Tarinansa myyneet

Kolumni

Saimme yllätysvieraita. Rantamme on ostettu ja meidän on häivyttävä (purjelaiva odottaa). Ostaja on tunnettu kosmetiikkafirma. Se ilmoitti ostavansa myös Love Beachin tarinan kaikilla yksinoikeuksilla. Emme saa enää kertoa sitä. Siitä tulee osa Escape Artist -hajuveden kampanjaa, ja kuvamateriaali hyvännäköisistä nuorista mallinaisista vesileikkien pauloissa kuvataan rannallamme. Niin piti maailmanomistajien valloittaa meidänkin pikku rantamme.

Valtakunta on ahne. Kahdella jätkällä, Gatesilla ja Buffettilla, on jo nyt 11% maailmasta. Heidän Roope Ankka -kerhonsa, johon kuuluu 2% ihmisistä, omistaa maailmasta 42%. Ns. demokraattinen länsi. Onko raha valtaa vai ei? Jos vastaat kyllä, tervetuloa feodaaliyhteiskuntaan. Tietysti meillä kaikilla on rikastumisenvapaus, mutta todellisuudessa self made manien unelmayhteiskunnissa, USAssa ja Briteissä, miljonäärikerhon pääsylippu on lähes aina käsituntuma vanhaan rahaan, eli syntyperä. Onneksi uusi hallitsijaluokka, esim. Gates ja Buffet, ovat hyviä kuninkaita. He käyttävät omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen. (Kohteisiin jotka sopivat heidän intresseihinsä.) He myös antavat töitä. (Kuninkaan mailta ja kuninkaan ehdoilla.) Ainoa rikka silmässä on enää sosiaalivaltio, jossa valta hajoilee ties mille byrokraateille, kukkahattutädeille ja pahimmillaan ihmisten enemmistölle. Sitäkin valjastetaan parhaillaan kuninkaan bisneksien tukijaksi. Me luovutamme. Emme enää välitä. Heitämme parituhatta tietokonetta kasaksi jonnekin, finders keepers. Sitten olemme omillamme. Unplugged.Googlen ulkopuolella. Virtuaalisesti kuolleita.

On kerrottava jotain pahaa. Meiltä on lähtenyt omille teilleen parinsadan vesikauhuisen kostoa kuolaava joukko. He tulivat Love Beachille katkerina ja vihaisina, kuten me kaikki, mutteivät koskaan päässeet tunteistaan yli. Joukossa on aivotutkijoita, biologeja, kemistejä. He kehittelevät kämmenihon kautta leviävää lääkkeetöntä tappajavirusta, jonka he aikoivat laskea liikkeelle kosmetiikkafirman pääkonttorissa. (Sitten odotetaan verkostoitumista ja neuvotteluja, ts. kättelyjä.) Toivon etteivät he koskaan onnistu. Toivon myös että olen ollut väärässä ihan kaikesta ja maailma etenee kohti uljasta edistystä. Mitä tapahtuukin, en saa sitä tietää.

The person you were trying to reach is out of this world.

3 kommenttia

Ilkkarabies

9.9.2007 19:07

Koska tuo on jo tulkittavissa Seppälän kolumnien loppumiseksi, niin aika löyhäksi jäi "viimeinen sana". Tosin voisi sivumennen huomauttaa, että Gates on luonut omaisuutensa itse. Samoin Buffett, joka vieläpä vastustaa johtajien ylisuuria palkkoja sekä optiojärjestelyjä erityisesti. Sikäli Pauliinan nurina on kohdallaan, että siinä puhuu mitä ilmeisimmin prekaarihenkinen hörhö, jolle muiden rahat ovat aina merkki loputtomasta vääryydestä. Buffettin vuosipalkka on 100 000 $, hänen omistamansa sijoitusyhtiön varoista hän ei ole realisoinut osuuksiaan eikä ilmeisesti ole niin tekemässäkään ja Gates on jo luvannut lahjoittaa suurimman osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen, viimeistään testamentilla.

Parempia kohteita riiston osoittamiseksi olisi toki löytynyt, mutta kun Gates ja Buffett ovat rikkaimmat, niin pakkohan sen on tarkoittaa että he ovat kaikista sieluista kieroutuneimpia.

Toivottavasti City saa esim. Marko Ahosen kirjoittamaan tänne vaikka harvemminkin, mutta hänen kolumneissaan sentään on sisältöä.

Tosin todennäköisesti takaisin remmiin otetaan joku Tuomas Vimma kertoilemaan kuinka hän joi singapore slingiä ja haalaripukuiset tulevat DI:t sitä pelkästään näköpiiriin osuessaan häiritsivät...

Voivoi,
-Ilkka

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Teemu Sikari

10.9.2007 16:43

Seppälä ei osaa kirjoittaa. Kitinää kaikesta ja kateutta vielä enemmästä. Olisi ottanut vielä Aatos Erkon esimerkikseen, miehen, kenen täytyy olla SUomen kieroimpia. Vastustaa aina viimeiseen saakka oman palkkansa nostoa ja hallitsee suvereenisti suomalaista mediamaailmaa. Vai eikö pikku pirpanallamme olekaan munaa sanoa tiettyjä asioita ääneen?

Täytyy aina muistaa, että nämä rikkaat miehet ja naiset ovat luoneet omaisuutensa meidän kauttamme. On turha siis puhua politiikkaa, jos ei äänestä tai jos ei ymmärrä oman lompakkonsa poliittista merkitystä...

Toivottavasti Pauliina on saanut potkut oikein kovemman kautta.

Perkele.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarkastappa lahteesi

15.9.2007 23:56

Kannattaa tarkistaa lahteet, koska Bill Gates eika Warren Buffet ole maailman rikkaimmat vaan rikkaimman tittelin omistaa Carlos Slim Mexicosta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi