Todellisuus sai vihdoin parodian kiinni

Parodiasivusto Lehtilehti irvaili vuonna 2004 Hetero pride -marssista, nyt sellaista puuhataan tosissaan Facebookissa.

Pride-kulkueessa marssitaan yhdenvertaisuuden puolesta.
Pride-kulkueessa marssitaan yhdenvertaisuuden puolesta.

"Jo perinteeksi muodostunut ahdasmielisyyttä ja synkeää nurkkakuntaista sovinismia juhlistava Hetero pride -marssi järjestettiin tänä vuonna Turussa. Tapahtumaan osallistui järjestäjien mukaan ainakin ’10 000 rehellistä heteroa, joilla ei tasan varmaan ole kaapissa kuin sukkia’. Poliisin mukaan heteroita saattoi marssihetkellä olla kaupungissa useampiakin."

Näin parodiasivusto Lehtilehti aloitti keksityn uutisensa Hetero pride -marssista vuonna 2004. Seitsemän vuotta myöhemmin todellisuus näyttää saaneen absurdin parodian kiinni, sillä Facebookiin on ilmestynyt tosissaan Hetero Pride -kulkuetta suunnitteleva ryhmä. Tarkoituksena on kartoittaa kuinka paljon marssijoita olisi valmiina lähtemään kyseiselle marssille.

Valkoiset heteromiehet ovat siis joutuneet syrjinnän kohteeksi. Homojen saama huomio on saanut peruspentit huolestuneeksi omasta asemastaan. Uhriksi heittäytyminen onkin jännä kikka, jolla omille ennakkoluuloille kuvitellaan saatavan oikeutusta. Näin saadaan sekä enemmistön että vähemmistön edut.

Samalla unohdetaan, että ennen Gay Pride -nimeä käyttänyt kulkue on jo luopunut gay-etuliitteestä. Tarkoitus on puolustaa kaikkien seksuaalivähemmistöjen tasavertaisia oikeuksia.

Hetero pride -kulkueen puolesta puhujien mukaan seksuaalivähemmistöt ovat jollain tapaa jo liian tasa-arvoisia. Ryhmän seinää lukiessa käy ilmi, ettei siellä vastaansanomista tämän asian suhteen siedetä. "Monoa tulee" moisen suvaitsevan "vihapuheen" viljelijöille. Jani Salomaa, yksi ryhmä masinoijista, ilmaisi huolensa kommentissaan seuraavin, runollisin sanankääntein.

"Ei täälläkään vihapuheita kaivata ja ryhmän jäsenien idiootiksi haukkumista syystä että ovat ylpeitä heteroudestaan niinkuin homot homoilustaan, vaan tasan ei käy Suomen tasa arvo..."

Tasan ei käy tasa arvo, eikä onnen lahjat. Eikä järjen.

11 kommenttia

Pasi

30.11.2011 21:21

"Samalla unohdetaan, että ennen Gay Pride -nimeä käyttänyt kulkue on jo luopunut gay-etuliitteestä. Tarkoitus on puolustaa kaikkien seksuaalivähemmistöjen tasavertaisia oikeuksia."

Eli kaikkien muiden kuin heteroiden. Ymmärrän, että joitain tämä ärsyttää. En siis näe heteropridessä mitään väärää, koska kaikkien meidän kannattaa olla iloisia seksuaalisuudestaan, myös heteroiden. Toki tiedostan sen, että heteropriden ympärillä voi olla hieman syrjivähköä yleisasennetta, mutta yleisesti olisi tosi kiva jos olisi sellainen pride, joka ei edes olisi vähemmistöille, vaan ihan kaikille. Tai siis "ole iloinen riippumatta suuntautumisestasi".

Jos joku sanoo, että vuodessa on 364 heteropride-päivää aivan kuten miestenpäiviäkin, niin ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FaaRA

18.7.2013 14:48

""Tarkoitus on puolustaa kaikkien seksuaalivähemmistöjen tasavertaisia oikeuksia".

Eli kaikkien muiden kuin heteroiden"

Kerrotko vielä, mitkä ovat ne oikeudet, jotka heteroilta puuttuu tai ovat uhattuna?

Sinänsähän kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki mihinkään katsomatta. Sanomahan on, että ole iloinen ja ylpeä riippumatta suuntautumisestasi.

Defected

24.8.2013 12:39

Koko yhteisakuntahan perustuu käytännössä hetero-olettamukselle, joten toi hetro-pride kuulostaa kyllä aika hervottomalota vitsiltä:D

jarjenlahjat

1.12.2011 13:34

Totta, ihan järjetöntä touhua. Heterous on pidettävä kaapissa, siitä ei saa puhua eikä sitä saa tuoda ilmi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paltsaraja

1.12.2011 13:43

Ahtaaksi käy maa kaappiheterokarppaajalle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

meister

1.12.2011 22:57

Hahahah! Tollot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NOMAD_1

17.7.2013 12:45

"Samalla unohdetaan, että ennen Gay Pride -nimeä käyttänyt kulkue on jo luopunut Gay-etuliitteestä. Tarkoitus on puolustaa kaikkien seksuaalivähemmistöjen tasavertaisia oikeuksia."

Damien Thorn esittää asiallisen ja tärkeän kysymyksen: Miksi ylpeys seksuaalisuudesta on paraatin arvoista vain vähemmistöjen kohdalla? Ikään kuin vain seksuaalivähemmistöillä olisi aihetta ylpeyteen... "Gay"-etuliitteen poistaminen voi olla myös yritys varastaa "ylpeys" vähemmistöille ja rivien välissä leimata enemmistö laumaihmisiksi. Sitten kun seksuaalisuus nähdään vielä geeneihin perustuvana synnynnäisenä ominaisuutena, niin vähemmistömanifesti on valmis: vähemmistö(lauman) edustaja syntyy enemmistöä parempana!

Toki asiaa voidaan tarkastella myös tarpeen näkökulmasta, mikä tekee vähemmistöjen paraateista paremmin perusteltavissa olevia. Tasa-arvo lain edessä on oikeudenmukaisuutta. Esimerkiksi avioliitto-kiistassa tasa-arvoon riittäisi kuitenkin sama neutraali termi lain edessä, eikä sen tarvitsisi olla "avioliitto" (joka on tärkeä instituutio ja jopa pyhä sakramentti kristillisessä kirkossa). Kutsutaan kaikkia vaikka "laillistetuiksi parisuhteiksi" ja jokainen saa käyttää omassa yhteisössään parhaaksi näkemäänsä termiä (kun ette leikkineet kiltisti, niin nyt kukaan ei saa "avioliittoa" lain toimialueella - ei kristityt eikä kukaan muukaan). Tämä välitarina pyrkii havainnollistamaan sitä, miten todellisen tarpeen varjolla voidaan haluta enemmän kuin oma osansa - ja aivan liian usein siihen sorrutaankin.

Kävellään kaikki ylpeydellä "tule sellaisena kuin olet" -kulkueessa. Paraatin jälkeen pysähdytään, kerrotaan itsestämme ja kuunnellaan muita. Ennen kaikkea tehdään itsestämme ennen paraatia jotain, josta on syytä olla ylpeä. Sitten tuodaan yksilöllisyytemme yhteen ja kehitetään sitä kuuntelemalla erilaisuutta. Ei missään nimessä nielaista kenenkään elämänfilosofiaa sellaisenaan, mutta kasvatetaan ymmärrystämme sellaisia avoimin mielin kuuntelemalla. Paiskataan suvaitsevaisuus romukoppaan, koska se on vain koristeltua sietämistä, johon ei sisälly tippaakaan kiinnostusta, kuuntelemista, luottamusta, rakkautta. Muistetaan jälleen kerran, että "mitä muuta on rakkaus, ellei ymmärtämystä ja iloitsemista siitä, että toinen ihminen elää, kokee ja toimii eri tavoin kuin minä (Nietzsche)."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tzomp

16.8.2013 21:05

Damienilla ja Nomadilla näkyy olevan ongelmia asian hahmottamisessa. Pridessa ei ole kyse mistään seksuaalisuudella ylpeilystä, vaan vähemmistöjen pyrkimyksestä tuoda esiin omaa olemassaoloaan ja kuuluttaa tasa-arvoista kohtelua yhteiskunnassa. Siihen liittyy tietty sorron ja syrjinnän historia, jota ilman koko tapahtuma olisi täysin vailla pohjaa. Miten tähän taustaan sopii, että heterot lähtevät duunaamaan omaa "Hetero Pridea"? Ei mitenkään! Heterot eivät ole koskaan olleet vainottuja tai syrjittyjä seksuaalisuutensa takia. Heillä ei ole mitään historiallista tai sosiaalista taustaa sellaiselle riehalle, jossa tuodaan julki, että eletään häpeilemättä omana itsenä. Hetero Pridea ei toisin sanoen voi olla tulkitsematta muuksi kuin keskisormen ojentamiseksi homojen ja lesbojen suuntaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Titti56836

24.8.2013 13:36

Kyllähän Pride-kulkueeseenkin ovat kaikki tervetulleita, varmaan siellä marssiikin vuosittain enemmän heteroita kuin homoja. Kyllä siellä saa jokainen olla iloinen siitä mitä on, vaikka painopiste ja lähtökohta onkin syrjittyjen esiinnostamisessa ja tasa-arvon edistämisessä. Heteroita ei painosteta homostelemaan yhtikäs missään kohtaa yhteiskuntaa. Voiko samaa sanoa toisin päin?

Tämä joidenkin "huoli" seksuaalivähemmistöjen saamasta huomiosta kuulostaa sellaiselta lasten mustasukkaiselta kiusanteolta uutta perheenjäsentä kohtaan, kun ennen kokonaan saatu huomio yhtäkkiä jakaantuukin myös uudelle tulokkaalle. "Mäkin haluun huomioo, mä kans, mä kans, ei saa olla pikkuveljen kaa, leikkikää vain mun kaa!" Se vaatii vaan aikaa, että huomataan, etteihän tää juttu ollutkaan itseltä pois, vaan voi jopa tuoda mukanaan jotain kaikkia ilahduttavaa ja rikastuttavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minimimmi

25.8.2013 14:07

Niin, voiko perussuomalaisia äänestävä tavishetero tuoda ajatuksiaan esiin yhdenvertaisesti vihreitä kannattavn homon kanssa? Itse olen vain valitulle joukolle kertonut kannattavani Persuja ja heidän linjaansa. Aluksi avoimesti sen tein, mutta hirveän dissauksen jälkeen lopetin.
Ja olen siis helsinkiläinen, koulutettu ja bi-seksuaali. Huomaan, että nykyään jo sana "tavis" on kaikkea sitä, mitä kukaan ei haluaisi olla. Perusarkea ja siinä onnelliseksi itseään tuntevaa katsotaan alta kulmain. He kun ovat kaikella tavalla huonompia ja mitään ymmärtämättömämpiä kuin trendikkäät Helsinkihomot.Enemmän kannan tänä päivänä huolta näiden ihan tavallisten ihmisten asioista.

Kälävi

24.8.2013 16:56

Saatanan heterot!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi