Tietokonepelaamisesta on tulossa olympialaji

Aasian olympiakomitea haluaa tuoda lajin osaksi Kiinassa 2022 järjestettäviä olympialaisia.

Kuva: Keddy / Fotolia

MikroBitti-lehti kertoo, kuinka tietokonepelaamisesta ollaan tekemässä kovaa vauhtia uutta olympialajia. Elektronisen urheilun suosio on kasvanut huimaavaa vauhtia viime vuosina ja harrastajia arvellaan olevan jo 191 miljoonaa ihmistä.

Suosio on aiheuttanut perinteisten lajien ja urheilukentän kiinnostumisen e-urheilusta. Huippupelaajien liigoja on olemassa ja kehitellään sekä yksittäisten pelien, kuten Suomessakin televisiosta tutun Counter Striken ympärille tai perinteisten lajien rinnalle, kuten Yhdysvalloissa on tapahtunut jalkapallon ja koripallon kohdalla.

Vuoden 2022 olympialaiset pidetään Kiinassa ja Aasian olympiakomitea OCA on kiinnostunut tuomaan elektronisen urheilun kisaohjelmaan. Ajatusta on tarkoitus kokeilla ensi vuonna Indonesiassa järjestettävissä Asian Games -kisoissa.

Elektroninen urheilu ei vaadi pelaajilta välttämättä samanlaista fyysistä kuntoa, mitä monet perinteisemmät urheilulajit. Toisaalta harva aiempi urheilulaji vaatii vastaavaa sorminäppäryyttä ja refleksejä kuin tietokonepelit. Lisäksi huippupelaajilta vaaditaan kykyä selviytyä useista tehtävistä samanaikaisesti, analyyttisyyttä, joukkuepeliä, tunteiden hallintaa sekä kuten kaikissa lajeissa huipulle pääsemiseksi, rakkautta lajiin ja uskollisuutta harjoitteluun.

Ja ovathan golffaajat, keilaajat ja kaikenmaailman pyssynpaukuttelijat jo nyt osana olympialaisia.

Lähde: MikroBitti, CNET

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi