Tanssijan maailma

Tanssija Susanna Leinosen seitsemän maailman ihmettä.

Sukellusristely


Missä: Galapagos
“Luonto Galapagoksella on erikoinen ja ihmeellinen. Eläimiä on paljon, eivätkä ne pelkää ihmisiä. Esimerkiksi linnut ja merileijonat tulevat aivan viereen. Sukelsimme reissulla viikon ja risteilimme saarelta toiseen. Saarilla sukeltaminen on mieletöntä. Näimme siellä satoja haita, delfiinejä, kilpikonnia, mureenat tulivat lähelle sukeltajia, näimme siellä jopa valashain kaksi kertaa. Laivassa oli mahtava kokki, joten reissu oli myös kulinaristinen nautinto. Galapagos on tarkoin suojeltu luonnonpuistoalue, joten omatoimimatkailu ei saarilla toimi.”

Koskenlasku


Missä: Kaituna River, Uusi Seelanti
“Uuden Seelannin hyvä puoli on se, että maisemat vaihtuvat nopeammin kuin Australiassa. Matkailuautolla on turvallista liikkua ja yöpyä voi melkein missä vain. Ajoin siellä neljässä viikossa lähes 7 000 kilometriä. Kaituna -joella laskimme hurjan kosken. Se oli vaarallista. Tulimme pystysuoraan putousta alas ja tietenkin lautta lensi nurinpäin ja menin uppeluksiin. Minulla meni vettä nenään ja luulin, että nyt hukun. En ollut valmistautunut henkisesti niin hurjaan kokemukseen. Myöhemmin juttu nauratti, mutta sillä hetkellä mietin, että tähänkö tämä kaikki loppui?”

Karijini National Park


Missä: Länsi-Australia
“Reissussa kokataan nuotiolla tai retkikeittimellä ja nukutaan ‘swageissa’ taivaan alla. En ole koskaan nähnyt sellaista määrää tähtiä. Yöt olivat mielettömiä, kun nukahti katsellen tähtiä ja tähtikuvioita. Koko taivaskatto näytti olevan täynnä avaruusroinaa. Puistossa oleminen on retkeilyelämää. Meitä oli mukana seitsemän retkeilijää ja opas. Seutu on punertavaa ja siellä on myös vesiputouksia, joten välillä pääsee uimaan. Länsirannikon ehdoton kohde.”

Waipi’O Beach


Missä: Havaiji, Yhdysvallat
“Olimme Havaijilla vuonna 2008. Emme olleet aivan varmoja mihin haluaisimme matkustaa. Olimme ostaneet lennot New Yorkiin, mutta matka siitä eteenpäin oli auki. Ostimme lennot Havaijille päivää ennen lähtöä. Waipi’O Beachillä Big Islandilla meitä vastaan käveli villihevonen, joka lähti seuraamaan meitä. Se tuntui uskomattomalta. Koko paikka oli uskomattoman kaunis. Siellä on upea vesiputous ja joki, joka jakaa rannan keskeltä kahtia. Myös sukeltaminen ja snorklaaminen mantojen kanssa on Havaijilla upea elämys.”

Hylkysukellus

Missä: Queensland, Australia
“Olin tätä ennen sukeltanut Thaimaassa sukelluskortin, mutta en ollut vielä tajunnut mikä sukeltamisessa on niin hienoa. Tuntui kuin olisin tullut satumaailmaan, kun hylky avautui eteemme. Kaikki eri kalalajit uivat sekaisin jo tavallaan riutaksi kasvaneen hylyn päällä. Kilpikonnia ja mureenoja oli mielettömästi. Yongala-alus upposi vuonna 1911 ja vei mukanaan 122 henkeä.”

Pohjois-Ilinizas-vuori

Missä: Ecuador
“Kiipeäminen huipulle (5 126 m) kesti viisi tuntia. En ollut ollenkaan varma selviänkö noususta. Cotopaxin lumirajassa käynti pari päivää aikaisemmin laukaisi vuoristotaudin. Sitä ajattelee olevansa kaikkivoipa, mutta koskaan ei tiedä onnistuuko. Huippu oli aika jyrkkä ja siellä oli kylmä ja lunta. Kun pilvet rakoilivat, tajusi kuinka korkealla oli. Hienointa oli, että selvisin huipulle.”

Karhunkierros

Missä: Oulangan kansallispuisto, Suomi
“Teimme 80 kilometrin vaelluksen. Lähdin reissuun liian uusilla vaelluskengillä, joten jouduin kävelemään loppureissun ohutpohjaisilla Blendin lenkkareilla. Mahtavat jylhät maisemat, poroja, upeat vesistömme ja kangasmetsät. Siinä on karuuden ja kauneuden ristiriita. Aiomme tulevaisuudessa reissata Suomessa enemmänkin.”

Susanna Leinonen

  • Ikä: 37 v
  • Viimeisin matka: Galapagos ja Ecuador
  • Pisin matka: 6 viikkoa
  • Omituisin ruoka: Havaijilla, jossa paikalliset opastivat meidät syömään paikallista ruokaa paikallisten kanssa. Päädyimme parhaat päivänsä nähneeseen 1950-luvun dineriin. Lista koostui perusburgereista ja upporasvassa paistetusta ruuasta.
  • Seuraava kohde: Afrikka
  • Paras matkaseura: Puoliso. Minä ajan, hän on kartturi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi