Teslan kilpailija on kuin Batmobiili

Faraday Futuren ensimmäinen automalli paljastettiin Las Vegasissa.

Tesla on ottanut etumatkaa suorituskykyisten sähköautojen markkinoilla. Elon Muskin johtama Tesla ilmoitti juuri myyneensä viime vuonna ensimmäistä kertaa yli 50 000 autoa ja tahti kiihtyi loppuvuotta kohti.

Teslan haastaja Faraday Future esitteli ensimmäisen oman autonsa juuri Las Vegasissa CES-messuilla. Salassa valmistellusta autosta vuoti ensimmäiset kuvat julkisuuteen etuajassa ja ihmiset pääsivät ihmettelemään Batmanin Batmobiililta näyttävää autoa. Vuodettujen ennakkotietojen mukaan Faraday Futuren ensimmäinen FFZERO1-auto kiihtyy nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa, siinä on 1000 hevosvoimaa ja se yltää 200 mailin eli 320 kilometrin tuntinopeuteen. Kaikissa näissä se päihittää Teslan mallit. Tehoja irtoaa paljon, koska autossa on neljä moottoria, hieman kuin suomalaisessa supersähköautokonseptissa Toroidionissa. FFZERO1:n ulkomuodosta osuu ensimmäisenä silmään lasinen koppi, 

FFZERO1 on tosin vielä konseptiauto, mutta yhtiö on vilautellut mahdollisuutta tuoda se saataville rajoitetusti. Esimerkiksi The Vergen asiantuntijat epäilevät, ettei kyseinen auto pääse koskaan tuotantoon ja että yritys haluaa sen kautta vain esitellä uuden miljardin dollarin Nevadan tehtaansa potentiaalia.

Joka tapauksessa, auto on futuristinen ja hieno ja premium-luokan sähköautot kaipaavat kilpailua. Toivotamme FFZERO1:n tervetulleeksi.

Tesla järjesti oman visuaalisen näytöksensä jouluksi kertomalla Model X:ään piilotetusta ominaisuudesta, joka saa valot välkkymään musiikin tahdissa. Tuskin tälläkään ominaisuudella lopullisesti voitetaan sähköautopeli, mutta kyllähän se pirun hienolta näyttää ja olisi hämmentävää omistaa auto, josta löytyisi yhtäkkiä kyseinen ominaisuus.

Lähteet: TechInsider, The Verge

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi