Tamperelaispeli teki miljoonia parissa päivässä

Keväällä maailmalla rakennetaan paljon virtuaalisia kaupunkeja suomalaispelissä.

Tamperelaisen pelifirman Colossal Orderin peli Cities: Skylines on osoittautunut jättihitiksi. Kaupunkirakennuspeli julkaistiin viikko sitten ja sitä on myyty jo 500 000 kappaletta. Hieman alle 30 euron pelillä ensimmäisen viikon liikevaihdoksi tulee mukavat 14 miljoonaa euroa.

Luvut viittaavat siihen, että pelikauppa Steamissä myytävästä pelistä tulee yksi kevään suurimmista hiteistä. Legendaarinen SimCity ei ole viime aikoina yltänyt myynnissä huippulukuihin, joten suositulle kaupunkirakennuspelille on tilausta. Arvostettu pelimedia PC Gamer listasi seikat, joilla suomalaispeli nousee ohi edellisen SimCityn: se ei tarvitse jatkuvaa nettiyhteyttä, kasvava pelialue ja mahdollisuus luoda omaa sisältöä. Onneksi nämä kaikki löytyvät Skylinesista.

PC Gamerin arviossa Cities: Skylines saa erinomaiset 86 pistettä sadasta. Sen heikkoudeksi mainitaan tieverkostojen rakentaminen ja ruuhkien hallinta. Teitä on helppo tehdä, mutta niiden saaminen järkeväksi on työn takana. Parhaimmillaan tästä vaikeudesta tulee pelin paras puoli, kun pelaaja oppii hallitsemaan ruuhkaa ja tarjoamaan kaupunkilaisille sujuvaa liikkumista. Teiden rakentamisen haasteet ovat myös oikeiden kaupunkien suunnittelun keskiössä.

Kiinnostava ominaisuus pelissä on kaupungin jakaminen kaupunginosiin. Silloin pelaajat pääsevät kohdentamaan esimerkiksi lainsäädäntöä tietyille alueille, ilman että kokeilu leviää kulovalkean tavoin koko kaupunkiin.

1 kommentti

Keisarisuuri

18.3.2015 13:34

"Legendaarinen SimCity ei ole viime aikoina yltänyt myynnissä huippulukuihin, joten suositulle kaupunkirakennuspelille on tilausta. "

Itse asiassa edellinen sim city oli myynyt jo päälle miljoonaa kappaletta parin ensimmäisen viikon aikana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi