Tarja Turunen

Hevienkelin elämä

Älkää antako ulkonäön hämätä: Metalli-Madonna Tarja Turunen voisi blondata hiuksensa. Ja heittää hyvästit hevioopperalle.

Helsinki heittää valkoista lunta Naistenpäivän niskaan. Hevienkeli Tarja Turusen mustia vaatteita juhlistaa täsmälleen luomivärin turkoosi pashmina. Ristorante Gastone tarjoaa parastaan, kalkkunaa sitruunakastikkeella.

Mitä tykkäät?

“Mmm, täydellistä…”

Kuka on hevienkelin naisidoli?

“Oma äiti. Herkkä, vahva ja mukiinmenevä äiti. Hän on rento, mutta Saksassa asuva japanilainen laulunopettajani Mitsuko Shirai on ehdoton auktoriteetti. Kolmas idolini on sydänystävä Marianne Pellinen. Tutustuimme Sibiksessä tenttiessäni kirkkomusiikkia ja Mariannen opiskellessa kanttoriksi. Olemme kahlanneet kaikenmaailman kemut yhdessä, eikä ystävyys ole kaikonnut kylmästä sähköpostiylläpidosta huolimatta. Marianne sai minut palaamaan Saksasta Kuusankoskelle.”

Palasit viisi vuotta sitten. Missä asuit Saksassa?

“Karlsruhessa, Frankfurtista 120 kilometriä etelään, melkein Ranskan rajalla. Opiskelin Karlsruhen musiikkiyliopistossa laulua. Laulajankehityksen takia mun oli pakko lähteä, ja etsiä itselleni hyvä laulunopettaja. Kasvoin, ja oli muutenkin hyvä olla bändin jätkistä erossa vähän aikaa.”

Täällä Saksaan yhdistetään yhä juntit, nahkahousuiset natsit ja bratwurst?

“Saksa on paljon muuta kuin makkaraa ja perunasalaattia. Esimerkiksi vaurautta, valinnanvapautta ja vihreyttä.”

Kotimainen hevi uppoaa silti paikallisväestöön kuin Kossu vappujuhlijoihin?

“Kyllä!”

Nightwish identifioituu ääneesi. Aiotko rokata loppuelämäsi?

“Olen antanut kasvoni, ääneni ja persoonani bändille, ja ilman muuta se on suuri osa elämääni, mutta tuskin. Tuskin! En syntynyt Nightwishin laulajaksi vaan laulaja Tarja Turuseksi. Mulla on ihan selkeät suunnitelmat sen suhteen, mitä haluan tehdä Tarjana. Jonain päivänä tulen tekemään sitä.”

Omasta jutusta kiinni pitäminen on naiselle todella tärkeää. Marttyyrius ei futaa.

“Nääntyisin, ellen pitäisi omaa juttua hengissä! Muiden mielipiteet auttavat oman näkökulman rakentamisessa, mutta loppupeleissä sinä itse päätät ja vastaat, oletko elämääsi tyytymätön vai tyytyväinen.”

Hemmetin hienoa, että sinulla on munaa sanoa olevasi Nightwishissa vain vierailijana. Olet ilmeisen tosissasi lied-laulamisen suhteen?

“Kyllä. Laulan rokkia, mutta tietoisuus klassisesta ytimestä ei häviä minnekään. Nightwishin Klassinen Tarja on rokannut, mutta huhti-toukokuussa on kuukauden breikki. Olen kone, joka tarvitsee määräajoin huoltoa, koska käytän klassista tekniikkaa myös rock-keikoilla. Ensimmäiseksi lepään muutaman päivän kotona, sitten rupean vähitellen laulamaan. Vauhtiin päästyäni laulan monta tuntia päivässä, ja kun lennämme toiseen kotiin Buenos Airesiin, sielläkin odottaa maestro.”

Buenos Aires on iso osa elämääsi. Asuuko sinussa pieni lattari?

“Asuu! Tanssin jo kersana, ja Sibiksen aikana tykkäsin aivan älyttömästi tanssia niitä rytmejä. Harrastus loppui lopulta polvien hajoamiseen, mutta onneksi löytyi rakkaus. Marcelo on avannut minua. Uskallus asioiden nopeaan selvittämiseen tulee argentiinalaiselta puolisolta. Hän nostaa kissan pöydälle justiinsa kun on aihetta! Olen ollut ’ihan’ vau huomatessani, millaisia näkemyksiä nykyään päästän suustani.”

Lattari-Tarjalla on omanarvontuntoa?

“Pikkuhiljaa, mutta toisaalta rakastan suomalaisuutta. Jopa mökötystä. Meillä on lääniä mököttää. Asumme ja olemme aina asuneet täällä omissa oloissamme.”

Täällä otsa menee pakostakin ryppyyn vastatuuleen painaessa?

“Kyllä, kyllä! Minä puren oikeasti hampaita yhteen talvella ja kiroan, kun luita ja ytimiä paleltaa. Marcelo on erilainen. Mitä enemmän pakkasta, sitä paremmin hän viihtyy pihalla! Onkohan sillä kaikki palikat kohdallaan?”

Olet sanonut olevasi hullu karjalainen Kiteeltä. Hullu karjalainen viihtyy hyvin Buenos Airesissa. Kerro kaupungistasi?

“Buenos Airesini aukeaa päästyäni viranomaisten kolmen tunnin lentokenttätsekkauksesta taksiin huokaisemaan. Buenos Aires on ympyrän muotoinen, ja meidän koti on ympyrän keskipisteessä. Emme asu keskustassa, downtown on sivummalla, asumme joen varrella. Joki on viisisataa kilometriä leveä ja sitä voisi sanoa mereksi. Minun Buenos Airesini on värikäs miljoonakaupunki, jonka katukuvassa on köyhyyttä ja rikkautta. “

Argentiinan talous on hataralla pohjalla?

“Kyllä, se on tosi ikävää. Olen nähnyt ja kuullut liikaa kurjista kohtaloista. Kaupunki on kuitenkin kaunis, arkkitehtuuri elää ja kaduilla, joilla on vieri vieressä Carlos Gardell ja Piazzolla kahviloita, tanssitaan ja lauletaan tangoa. Sitä kuulee kävellessä, se on argentiinalaisilla verissä. Buenos Airesin väriloisto hivelee silmää, punaisen talon vieressä on violetti, sen vieressä sininen, sitten keltainen.”

Etelä-Amerikan Pariisi?

“Kyllä. Buenos Aires ei ole kliinisen puhdas kaupunki, mutta täynnä elämää. Tavallinen päiväni Buenos Airesissa? Herään, käyn pesaisemassa silmät auki, keitän kahvia ja astun parvekkeelle.

Brasilian rikollisuus on huippuluokkaa, ja jos kaltaisemme paljon matkusteleva pariskunta asuisi omakotitalossa, sen pitäisi sijaita jossain, missä vartija käy varttitunnin välein. Sellaisia alueita toki on, mutta ne ovat kaukana keskustasta. Ystävämme asuvat sähköllä aidatulla alueella, ja heillä on rautakalterit ikkunoissa niin kuin joka puolella. Ja silti joka ikisen ystävän taloon on tultu! Tässä tilanteessa, jossa tulemme käymään kotona kolme kertaa vuodessa, ei tulisi kuuloonkaan, että meillä olisi talo, johon murtauduttaisiin jatkuvasti. Eihän siellä olisi enää mitään!

Asumme neljännessätoista kerroksessa, ja parvekkeeltamme on hulppea näköala. Nautin katsellessani kaupungin heräämistä eloon ja kuunnellessani joka kulmalta kaikuvaa musiikkia. Herään hitaasti, ja lähden kuntosalille tai uimaan. Kaikki palvelut ovat lähellä ja myyjät tuttuja. Latinofiilis on rento, mutta ihmiset ovat todella kovia tekemään töitä. Siestaa ei pidetä!”

Oletteko opetelleet jo tangoa?

“Voi voi, Marcelo ei taivu tangoon, enkä minäkään argentiinalaiseen versioon. “

Marcello kosi sinua Norma- oopperassa Buenos Airesissa. Onko kukaan kosiskellut laulamaan sikäläiseen Oopperaan?

“Ei vielä, eikä varmaan kosikaan. Olen kyllä pitänyt Buenos Airesissa klassisia konsertteja. Rakastan oopperaa, mutta olen enemmän lied-laulaja.”

Olet opiskellut kirkkomusiikkia ja kamarimusiikkia. Nainen hevikuningattarena on uusi uramahdollisuus oopperaa ja kamarimusiikkia opiskeleville tytöille?

“Ilman muuta. Arvaa montako laulunopiskelijatyttöä olen tavannut ja millaisia määriä demoja ja upeita kirjeitä posti kantaa? Paljon. On vilpittömän ihanaa olla esikuva. Klassinen laulu on sellainen kehon ja mielen seikkailu, että voi ihme jos jollekin tytölle on annettu laulamisen lahja, niin miksi sitä ei kokeilisi!”

Millainen arvomaailmasi on?

“Se romahti mennessäni argentiinalaisen miehen kanssa naimisiin... Tänään olen aika avarakatseinen ihminen ja hyväksyn aika pitkälle erilaisuutta.

Suomessa on kaikki on hyvin, maailmalla on kovempaa. Kauheita asioita tapahtuu, silti ihmiset ovat positiivisia ja löytävät asioita, joista iloita. Olen oppinut tuollaista mentaliteettia. Vaikka olisi kuinka kamala stressi, on pakko pysähtyä nauttimaan hetki jostakin häviävän pienestä asiasta.”

Istuit kerran rumpalin kanssa lentoasemalla, pidit käsiä silmien päällä, itkit ja nukuit. Mistä revit tuollaisessa tilassa energiaa?

“Vaikka auringosta! Se on tärkeä. Saksassa asuessani satoi kaksi kuukautta putkeen. Silloin olin surullinen, kuin maani myynyt. Silloin auttoi hymy. Ikävä on aina, yhä kova. Se vaivaa jo lähtiessä.”

Kuinka iso tämän vuoden rundi on?

“Iso! Tulimme juuri Hollannista, Sveitsistä, Englannista ja Saksasta. Tämän viikon levon jälkeen lähdemme Japaniin ja Australiaan. Reilun kuukauden loman jälkeen alkavat eurooppalaiset rock-festarit. Teemme myös kolme keikkaa Suomen suvessa, ainakin Ankkarockin. Hulinan jälkeen koittaa kuukauden breikki, jonka aikana pitäisi saada klassisen konsertin aineisto treenattua valmiiksi. Joulukuun alussa teen kirkkokonsertteja, kaksi Suomessa ja loput muualla.”

Lattari-Tarja kiekaisee lied-fanit kumoon?

“Kyllä, voi miten hirveätä! Rouva lähtee maailmalle!”

Tavaramerkkisi ovat silmät. Miksi?

“Kiinnitän itse ensimmäisenä huomiota silmiin... Näytän siltä, miltä itse haluan, kukaan ei ole tullut stailaamaan eikä neuvomaan. Mielikuvituksella ei ole mitään rajoja, voin vaikka blondata tukkani ylihuomenna! “

En aio kysyä kuinka nainen pärjää jätkälaumassa maailmalla, sen sijaan askarruttaa, saatko unta viiden tähden hotelleissa. Pyöritkö keikan jälkeen ylikierroksilla?

“Kyllä. Sängyssä tulee käännettyä liian monta kertaa kylkeä. On parempi nollata. Minun tapani on leffan katsominen. Mulla on kirjoja mukana, mutta luen mieluummin päivisin. Keikkaväsymys on niin rankkaa, ettei kirjaa pysty kunnolla seuraamaan. Uiminen on oiva tapa herätä ja rentoutua. Viiden tähden hotelleissa on yleensä uima-allas, ja vapaapäivinä käyn uimassa siellä, mistä löydän uimahallin. Turhat ajatukset jäävät altaaseen.”

Entä rundiruokailu ?

“Syön erittäin vähän.”

Missä sijaitsevat parhaat shoppailupaikat?

“Lontoossa. Siellä on Ravelin kenkäkauppa, mutta on mentävä Oxford Streetiltä vähän kauemmaksi, jos haluaa jotain spesiaalia. Olen todellinen kenkäfriikki. Laukkuja ja kenkiä lähtee mukaan, voi voi voi miten kamalia määriä! Ja nahkatakkeja, ostin viime reissulla kaksi Zurichistä. Joka väriä ja mallia löytyy. Rakastuin Roomaan. Se on ihana kaupunki!”

Rooma on ikuisin, ja ihanin.

“Kyllä! Rakastuin siihen ihan täysillä. Kirkkoja joka toisella kulmalla, ja täynnä yllätyksiä. Vanha imperiumi näkyy yhä kadun ihmisissä. Henki ja tyyli on uskomaton. Leijonaluonteena nautin arjen pienistä ja kauniista asioista.”

Kuinka ison herneen nenään jatkuva kiertäminen aiheuttaa?

“Voi että se joskus ärsyttää! Tulimme lauantai-illalla ja maanantaiaamuna viideltä piti jo lähteä. Siinä ei ehtinyt juuri muuta kuin pyörittää kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa pyykkikonetta, silittää ja pakata juuri puretun laukun. Olisi mahtava löysätä, mutta mun lisäksi bändissä on monta muutakin ihmistä duunissa. En näe väsymistä pelkästään itsestäni vaan muistakin ihmisistä. Monella on kotona perhe ja pienet lapset. Rundaaminen ei ole aina rock’n’rollia. Tämän työn teko on mielekkäintä silloin, kun sitä jaksaa tehdä, ja iloita siitä mitä tekee. Viime vuosi vei mehut, mutta tämän vuoden ohjelmaan on ripoteltu tarpeeksi taukoja. Nyt olen vetänyt tiukempaan jaksamisen rajat. Mutta kotona käyminen, voi että kaipaan arkista kotona olemista, että saisi tehdä omassa keittiössä suomalaista ruokaa.”

Vaikka lihapullia?

“Niin, niin.”

Mutta onhan suosio silti makeata?

“Onhan se, herranjestas. Kun kävelee lavalle, mikään maailmassa ei ole sen makeampaa!”

Mitä odotat keväältä?

“Aurinkoa. Karkaan Suomen keväästä Buenos Airesin syksyyn. Suomen kevät on kuin Buenos Airesin syksy. Sielläkin on neljä vuodenaikaa. Nämä päivät ovat olleet ihania, ihmeellisen kirkkaita.”

FILE: Tarja Turunen

  • Ikä: 30
  • Pituus:164 cm
  • Juoma: Chileläinen punaviini
  • Auto: Nissan Primera
  • Tuoksu: Emporio Armani Mania
  • Siviilisääty: Naimisissa
  • Kello: Calvin Klein

40 kommenttia

Malina76

17.4.2005 10:37

Tarjako 30 vuotta?? Nytpä vitsin laitoitte.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

syntymaaika

17.4.2005 12:59

Tarja Turunen was born in Helsinki, Finland, in 17th of August 1977

--TT on siis 27, täyttää tänä vuonna 28 ja 30 tulee mittariin 17.8.2007

Jos tämä tieto siis pitää paikkansa (linkki kyllä löytyi TT:n virallisilta sivuilta http://www.tarjaturunen.com/)

http://www.tarjaturunen.cjb.net/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

InkyPinky

17.4.2005 13:29

Mikäs juju on se, että hää muka Helsingissä on syntynyt :D Aika hassu vitsi. Joten uskoako ikäänkään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Brasilia

18.4.2005 05:03

Hei.

Mitä tekemistä brasilian rikollisudella on Buenos Airesiin??Vai olenko vaan vitun tyhmä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nindo

18.4.2005 23:39

Ööh siis Tarjahan on kyllä 27-vuotias, täyttää 28 myöhemmin tänä vuonna. Eikä hän missään Helsingissä ole syntynyt vaan Kiteellä. Ja tuo Brasilian rikollisuus-juttukin on aika paha lipsahdus jutun tekijältä! Eiköhän meinaan kyseessä ole Argentiinan rikollisuus?
No joo, noita muutamaa pikku juttua lukuunottamatta artikkeli oli ihan mielenkiintoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

InGothWeTrust

19.4.2005 13:02

Siis kolmekymmentä mi arse!Kyllä ärsyttää tollaset virheet, virheitä ei saa tulla kun puhutaan Tarjasta!:)
Eiku oikeesti,tarkistakaa faktat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SpanishJ

20.4.2005 10:00

NOluinkohanmäsitten vaan todellahunosti, mutta kyllä siinä munmielestä verrattiin Argentiinaa sen huomattavasti villimpään naapuriin, Brasiliaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ankh9

26.4.2005 11:22

Joki viisisataa KILOmetriä leveä ja BA:n keskustassa... ei kai?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jdhjhjdsv

26.4.2005 23:37

Mua vitutta kun toi ämmä ei osaa lausua englantia vitun vertaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fireborn

27.4.2005 11:09

Kaikkihan tosta tarjan englannin lausumisesta räpättää. Keksikää uusi laulu ja levyttäkää itse sitä englanniksi monta vuotta. Katsotaan sitten missä mennään.

Tuo tuoksu on muuten giorgio armanin, ei emporion. Haha!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ruska10

29.4.2005 12:33

Ei tota Tarjan englannin lausumista ainakaan korvalapuilla voi kuunnella kun käy niin korviin. Kovassa tuuterissa on kyllä hyvää musaa...
Luulisi kyllä että tollasena maailman naisena olisi tarttunu englanninkielikin vähän paremmin, mutta joillain ihmisillä ei vaan kieli taivu suussa (mut ehkä sitten ei kans kantsis laulaa Englanniks). Englantilainen poikakaverini ei ainakaan voi kuunnella sitä kielen takia yhtään, et miten ihmeessä muka ne ulkomailla sitten pärjää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jarq

1.5.2005 12:26

Tähän Turusen kielitaitoon haluan huomauttaa, että laulaessa ääntäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin puhuessa, varsinkin kun laulutapa on hyvin tekninen! Yrittäkääpä kuunnella jotain suomalaista oopperalaulajaa joka laulaa suomeksi - tuntuu ettei sanoista saa mitään selvää, vaikka laulaja laulaa äidinkielellään. Eli tuskin se Turusen kielitaidostaan on kiinni se ääntäminen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nightwishfani

22.5.2005 22:52

Se on aivan sama kummasta maasta puhutaan kun on kyse rikollisuudesta..... molemmissa on sitä ihan yllin kyllin mutta onhan tietty oikein myös kirjoittaa asioista oikein.
Tarjaa ei saa niin kamalasti haukkua englanninkielen lausumisen vuoksi sillä joka toisella suomalaisella olisi hurjasti parantamisen varaa itselläänkin mutta on aina niin helppoa haukkua ja moittia muita. Onko se kateutta?
Tarja on mieletön persoona. Ja Nightwish hieno bändi kun pitää sen laatuisesta musiikista.
Jokaiselle jotakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pilpala

26.6.2005 13:31

Niin, kannattaisi kuitenkin muistaa, että me olemme suomalaisia ja puhumme hieman eritavalla kuin englantilaiset tai amerikkalaiset. Eiköhän se aina kuullosta hieman oudolta. Kuunnelkaa siis enemmän Häkkistä !!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

puolestapuhuja

30.6.2005 17:22

Lopettakaa toi Tarjan englannin kielen lausumisen haukkuminen. Osa sanoista on vaikea lausua ja kun pitää laulaa sanat nopeasti peräkkäin jossain tapauksessa niin se voi kuulostaa jotenkin "väärin" lausutulta. Minun mielestäni Tarja on paras laulaja kuka maan päällä on nähty! Ja olisi hienoa saada samallainen ääni kuin hänellä. Jos hänen sanojen lausuminen jotenkin haittaa joitakin, kukaan ei ole pakottanut teitä kuuntelemaan maailman parasta bändiä!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

soulp

4.7.2005 00:00

ei tarjan äänes oo mitää vikaa ja se laulaa iha saaterin hyvin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PateK

9.7.2005 17:15

Missäs vaiheessa Tarja on 30 vuotta kerennyt täyttää? Sehän on vm. 77.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rusina-Aivo

9.8.2005 22:36

Samaa mieltä PuolestaPuhujan kanssa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

century_child

12.8.2005 22:26

Tarjalla on aivan uskomaton ääni, kaunein mitä ikinä olen kuullut.
Eräs ystäväni laulaa, ja hän sanoo aina juuri tuota että laulaessa on hyvin vaikea lausua joitakin sanoja... että välttämättä vaikka sanoisikin jotain oikein se saattaa kuulostaa hassulta. Joten ehkä se sitten on niin. ;D En minä ainakaan siitä valita. Tarja on paras 4ever!!! <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nightwish-fani

23.10.2005 19:18

TARJA ON EROTETTU! APUA!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EXfani

23.10.2005 22:38

No hyvä että tarjan todellinen luonne tuli julki. Moista leipä laulajaa kun ei tosiaankaan tarvita huippuyhtyeessä. Monilla kihahtaa menestys(pisu) hattuun ja ainoa tie on tuolloin kulkea yksikseen, liekkö tuo puoliso(lienee onnenonkia) sotkenut tytön pään?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

2335

23.10.2005 23:32

Kuulin että Tarja turunen on EROTETTU,tää ei voi olla totta,tämä oli shokki mulle, Tarja oli nightwishin sielu ja enkeli ja ilman tarjaa ei ole nightwishiä.Mistä Tuomas Holopainen löytää samanlaisen laulajan kuin tarja oli.Holopainen vois vähän miettiä jatkuuko nightwishin suosio ilman tarjaa,kaiken voi selvittää puhumalla AINA!! Tuli mieleen perjantain konsertti kun Tarja tuli lavalle niin,siinä vaiheessa halli meinas räjähtää.Ei nightwishiä ilman Tarjaa!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tiina-liisa

24.10.2005 00:23

Nightwish kuuluu suosikkibändeihini, mutta Tarja ei välttämättä ole minun ihanteeni. Nyt ainakin tuli julki Tarjan rahanhimo ja faneista piittaamattomuus. Uskon Nightwishin pärjäävän uuden solistinsa kanssa yhtä hyvin. Mielestäni Tarja ei ole sama kuin Nightwish vaikka hän itse uskoikin olevansa täysin korvaamaton.

Onnea Nightwishin pojille. Tsemppiä. Tää paranee tästä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peki99

24.10.2005 03:08

Eipä olisi Tarjan olevan moinen k*sipää. Pinnallinen arvomaailma yhdistettynä latinomentaliteettiin..
Kaikki halveksuntani Tarjalle ja Marcelolle. Kaikki sympatiani Nightwishin pojille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarjanex-fani

24.10.2005 10:06

Koskaan, koskaan en enää osta yhtäkään äänitettä/tuotetta, jossa on vain pienikin Turusen sormenjälki, mukaanluettuina kokoelmaäänitteet. Marcelo teki saman Nightwishille kuin Yoko Beatlesille, tosin lilliputtimittakaavassa.

Nightwishille onnea, Tarjalle ja Marcelolleen mitä ansaitsevat: eivät mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

letsrockkick

24.10.2005 10:12

Vähän ihmetyttää, että julkisuuteen piti tulla noinkin suorasukaisella kirjeellä.
Olisi ollut paljon parempi vaihtoehto miettiä asioita jo aikaisemmin ja pitää vaikka keikkaoptio -tarja turunen auki.
Hoitaako nää kundit asioitaan ihan parhaalla mahdollisella ammattitaidolla? Ihan kuin siinä olisi jotain kauhean pahaa kun osaa pyytää kunnolla rahaa ja kulukorvauksia!
Mykkäkoulussa on muuten aina kaksi osapuolta!!!
Tarjan viaksi laskettiin sekin kun käyttää ihan lentokonetta matkusteluun. Mitä harjoittelun vähyyteen bändin kanssa tulee niin kyllä fanit sen lavalla olisivat huomanneet jos laulu on pielessä!!
Eli kyllä tässä jotenkin Tarjaa jyrättiin ja oikein kunnolla.
Showbusinekseen on aina liittynyt kunnon kusetusmomentti. Ihmettelen vaan kuka klassinen sopraano lähtisi tämän kohtelun jälkeen artistiksi. Ei taida löytyä kuin idols- linjalta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PitchBlack

24.10.2005 17:42

Se kirje oli todellinen loukkaus Tarja Turuselle... Mitä Tuomas siitä saa, kun pisti sen julkisuuteen? Ei mitään. Paitsi että herra taitaa olla huomionkipeä...
Edellinen kirjoittaja sanoi hyvin: Mykkäkouluun tarvitaan aina kaksi. Se on totta.
Ja mitä Tarjan rahanhimoon tulee, niin pystyykö Tuomas väittämään, ettei häntäkin se raha houkuttaisi? Jos minä olisin ollut yhtä hyvässä asemassa kuin Tarja Turunen, niin totta helvetissä minäkin olisin keikkaliksani korkealla pitänyt!! Sellaista ääntä nimittäin ei kuka tahansa ihminen omista. Tarjan ääni on jumalallinen.
...Tuota artikkelia kun luin, mieleeni juolahti mielenkiintoinen ajatus, kun Tarja totesi:"en syntynyt Nightwishin laulajaksi vaan laulaja Tarja Turuseksi"
joten: mitä hemmettiä Tarjaa mistään syyttämään, hän pääsi nyt toteuttamaan unelmaansa täysillä, hän pääsee todellakin olemaan laulaja Tarja Turunen, eikä vain ja ainoastaan Nightwishin keulahahmo. Toivon Tarjalle kaikkea hyvää, menestystä ja onnea. Ja Tarjan fanina edelleen jatkan, vaikka hän kääntyykin kokonaan oopperan puoleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kokoo

24.10.2005 17:43

Kysymys oli varmankin siitä, että Tarja ei halunnut matkustaa SAMASSA koneessa bändikavereidensa kanssa- Ei suinkaan kirjeessä lentokonematkustamista kritisoitu...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lennu-

24.10.2005 20:43

Toi 500 kilometria (=50km) leveä joki (=merenlahti) kaupungin keskellä (=laidalla) on kyllä paras ;) Samalla periaattella Helsinki on joenrantakaupunki ja Tallinna toispuol jokkee.

http://maps.picturesargentina.com.ar/maps/buenos-aires.gif

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-minnamaria-

24.10.2005 23:02

Lueskelin noita iltalehtien juttuja ja täytyy surullisena todeta, että on ikävää kun julkisuus nousee niin pahasti päähän kuin sinulla Tarja.

Ahneella on tunnetusti paskanen loppu. Yhdessä jutussa oli puhetta myös Yoko Ono-John Lennon -syndroomasta.

Toivotan Nightwishin pojille onnea ja menestystä ja uskon vakaasti, että et ole korvaamaton vaikka ihan hyvä laulaja oletkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ahneus

25.10.2005 08:27

Tarja olit mun idoli mutta nyt olet silmissäni säälittävin ihminen maanpäällä etkö osaa arvostaa nightwishiä ja mitä kaikkea se sinulle antoi ? pyytäisit anteeksi, nöyrtyisit. sanoisit että ahneus sokaisi silmät. peto on sinut vienyt maailma on sinut ottanut.Kulje marcellosi kanssa kohti helvetin portteja. Joululaulujen laulamiset ei enää auta olet menetetty tapaus.
et ole todellakaan korvaamaton mukava saada vaihtelua sille huonolle määkimiselle oooohhooh.
Ihanaa päästä sinusta eroon tapa ei ollut julma eikä surullinen vaan asiallinen ja rehellinen !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

XYo

25.10.2005 11:16

Tajutkaa nyt hyvät ihmiset, että vaikka Turunen oli Nightwishin keulakuva, niin laulajana se oli keskinkertainen. Nightwish tulee löytämään paremman laulajan joka ääntää myös englantia paremmin. Raivostuttaa kun kaikki ala-asteen laulukuorolaiset idolisoi keskinkertaista laulajaa kun eivät paremmasta tiedä, eivät muutenkaan ymmärrä laulamisesta tai musiikista mitään. Ei ihme, että ihmisellä sitten kihahtaa hattuun tuommoisen idolisoimisen jälkeen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_nightwish_

25.10.2005 21:18

ei sitä nyt morkkaamaan tarvii ruveta, ei se mitn pahaa oo tehny!! Mua harmittaa hirveesti kun sä tarja lähit pois nightwishistä.olit mun idoli ja oot edelleenkin..oon ollu nightwish fani jo monta vuotta mut nyt se ei varmaan enää onnistu kun sä et enää ole siinä.vaikka siihen tulikin uus laulaja niin sillä tuskin on niin mahtavaa ääntä kun sulla tarja, eikä kellään muullakaan :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Herttua

26.10.2005 00:37

tarja tarja.. kyllähän siinä joku syy täytyy myös sinun puolelta löytyä, ku kerta monoo tuli, no nightwish on edelleen mun suosikki yhtye, ollu jo alkuajoista asti mutta saas ny nähä miten suhun suhtaudun, ja niinku ukkelit sano kirjeessä kuuntele enemmän ittees ku sitä marceloo, on kuule lähipiirissä samanlaisia taipumuksia ollu ku on joku toinen manipuloinu.. onnee ny uralles

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ikkremimin

11.11.2005 12:04

Hauska huomata kuinka plikalla on mieli muuttunut alle vuodessa. Tässä haastattelussa sanotaan ettei hevi ole mikään oma juttu mutta tämänpäiväisessä haastattelussa luvataankin jatkaa hevilinjalla. Olisiko huomannut että valtaosa faneista/palkan maksajista onkin niitä NIGHTWISH faneja eikä turus faneja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Shared

15.11.2005 21:23

Tohon englannin lausumiseen!!

Oottekos tyypit kuullet bändistä nmlt. Rhapsody. Tämä battle-hevii soittava italialainen bändin solisti laulaa kyllä niin päin p****, että melkein itkettää. Mutta silti vaan jaksaa menestyä mm. kappaleella Emerald Sword.

Että tällasta tänään!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Shared

15.11.2005 21:26

Musta tuntuu, ettei Nightwish tahdo menestyy ilma Tarjaa, ja varsinkaan ilma tuota "ihme ääntään".......että sellasta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gfds

13.1.2006 21:54

Tarjahan lausuu vähän epäselvästi, ja olen jostain lukenut, ettei hän studiossa ottanut lausumis apua vastaan. Diiva?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

*Dargnes*

11.5.2006 18:26

V***U mitä P****a, että te jaksatte jauhaa nii s*******n tyhmistä, mitättömistä jutuista. Tajrja ja Nightwish ovat mitä ovat ja piste.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voi järkky!

4.1.2008 12:41

Todella epäoikeudenmukaista syyttää Tarjaa kaikesta (ristiriitatilanteisiin kun tarvitaan pakostakin useampi, aktiivinen osapuoli) ja haukkua samaan syssyyn vielä mieskin! Eikö Tarja muka ole ansainnut onnea ja rakkautta siinä missä kuka tahansa? Pitäisikö Tarjan elää kuin erakkonunna ja olla olemassa vain yleisöään varten? Että joku kehtaa edes vihjata siihen suuntaan...

Uskon kyllä, ettei Tarja loppujen lopuksi tullut bändin poikien kanssa toimeen ollenkaan, mutta onko se ihme, jos ajattelee, miten pojat suhtautuivat hänen rakastettuunsa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi