mun mielestä!" twiittaa @tilaataksi, Suomen ensimmäinen Twitter-taksikuski.

Niinpä. Taksin on voinut jo pitkään tilata puhelimella, netissä ja tekstarilla, mutta sometaksit ovat jääneet täysin paitsioon. Onneksi viikko sitten Espoon taksia ajavalla 29-vuotiaalla Juhana Österbergillä välähti.

"Oli hiljaista ja mietin, miten saisin asiakkaita. Tajusin, että ihmiset tuijottavat puhelinta bussipysäkillä, ja taksit painavat ohi. Ajattelin, että mitä jos saisin viestin niiden silmien eteen siinä hetkessä, että tässä minä nyt olen."

Twittertili ei ole toistaiseksi tuonut Österbergille yhtään asiakasta, mutta henkilökohtaista iloa ja riemua se on kuskille tuottanut (ja 400 uutta seuraajaa viikossa). Ja niin on muillekin: Österberg on paitsi innovatiivinen markkinoija, myös huumorintajuinen kaveri.

Österberg ei ole kertonut markkinointitempustaan vielä pomolleen, mutta uskoo tämän suhtautuvan myönteisesti.

"Ainoa, keneltä voisi tulla sanomista, on taksitarkastaja. Tosin en kyllä ymmärrä miksi."

Twitter-taksia voit seurata luonnollisesti Twitterissä. Österberg lupaa jatkaa twiittaamista niin kaun kuin jaksaa, ja on tänäkin iltana linjoilla lähtiessään ajamaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi