Timo Tolkki

Suomirokin hulluin mies

Taskussa kolmen miljoonan euron levysopimus ja purkillinen pillereitä itsemurhaa varten. Stratovariuksen Timo Tolkki on maanis-depressiivinen narsisti, joka pakeni 27 vuotta isänsä itsemurhaa.

Yksi heinäkuun 2004 aurinkoisista päivistä. Stratovariuksen kitaristi Timo Tolkki istuu rantakivellä katselemassa ulapalle Uutelan ulkoilualueella. Silmät ovat kostuneet, kädessä purkillinen erivärisiä pillereitä: unitabletteja ja vaikeaan masennukseen käytettäviä Deprakine-epilepsialääkkeitä. Tolkki on maannut kolme kuukautta sängyssä ja itkenyt. Se saa riittää.

“Näillä pääsen pois”, Tolkki pohtii ja puristaa purkkia.

Lähellä on, mutta kansi jää kuitenkin kiinni. Tolkki nousee seisomaan ja heittää purkin mereen, niin pitkälle kuin 192-senttisestä varresta lähtee.

Vuotta myöhemmin Timo Tolkki suostuu puhumaan aiheesta. Kymmenen minuuttia ennen haastattelua Tolkilta tulee hämmentävä tekstiviesti: “Aja rantaan asti ja tule niemen kärkeen. Mä odotan siellä.”

Mustaan Hellsinki-paitaan ja virttyneisiin meleeratunharmaisiin college-housuihin sonnustautunut Stratovarius-kitaristi lompsii Jollaksen rantakivikossa.

“Anna, mä näytän sulle jotain.”

Nyökkään ja ojennan Tolkille tuparilahjaksi Alkon pahvikotelon.

“Onko tämä viinaa? Hmh.”

Huono lahjavalinta. Paketti päätyy Tolkin Toyotan takapenkille.

Toukokuussa Nurmijärveltä Jollakseen muuttanut Tolkki ohjaa rannan vierestä lähtevälle metsäpolulle, kävelee tottunein askelein polkua sata metriä osoitellen puita ja kallioita.

“Tuon puun ristin Joshua Treeksi. Se on saman näköinen kuin siinä levynkannessa.”

Heavykitaristi paljastuu U2-diggariksi. Yhtyeen nykykunto tuli tsekattua viimeksi Gelsenkirchenissä Saksassa kesällä.

“Minulla on rakkaussuhde bändiin. Edge on huikea kitaristi ja biisintekijä. Bono taas jakaa mielipiteitä.”

Tolkki pysähtyy merenrantakalliolle. Näkymä ulapalle on huikea, muutama metsän täyttämä saari ja merta horisonttiin asti.

“Tämä on minulle tärkeä paikka. Tulen tänne joka aamu puoleksi tunniksi. Istun tässä ja katselen merelle. Sitten asioita vain juolahtaa mieleen. Täällä on paljon joutsenia. Ja katso, kuikka!”

Takana on reilun puolentoista vuoden alamäki. Samaan aikaan, kun Tolkki painiskeli lapsuudentraumojensa ja maanis-depressiivisyytensä kanssa, Stratovariuksen jäsenten väliset jännitteet purkaantuivat nyrkkitappeluun On The Rocks -baarin edessä joulukuussa 2003. Seurauksena Timo Kotipelto ja Jörg Michael jättivät yhtyeen, vaikka bändi oli solminut huikean kolmen miljoonan euron levysopimuksen brittiläisen Sanctuaryn kanssa. Maanisessa vaiheessa ollut Tolkki julisti Stratovariuksen seuraavan laulajan olevan nainen.

“Pahimpina maniakausina saatoin kirjoittaa managementille ja bändille 20 mailia päivässä uusista ideoistani, tai saatoin heittää Lostarissa Amex-korttini tiskille ja tarjota kaikille.”

Isä teki itsemurhan

Lapsena Tolkki oli tavallinen, pirteä ja ulospäinsuuntautunut poika. Isä työskenteli isoisän perustamassa perheyrityksessä, Hämeentien Radiossa. Kotona oli akvaarioita ja kasveja. Ensimmäisen kitaransa Timo sai 7-vuotiaana. Isä kuunteli ahkerasti Uriah Heepia ja Suomi-iskelmää.

“Hän oli helvetin herkkä ja taiteellinen. Ei suostunut antamaan minulle selkään.”

Perhedyllin kulissit rapisivat Timon täyttäessä 10 vuotta.

“Isä oli elänyt kaksoiselämää, hänellä oli rinnakkaissuhde. Hän ei kestänyt syyllisyyttä, vaan ajautui juomaan. Pakenimme usein veljeni ja äidin kanssa isää pihalle, kun se humalapäissään hajotti paikkoja kotona tai heilui veitsen kanssa. Äitiä faija hakkasi muutaman kerran.”

Tolkit erosivat. Äiti ja lapset muuttivat Vuosaareen, isä muutti tyttöystävänsä kanssa kahden kilometrin päähän.

“Hän olisi halunnut tulla takaisin, mutta äidillä oli jo uusi mies. Isä ei pystynyt kokoamaan itseään ja aloittamaan uutta elämää. Veti viinaa helvetisti ja saattoi olla kännissä töissä. Lisäksi hän poltti kesämökimme Porvoossa, sammui tupakka kädessä sänkyyn. Meinasi itse palaa mukana.”

Se oli viattomuuden loppu. Tolkin isä pidätettiin tapahtuneesta, hän joutui yöksi selliin ja teki seuraavana päivänä itsemurhan.

“Melkein näin sen, kun isäni hyppäsi parvekkeelta. Kävin koulua sadan metrin päässä talosta. Olin välitunnilla ja näin kun ambulanssit menivät ohi. Aavistin samalla hetkellä, mitä oli tapahtunut.”

Timo juoksi suoraan koulusta isänsä asunnolle.

“Hän oli vielä viillellyt itseään ennen hyppäämistä. Parvekkeen kaide oli veressä.”

Siitä alkoi pakoretki.

“Juoksin sieltä kotiin ja sen jälkeen olen juossut 27 vuotta kuin Forrest Gump.”

12-vuotiaana Tolkki erakoitui. Klaukkalan Lintumetsään muuttanut pitkänhuiskea poika muuttui hiljaiseksi ja ujoksi, koulussa vain pari kaveria viihtyi hänen seurassaan. Tolkilla oli yksi harrastus, kitara, jota hän sulkeutui koulun jälkeen huoneeseensa soittaamaan. Ovi aukesi vasta seuraavana aamuna.

Tolkki suoriutui lukiosta C:n papereilla. Hän soitti kellaribändeissä, toimi ruiskumaalarina vuoden ennen armeijaa ja sen jälkeen taloushallinnon ohjelmia tekevässä yrityksessä pari vuotta.

“Kopioin ohjelmia disketeille ja kävin asiakkaiden luona. Sain potkut, kun aloin käyttää kajalia ja värjäsin tukan mustaksi.”

Yksi puhelinsoitto muutti elämän 80-luvun puolessa välissä. Tolkki pyydettiin lupaavaan Stratovarius-yhtyeeseen. Edellinen kitaristi oli lähtenyt bändistä vain viikkoa ennen Tanskan-keikkaa, ja yhtye tarvitsi tuuraajan.

“Opettelin kaikki biisit kasetilta kolmessa päivässä.”

Maaninen narsisti

Jollaksen rannassa alkaa tihuttaa. Tolkki lupaa keittää kahvit kotonaan. Kerrostalon ylimmän kerroksen kolmio ei juuri voisi vähempää näyttää sankarihevarin luolalta.

Eteisen seinät on maalattu pastellinsävyisiksi, olohuone purppuraksi ja makuuhuone pinkiksi. Feng Shuita. Koko koti on sisustettu Japani-teeman mukaan. Itämaisia maalauksia, patsaita ja kaksi samurai-miekkaa.

“Ne leikkaavat mitä vain. Vaimoni on innostunut itämaisesta kulttuurista. Minusta tämä menee vähän yli, mutta mitäpä sitä ei naisen eteen tekisi”, Tolkki naurahtaa ja keittää laihat kahvit.

Juttu kääntyy hetkeksi small talkin puolelle.

“U2:n konsertista diggasin helvetisti. Siinä oli sanomaa, vaikka Bono on kristitty, ja en voi sietää kristinuskoa.”

Tolkki erosi vastikään kirkosta. Prosentin siivu palkkatuloista instituutioon, johon on mennyt luottamus, oli liikaa.

“Maksoin viime vuonna 7 000 euroa kirkollisveroa. En jumalauta halua osallistua mihinkään sakastin rakentamiseen.”

Tolkin mielestä kirkon pitäisi sopeutua muuttuviin vaatimuksiin. Vaikka hän ei kristinuskosta perustakaan, kirkon piireissä piruksi leimattu vapaamielinen pastori Antti Kylliäinen saa suitsutusta.

“Luin juuri hänen viimeisimmän kirjansa. Kylliäinen on loistava äijä. Ymmärtää sen, ettei kirkko voi jämähtää 1600-luvulle. Ihminen jakautuu kahtia. Väärä persoona kuiskii korvaan paheita ja murhaa oikean. Väärä persoona on itse asiassa se, jota kristinusko nimittää saatanaksi.”

Tolkki luo uskonsa naisiin.

“Näkisin mielelläni paluun matriarkaaliseen systeemiin. Naiset ovat herkempiä kuin miehet ja heillä ei ole niin paljon sotaisuutta ja kukkoilua.”

Kukkoilusta Tolkki tietää. Stratovariuksen suosio kääntyi nousukiitoon 90-luvun puolivälissä. Menestys huumaannutti alle kolmekymppisen Tolkin, vaan ei auttanut ahdistukseen.

1997 käynnistyneen Visions-kiertueen aikana Tolkista tuli kiertuejuoppo, joka saattoi kumota kymmenenkin tuoppia keikan aikana. Esimerkiksi Visions Of Europe -livelevy on soitettu täydessä seilingissä.

“Kännissä soittaminen on maaninen kokemus. Aluksi se johtui ujoudesta, pelosta ja tylsistyneisyydestä. Kiertueilla on helvetisti luppoaikaa.”

Sen jälkeen lavakännäilystä tuli Tolkin ylenpalttisen narsismin ilmaisumuoto.

“Olet lauteilla, sinua palvotaan ja alat luulla, että olet jotain erikoista ja voit tehdä mitä vain. Nousee kusi päähän”, Tolkki selittää hymyillen.

Paha olo ei helpottanut viinalla, Tolkki tarttui purkkiin.

“Söin rauhoittavia enemmän kuin olisi saanut, pahimpana aikana käytin niitä sekaisin viinan kanssa. Mutta koskaan en ole kokeillut huumeita, en edes tupakkaa.”

Samaan aikaan Tolkki kävi läpi avioerokriisiä. Ajankohta ei olisi voinut olla huonommin valittu.

“Sain käsittämättömiä raivokohtauksia. Hakkasin kitaran paskaksi kotona, kun riitelin ex-vaimoni kanssa.”

Se oli samanlainen raivokohtaus, jollaisia Tolkin isä sai kotona.

“Faija hajotti lasipöytiä ja viskoi tavaroita ulos ikkunoista. Hakeuduin psykoterapiaan. Tajusin itse, että kaikki ei ole kunnossa.”

Seitsemän vuotta psykoterapiaa toi Tolkille diagnoosin taudista: maanis-depressiivisyys. Pohjakosketus tuli viime vuoden huhtikuussa.

“Sanoin vaimolleni, että on pakko päästä sairaalaan. Menimme Mehiläiseen, he ottivat minut sisään. Olin osastolla neljä päivää. Kävin lähellä kuoleman tunnetta. Se oli fyysistä kipua, kaihoa, kaipausta ja pelkoa. Kaikkia niitä asioita, joita olin juossut karkuun.”

Toissa kesän Tolkki makasi sängyssä ja itki.

“Se oli helvettiä tyttärelleni ja vaimolleni. Makasin sängyllä verhot kiinni puoli vuotta. Välillä raotin niitä, katselin pihlajaa ja suljin ne taas. En pystynyt edes käymään kaupassa, koska pelkäsin.”

Pelolle ei ollut kohdetta.

“Pahinta on abstrakti pelkotila. Pelkää, mutta ei tiedä mitä.”

Tolkki soitti kuitenkin tänä aikana kahdeksan keikkaa, jotka oli sovittu etukäteen.

“Ne olivat täyttä helvettiä. Olin täysin kuollut ja menin keikoille väkisin. Tulin viisi minuuttia ennen keikkaa paikalle. Soitin biisit ja painuin helvettiin. Raumanmeren juhannus oli keikoista vaikein. Se televisioitiin. Näkeehän sen, etten minä siellä ollut. Joku zombie heilui lavalla.”

Itsemurha-ajatus kypsyi päässä, mutta lääkepurkin heittäminen mereen muutti kaiken.

“Se oli symbolinen ele. Tajusin, että käyn läpi tunteita, jotka ovat olleet patoutuneina sisälläni 27 vuotta. Olotilani ei ole pysyvä. Ja itsemurha kun on pysyvä ratkaisu tilapäiseen ongelmaan. Sitä ei voi ymmärtää muut kuin pohjalla käyneet. Kun on 20 vuotta uinut paskalammessa, ja vihdoinkin pääsee sieltä ylös, ajattelee, että mähän haluan takaisin sinne.”

Happy end?

Tolkki rakastaa merta, muttei syö sieltä mitään.
Tolkki rakastaa merta, muttei syö sieltä mitään.
Sängystä päästyään Tolkki keskittyi perusasioihin.

“Jääkiekon MM-kisat ja tiskaaminen. Keskityin hinkkaamaan lautasen kerrallaan niin, että ne ovat varmasti puhtaita. Sain lepuutettua mieltäni. Kävin isän haudallakin useita kertoja ja yritin jutella. En tuntenut siellä mitään.”

Tolkki selaili satoja psykoanalyyttisia ja filosofisia kirjoja, ja opetteli tulkitsemaan tunnetilojaan.

“Tällä hetkellä maanis-depressiivisyys on suvantovaiheessa. Se nostaa aina välillä päätään, mutta ylä- ja alamäet eivät ole niin jyrkkiä. Elinikäistä sairautta ei pääse pakoon.”

Vaikka maanis-depressiiviset ovat riskiryhmässä itsemurhatilastoissa, Tolkki ei käy enää terapiassa, ja syö rauhoittavia lääkkeitäkin vain tarvittaessa.

“Pahimmat kivikot on ohitettu. Juon edelleen, mutta vain kausiluontoisesti. Nykyään on pitkiä täysin selviä aikoja”, selvittää Tolkki entistä addiktiotaan.

Tolkki pitää nykyään päivät kasassa. Viimeistään puolilta öin nukkumaan. Herätyskello soi arkisin yhdeksältä, sitten eteen Hesari sekä kahvimuki ja rantaan puoleksi tunniksi istumaan.

“Minua ei kiinnosta pintaliitopaikat yhtään. Kerran olen joutunut viettämään päivän Markus Selinin ja Jaakko Salon-ojan kanssa. Se oli hirveää.”

Välit laulaja Timo Kotipellon kanssakin ovat korjaantuneet.

“Näemme kaiken sen paskan uudessa valossa. Välillämme on edelleen jännite, joka on ollut aina. Olen helvetin mustasukkainen Timolle hänen saamastaan huomiosta, Kotipelto on taas mustis muista asioista. Taiteellisessa mielessä olen edelleen itsevaltias. Muita bändin asioita olen delegoinut eteenpäin. Minua ärsyttää raha-asiat ja käytännön jutut.”

Kun Tolkki istui edellisen kerran Jollaksen rantakivellä, hänelle tuli idea rock-oopperasta, joka sijoittuu Lappiin. Synopsis syntyi puolessa tunnissa.

“Työnimi on Saana, The Warrior Of Light. Se on Tähtien Sotani.”

Maanisessa vaiheessa, kenties?

24 kommenttia

Ilulili

16.9.2005 09:14

Paljon, paljon voimia....Tolkki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Enyana

16.9.2005 10:29

Todellakin, voimia. Strato on aikamme parhaista bändeistä, sanokoot muut mitä sanoo. Jonakin päivänä ehkä Mr. Tolkkikin osaa hymyillä asialle.
<3 ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

16.9.2005 13:19

Hieno muusikko, hieno artikkeli. Vaihteeksi City-lehdessäkin on jotain oikeasti lukemisen arvoista. Voimia Timolle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zorbas-

16.9.2005 20:12

Olen itsekin ollut lähellä itsemurhaa. Todellakin, voimia Tolkille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aurinkocity

16.9.2005 22:40

Vihdoinkin rehellinen ihminen,itselleen ja muille.Kyllä sä sieltä nouset.Voimia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ardelia

18.9.2005 22:50

on rehellistä olla kuulumatta yhteisöön jota ei koe omakseen. mainittakoon kuitenkin, että kirkollisverolla ei vain rakenneta sakasteja, vaan tehdään myös mm. lapsi-, perhe-, nuoriso-, aikuis-, vanhus-, maahanmuuttaja- ja vammaistyötä. myös ulkomailla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Queen10

28.9.2005 16:54

Tolkki on kuningas!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

plll

1.10.2005 13:38

Kivisen polun tallaaja tuo Tolkki.

Ardelia. Rahat voi laittaa samaan tarkoitukseen muutakin kautta kuin antamalla ne kirkolle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MietiRauhassa

2.10.2005 03:43

Miksi ihmiset haluavat julistaa omaa uskoaan? Ateismikin on uskonto siinä missä muutkin.

Itse en henkilökohtaisesti tunne yhtään ihmistä, joka haluaisi vapaaehtoisesti, aikansa kuluksi kuunnella omasta uskostaan eriäviä mielipiteitä.
En minäkään jaksa kuunnella ovelta ovelle "myytäviä" uskonsa julistajia.
Tällainen ateismin levittäminen on mielestäni täysin sama asia.
Jokainen pitäköön oman uskontonsa omana tietonaan ja vaalikoon sitä haluamallaan tavalla.

Uskonto (mikä tahansa!) on monelle niin tärkeä asia, että se nostattaa ihmisessä selittämättömiä tunteita. Yksi vahvaa todiste löytyy edellisestä artikkelista ja toinen tästä kommentista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jukkis6

8.10.2005 20:13

Paras juttu cityssä ikinä! (niistä mitä oon lukenut) Timo on tehnyt haaveistaan totta ja on tehnyt asioita mistä moni joutuu aina vain uneksimaan..Mutta Straton teksteissä jaksetaan kannustaa ihmisiä eteenpäin, eikä jäämään aloilleen vaikka vaikeaa olisikin..Se on sanoma mikä monien pitäisi kuulla (eikä vaikkapa sellaista ahdistavaa hevonpaskaa että "vain uskomalla voi pelastua"). Timolle kaikkea hyvää toivoo Stratofani since 1989!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gogogogo

20.10.2005 12:44

kadehdittavan nopea kitaristi. voimaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

strj

14.11.2005 15:23

Outoa että tulkitset Tolkin ateistiksi, sillä sitähän hän ei käsittääkseni todellakaan ole. Uskoo vain hieman erilaiseen jumaluuteen kuin sinä ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vsns

17.11.2005 18:58

Odotan ja toivon että Strato jatkaa soittamista vielä pitkään, niin kuin helvetin monet muutkin. Tsemppiä Tolkille ja koko Straton porukalle!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hevi_user

17.4.2006 12:57

Kyllä on paskaa paketissa - Tolkki hoitoon!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

poi-ka

26.5.2006 01:37

Tämä on yksi parhaista artikkeleista mitä olen ikinä lukenut, selventää paljon niitä asioita joita olet joutunut kokemaan elämäsi aikana. Jotenkin on helppo samaistua tuohon tekstiin sillä minullekin kävi vähän samalla tavalla joku aika sitten, hyväksyin tosin asian enkä ole ainakaan tietoisesti pakoillut sitä, vaikkakaan en pysty vieläkään puhumaan siitä avoimesti niinkuin sinä. Tsemppiä sinulle ja koko Stratovariukselle, vielä on vuosia jäljellä, toivottavasti ainakin niin paljon että kerkiän käydä vielä joskus keikallanne!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stratot on parasta ever

12.7.2006 20:34

Loistavaa luettavaa..Timo Tolkki on jumala aivan mahtava äijä..tsemppiä timolle ja koko suosikkibändilleni...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

susanna ämdep

6.8.2006 16:44

u2!!joskus joku on sentään samalla aaltopituudella ees vähä..sama diagnoosi mulla eli yks friikki vaan mut kai se elämä kuiteski on joskus niin kaunis ettei jaksais kuollakaan!mä oon kans puufriikki en juuri muuta maalaakaan.toivon VAIN parasta sulle ja inspiraario on mahtavaa,sain sun tekstistä hiukan toivoakin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Timo K.

23.10.2006 18:30

Tsemppiä, Timo! Hyvin oot selviytynyt. Ei uskois millasessa kunnossa vedit Infinite Visionsilla ku se soundaa niin hyvältä... Odotan innolla tota Saana-juttua. Luin siitä imperiumistaki. Millonka mahdetaan julkasta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pekka Laitinen

26.11.2006 17:46

Olen aina yrittänyt pysyä perillä Timo Tolkin elämästä, eikä se aina ole ollut helppoa. Tämä lyhyt mutta ytimekäs paketti kuitenkin varmisti kaikki asiat nyt kun luin tämän jo toiseen kertaan.

On mahtavaa että Timo selvisi tästä kaikesta paskasta mitä hän on joutunut kokemaan. Timon elämästä voisi oikeasti tehä jonkun elokuvan. Oon harvoin ollut mistään niin ylpeä kun tästä universumin kaikkein aikojen parhaasta artistista, joka kävi kaiken kamalan läpi mutta selvisi hengissä. Aivan kuten uusimman levyn Maniac Dance biisissä luetellaan: ''Front pages, gossips, knifings, drunken nights and days''. Ja tuo on vielä varmaan niin lyhennettyä tekstiä kuin olla voi.

Jos joku vielä lukee näin vanhaa artikkelia ja jaksaa ottaa yhteyttä, olisi mukava puhua Timosta jonkun ymmärtäväisen ihmisen kanssa. Olisi upeaa saada keskustella elämän asioista herran kanssa itse. TT on viisas mies - minun elämän idoli, ei voi muuta sanoa.

Muistan kun ihan melko pitkä aika sitten Stratovarius.comissa oli katsottavana video jossa Timo makasi sairaalassa ja kertoi faneilleen kuulumisia englanniksi. Silloin minun oikeasti kävi sääliksi ja tuli paha mieli. Mutta oon niin ylpeä että hän selvisi vetämättä niitä perhanan pillereitä. Symbolinen ele tosiaan se purkki siellä meressä :)

Haluaisin toivottaa Tolkille itselleen voimia eteenpäin! Stratovarius ei olisi mitään ilman tätä miestä. Tosin kaikki muutkin jäsenet ovat korvaamattomia. Toivottavasti Stratovarius saa vielä sitä samaa arvostusta kun kulta-aikaan (Visions, Infinite ja Destiny?) ja ihmiset saisi tietää minkä läpi bändi on käynyt. VOIMIA YHTYEELLE! JATKAKAA VIELÄ NIIN PITKÄÄN KUIN JAKSATTE.

-Kuopion poika

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mikaelstratovarius

23.1.2007 22:11

timo oot munmielestä paras kitaristi päällä maan
minulla on kaikki stratovariuksen levyt. Olen käynyt
myös paljon teidän keikoilla toivottavasti teette stratovariuksen kanssa keikan esim kulttuuri talolla
helsingissä 2007 koska esim tavastialle on sisään pääsy 18 vutta ja minä olen vasta 16 vuotta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ordo Ad Chao

8.5.2008 17:12

Timo (TOLLO) Tolkki,häpeä! Petit bändikaverisi,hyi hyi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MissConduct

13.6.2008 23:36

Hävetköön edellinen kirjoittaja varjoaan. Kiitos Timolle unohtumattomista sävellyksistä ja sanoituksista. Toivottavasti saamme vielä lisää. KIITOS TT.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

smör smör

2.1.2010 05:45

sääliksi käy rokki kukko parkaa. nuoruuskin mennyt nyhjöttäen peräkammarissa . terveysongelmat ja isä . hyvää musiikkia on tehnyt, kiitos siitä .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tutte

19.2.2011 20:25

kiitos timolle haastattelusta mulla myös bibolaarihäiriö mutta en ole aiemmin kuullut kenenkään toisen mainitsevan tuota kohteetonta pelkoa mulla on sama etenkin iltaisin en siis ole ainoa ja kiitos minunkin puolestani kaikille fiksuille tyypeille tässä ketjussa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi